Otteluennakko / 15.11.2017

Espoo hakee kolmatta voittoa putkeen - pelaajaesittelyssä Omar Calhoun

Omar lento

Espoo Unitedin Korisliiga-joukkue on pelannut vakuuttavasti viime ottelunsa ja voittotilille onkin kertynyt kaksi voittoa putkeen, molemmat vieraista. Ensin kaatui Kataja ja viimeisimpänä Korihait. Tänään keskiviikkona pyritään kasvattamaan voittoputken pituutta BC Nokian kustannuksella kotiyleisön kannustamana. 

Keskiviikkoillan vastukseksi Tapiolan urheiluhallille saapuu BC Nokia. Unitedilla on kova tahtotila päällä jatkaa voitokasta etenemistä Korisliigassa, mutta Nokian voittaminen ei kuitenkaan ole pala kakkua. Viimeisestä viidestä ottelustaan vieraat ovat on voittaneet kolme. Takaisin voittojen tielle nokialaiset palasivat kahden tappion jälkeen voittamalla kotikentällään Katajan. Sarjataulukossa vieraat majailevat kaksi pykälää Unitedia korkeammalla sijalla viisi. Espoo ja Nokia kohtasivat syyskuun lopussa, jolloin Nokia haki pisteet Espoosta niukalla kolmen pisteen voitolla.

BC Nokia on heittovoimainen joukkue ja tarkka erityisesti kaaren takaa, vieraiden heittomyllyä United ei siis ainakaan voi päästää jauhamaan. Unitedin päävalmentaja Ville Neva povaa ottelusta vauhdikasta kohtaamista. 

"Odotettavissa on kahden vauhtiin pyrkivän joukkueen kohtaaminen. BC Nokia on onnistunut pakottamaan vastustajia pois omasta rytmistään. He ovat heittäneet sarjassa eniten kolmen pisteen heittoja sekä vapareita, vähemmän pitkiä kakkosia" coach Neva ruotii illan vastusta. 

Myös lääkkeitä nokialaisten vahvuuksien kitkemiseksi on tietysti mietitty. 

"Laadukkaan siirtymäpuolustuksen, kovan levypallotaistelun, helppojen syöttökulmien tarjoamisen ja syöttöjen antamisen kautta päästään omaan pelirytmiin" Neva summaa. 

Espoo Unitedin joukkue on valmiina iskemään nokialaisten kimppuun kokoonpanolla: Ivey, Järvinen, Wuorenjuuri, Järvi, Halme, Moten, Hartikainen, Toivonen, Halmesmäki (GTD 50%) ja päivän pelaajaesittelyn tähti Calhoun. Haanpään pelikunto selviää iltapäivän aikana.  

Ennen jokaista kotiottelua esittelemme yhden pelaajan joukkueesta. Tänään parrasvaloissa huikeilla donkeillaan espoolaisia huudattava Omar Calhoun. Tässä toista kauttaan ammattilaisena pelaavan Calhounin haastattelu ennen illan ottelua ja seuraavia hengästyttäviä lentoja kohti koria. Nuori ja kunnianhimoinen pistenikkari ei ole vaatimaton, vaan pyrkii olemaan tärkeä pelaaja joukkueelleen jokaisena päivänä. 

Pelaajaesittelyt 2017 Omar

Kuka on Omar Calhoun? 

Omar Calhoun on kovasti työtä tekevä nuori mies, joka rakastaa koripalloa. Pelaajana tuon kentälle energiaa molempiin päihin kenttää ja teen joukkueeni ja voiton eteen mitä tahansa. Olen kotoisin Brooklynista, New Yorkista ja perheeseeni kuuluu äiti, isä ja sisko joiden kanssa olen todella läheinen. Vapaa-ajalla, jos en opiskele lisää koripallosta, tykkään harrastaa kilpailullisia mutta rentoja juttuja kuten keilaamista, korttien pelaamista tai muuta näiden tyylistä. Pidän myös leffojen katsomisesta ja kuten urheilijalle on ominaista - syömisestä! 

Pelaat nyt toista vuotta ammattilaisena ja toista kautta Espoo Unitedissa. Miten viihdyt täällä? 

Toinen kausi Suomessa ja nyt Korisliigassa on ehdottomasti innostava. Nautin kilpailusta ja nyt Korisliigassa on hienoa päästä kamppailemaan jokaisessa ottelussa kovaa. Fanit ja kannustus nostavat tahtoa voittaa jokaisessa ottelussa aina vaan lisää. 

Olet kunnianhimoinen nuori pelaaja ja edessä on varmasti monta kovaa kautta koripalloa. Kehityksesi näkyy. Mitä koet itse oppineesi täällä pelatessasi ja mikä kaikki kehittymiseen vaikuttaa? 

Täällä pelatessa olen oppinut paljon pelin lukemisesta. Osana tätä joukkuetta olen saanut ison roolin ja päässyt oppimaan miten joukkuetta johdetaan niin, että päästään ottamaan kovia voittoja joukkueena. 

Miksi espoolaisten kannattaisi saapua pelipäivinä Tapiolan kotihallille seuraamaan Espoo Unitedin otteluita? 

Meillä on todella nopealla tempolla pelaava ja kaikin puolin kiinnostava espoolainen joukkue, jossa on paljon taitavia pelaajia. On mahtavaa pelata silloin, kun kokee pelaavansa ja voittavansa koko kaupungille! 

Terveiset junioreille, jotka haluaisivat isona pelata kuin Omar Calhoun? 

Kenelle tahansa, joka haaveilee pelaavansa korkealla tasolla haluaisin sanoa, että keskity. Aina. Äläkä koskaan pysähdy paikoilleen. 

Espoo United vs. BC Nokia Tapiolan urheiluhallilla tänään keskiviikkona 15.11 klo 18.30. Ottelun ennakkoliput 12,5 / 8€ TÄÄLTÄ. Liput ovelta 15 / 10€. Veikkausksen kortilla ovelta ostetut liput illan otteluun kaksi yhden hinnalla!

Kuva: Mikko Rajala