Otteluraportti / 24.03.2017

Espoo United kaatoi Hermeksen ja eteni Mestiksen välieriin: "Oli kyllä huikeeta pelata kotiyleisön edessä"

31733677800 902ce041cb k4

Espoo United pelasi perjantai-iltana Hermestä vastaan puolivälieräsarjan kuudennessa kamppailussa. Sarja oli katkolla Unitedille ja espoolaiset lunastivatkin välieräpaikan 5-1-voitolla.

Kotijoukkue sai otteluun erinomaisen alun, kun vain neljän minuutin pelin jälkeen Emil Oksanen laukoi napakan rannelaukauksen ohi Hermes-vahti Mikael Edelmannin. Ensimmäisen erän aikana Hermes painoi peliä Unitedin päätyyn, mutta espoolaiset puolustivat omaa maaliaan hienosti ja 12 kiekkoa avauserässä pysäyttänyt Rasmus Tirronen seisoi maalillaan viimeisenä lukkona.

Heti ottelun toisen erän alkuun United pääsi ylivoimalle, kun Hermeksen Mikko Virtanen lähetettiin jäähylle maalivahdin estämisestä. Hieman yli minuutin pakkopelin jälkeen Matias Nisula pääsi siirtämään isännät 2-0-johtoon maalinedustalta. Erän loppupuolella molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa lisämaaleille ylivoimilla, mutta enempää maaleja ei toisessa erässä kuitenkaan nähty.

Päätöserässä Unitedin Nicolas Wuolle karkasi läpiajoon ja Hermeksen Jere Rantala veti miehen kumoon sääntöjenvastaisesti. Tuloksena rangaistuslaukaus, jonka Wuolle upotti varmasti rystyltä ohi Edelmannin. Kolmannen erän puolivälissä Hermes kavensi ottelun 3-1:een, mutta lopulta United viimeisteli vielä kaksi osumaa tyhjään maaliin, kun Jani Elgbacka sekä Aleksi Järvinen merkkauttivat maalit mieheen.

Unitedin ensimmäisen maalin laukonut Emil Oksanen oli tyytyväinen kotijoukkueen starttiin.

"Tehtiin sitä omaa hommaa mitä oltiin sovittu ja saatiin hyvä johto heti alusta alkaen. Saatiin hyvin pidettyä johto ja olemme oppineet pelaamaan johtoasemassa, se toi lopulta voiton."

Puolivälieräsarja Hermestä vastaan oli erittäin tasainen ja tiukkoja pelejä nähtiin toinen toisensa perään.

"Kovahan se vastus oli. Tiukkoja pelejä jokainen, pari jatkoaikaa ja todella paljon maalin pelejä. Oli hieno pelata ja tästä nyt hyvillä mielin eteenpäin."

Perjantain ottelua oli saapunut Metro Areenalle katsomaan yli 1700 silmäparia ja tunnelma Areenalla oli loistava.

"Oli kyllä huikeeta pelata kotiyleisön edessä. Taisi olla kauden ensimmäinen standing ovationikin mikä sieltä tuli lopussa. Kyllä se makeeta oli."

Välierissä Unitedia vastaan asettuu runkosarjan voittaja SaPKo. Ottelusarja käynnistyy Savonlinnassa keskiviikkona ja perjantaina pelataan jälleen kotikaukalossa.

Kuva: Mikko Rajala