Otteluraportti / 05.02.2018

Espoo United voitti tasaisen kamppailun – ”Olen tyytyväinen jokaiseen kentälliseen”

Forsstroem15

United kasvatti viikon pistesaldon viiteen. SaPKo kaatui kotikentällään lopulta voittolaukauskilpailussa luvuin 1 – 2 vl.

Ensimmäinen erä alkoi varsin sekavana. Kumpikaan joukkue ei saanut kunnon otetta pelistä. Molemmat saivat joitakin tilanteita luotua, mutta mitään valmista ei tullut. SaPKo:lla oli ehkä vaarallisemmat paikat erän aikana, mutta tauolle lähdettiin tilanteessa 0 – 0.

Toinen erän alussa Juuso Forsström kaadettiin rangaistuksen arvoisesti ja vieraat pääsivät pelaamaan ylivoimaa. Pakkopeli saatiinkin hyvin käyntiin ja tulosta tuli kun Aleksi Rutanen teki Forsströmin ja Kim Hirschovitsin syötöistä 0 – 1 johtomaalin. Espoo United sai maalista lisää virtaa ja hyvän otteen peliin, eivätkä isännät saaneet hyökkäyksiin lähtöjään onnistumaan.

SaPKo aloitti kolmannen erän vahvasti. Espoon maalille syntyi tilanteita toisensa jälkeen. Reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen Bernard Isiguzo sai kampitusjäähyn ja isännät pääsivät pyörittämään ylivoimaa. Tulosta ei SapKo saanut aikaan mutta ote jatkui. Kun erää oli jäljellä vajaa neljä minuuttia, pääsi isäntien Mikko Lahtela yllättämään Nico Viksténin tasoittaen pelin lukemiin 1 – 1. Kun lisää maaleja ei kumpikaan joukkue enää tehnyt päädyttiin ottelussa jatkoajalle.

Jatkoajan aluksi hyökättiin ja tilanteita isäntien maalille syntyi, muttei ratkaisumaalia. Ottelu ratkottiin voittolaukauskilpailulla. Pitkän voittolaukauskilpailun ratkaisi lopulta Unitedin viides laukoja Juuso Forsström joka sihtasi kiekon maaliin Roope Urpolahden jalkojen välistä.

Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kiitti koko joukkuetta:

”Erittäin hyvä ja laadukas peli. Kaksi hyvää joukkuetta pelasi tiukasti vastakkain. Välillä pikkuisen vaikeata, mutta olen tosi tyytyväinen jokaiseen kentälliseen, ja kahteen pisteeseen. Tästä on hyvä jatkaa.”

Seuraava kotiottelu on ohjelmassa keskiviikkona 7.2. klo 18.30 alkaen Espoo Metro Areenalla. Vieraaksi tulee Ketterä Imatralta. Edulliset ennakkoliput TÄÄLTÄ.

Kuva: Ilari Näckel