Otteluraportti / 10.11.2017

Arvokas voitto Korihaista: "Herättiin huonon alun jälkeen erinomaisesti"

DSC03786

United haki torstai-iltana arvokkaan voiton Korihaista vieraissa. Kylmän ensimmäisen jakson jälkeen nähtiin kova espoolaisnousu ja lopputulokseksi kirjattiin 88-98 (42-42).

Ottelun ensimmäiset seitsemän minuuttia tahtia hakkasi kotijoukkue, joka karkasi jo 15 pisteen johtoon. United ei kuitenkaan jäänyt toimettomaksi vaan lähti kovaan nousuun Okko Järven 11 pisteen runilla.  Reiluun kuuteen minuuttiin United takoi vuorostaan palloa sukan läpi ja peräti 24 pisteputken arvoisesti, kotijoukkueen jäädessä mylläkässä nollille. Korihait ei ollut valmis luovuttamaan sarjapisteitä vieraille helpolla ja ottelu pysyikin tasaisena viimeiselle neljännekselle asti. Päätöskympillä United haki tehokkaasti levyt puolustuspäässä ja pääsi repimään eroa hyväkseen juoksemalla muutaman helpon korin. Voitto oli Unitedille toinen vierasvoitto putkeen. 

Kentän tehokkain oli Unitedin kirin aloittanut Okko Järvi, joka keräsi tililleen 24 peliminuutissa 25 pistettä, neljä levyä ja syötön. Kotikatsomoita näyttävällä donkillaankin huudattanut Järvi iloitsi joukkueensa noususta huonon alun jälkeen. 

"Me saatiin otteluun tosi huono alku, mutta siitä herättiin erinomaisesti ja otettiin 24-0 runi. Muutenkin pelissä oli hyviä ja huonoja jaksoja, mutta saatiin pidettyä Korihait kuitenkin käytännössä takana koko kolme jaksoa neljästä. Tämä oli meille ensimmäinen tiukka peli joka käännettiin meidän voitoksi. Kaikin puolin tärkeä voitto meille!"

Juan Pattillo (23/16/8) oli odotetusti Korihaiden tehomies ja erityisesti Lauri Toivonen (9/6/3) sai laittaa kroppaansa likoon painiessa korinalustaisteluissa. Korihaiden Chaz Williams ja Teemu Sulonen säkittivät 15 pistettä mieheen. Espoon Omar Calhoun heitti 20 pistettä, Samuel Haanpää 13 ja noukki 3 levyä, kaksinumeroisille pisteille nousi myös Jeb Ivey (11/6/5). 

Unitedin päävalmentaja Ville Neva löysi ottelusta paljon positiivista, vaikka ottelun alussa meinattiinkin jäädä lähtötelineisiin. 

"Pitkän matkustamisen jälkeen jostain syystä jälleen todella varovainen ja passiivinen alku peliin, joka ajoi meidät vaikeuksiin Korihaiden pelattua samaan aikaan isolla energialla. Kotijoukkue heitti heittonsa sisään läheltä ja kaukaa, sekä hoiti irtopallot. Harvemmin sitä on 15 pistettä perässä seitsemän ja puolen minuutin kohdalla" coach Neva kertaa. 

"Alun jälkeen joukkueelta nähtiin hienoa henkistä kovuutta ja kykyä keskittyä seuraavaan tilanteeseen. Lisättiin vauhtia kahteen ensimmäiseen askeleeseen ja syöttöpeliin. Sitä kautta pelattiin oikein mainiota stop & go-koripalloa 24 perättäisen pisteen edestä. Siinä kohtaa tuntui, että hoidetaan peli selkeästi mutta Uki pystyi kuitenkin vastaamaan kovalla tsempillä ja Pattillon kahdeksalla koriinjohtaneella syötöllä."

Vaikka tehdyillä pisteillä voitetaan peli, valmennus alleviivaa arvokkaita suorituksia pistetilastojen ulkopuolelta voiton avaimiksi. 

"Lauri Toivosen pyyteetön aherrus molemmissa päissä kenttää helpottaa muiden tekemistä ja sitä kautta ei ole sattumaa, että Laurilla on kentän korkein +/- lukema (27). Jouko Järvinen vauhditti meidän peliä ja toi tärkeitä uusia mahdollisuuksia irtopallojen myötä silloin kun olimme muuttumassa passiivisiksi. Darious Motenin kahdeksan ja Jeb Iveyn kuusi levypalloa mahdollistu tukun nopeita hyökkäyksiä. Tämä on sitä työtä, jonka ansiosta helppojen korien määrä nousi tässä ottelussa korkeaksi ja arvokas vierasvoitto lähti meidän mukaan" Neva päättää. 

Espoo Unitedin seuraava ottelu pelataan kotona Tapiolan urheiluhallilla keskiviikkona 15.11 klo 18.30, vieraaksi saapuu BC Nokia. Kovalla kotiyleisön kannustuksella Unitedin voittoputkelle jatkoa! Ennakkoliput 12,5 / 8€ ja liput ovelta 15 / 10€. Veikkauksen etuasiakkaille Veikkaus-kortilla ovelta kaksi lippua yhden hinnalla! Ennakkoliput TÄÄLTÄ.

Kuva: Mikko Rajala