Otteluraportti / 19.11.2017

Espoo Unitedille voitto Jokipojista - kuusi pistettä kotiin Itä-Suomen kierrokselta

Viksten37

Maaottelutauon aikainen harjoittelu alkaa tosiaan näkyä. Eilisen IPK-voiton jatkoksi Espoo United pelasi hienon ottelun myös Joensuussa ja haki voittopisteet Espooseen luvuin 2-4.

Ensimmäisen erän alku oli vauhdikasta peliä molempiin suuntiin. Molemmat joukkueet puolustivat keskialueella tosi voimakkaasti. Ennen erän puoltaväliä Espoo sai hyvän pyörityksen aikaan ja ote siirtyi vähän kerrallaan vieraskiertueen kolmatta peliään pelaaville espoolaisille. Bernard Isiguzo istui jäähyboksiin kiinnipitämisestä ja Jokipojat pääsi siitä ylivoimalle. Kotijoukkue sai hyvän pyörityksen aikaan ja pari hyvää laukaustakin mutta Espoo Unitedin puolustus ja maalivahti Nico Vikstén kestivät. Jäähyn jälkeen Espoo sai jälleen pelinsä taas käyntiin, mutta isännillä oli vahvempi ote peliin kuin aiemmin ensimmäisessä erässä.

Toinen erä alkoi todella vauhdikkaasti. United loi hyvin tilanteita isäntien maalille. Pitkän yrittämisen jälkeen Felix Westermarck ujutti kiekon Jokipoikien Timo Niemen längistä maaliin. Päästiin yrittämään ylivoimaakin ennen erän puoliväliä, mutta ylivoiman kanssa riittää vielä tekemistä. Jokipojat sai tasoitettua ottelun 1-1:een hyökkäysalueen aloituksen jälkeen ennalta sovitusta kuviosta. Maalista Jokipoikien vauhti lisääntyi, mutta kun erää oli jäljellä reilu viisi minuuttia Jesse Ylönen sai Jimi Santalalta loistosyötön ja one-timer vei kiekon verkkoon. Vajaata minuuttia myöhemmin Oskari Uomala siirsi Unitedin jo 1-3 johtoon päästyään 2-1 tilanteeseen Olli Iisakan kanssa. Pari minuuttia lisää ja Jokipoikien onnistui kaventaa peli 2-3:een. Isännät saivat vielä viimeisellä minuutilla jäähyn väkivaltaisuudesta, joten kolmas erä alkoi espoolaisten ylivoimalla.

Kolmannen erän ensimmäisen viiden minuutin aikana pelin vauhti vain kiihtyi. Tilanteita syntyi molempiin päihin. Jokipojat sai kovan pyörityksen espoolaisten päätyyn, mutta Vikstén torjui mainiosti. Erän puolivälissä Erno Hopponen sai jäähyn huitomisesta. Jokipojat sai myllynsä pyörimään, mutta Unitedin puolustus kesti tälläkin kertaa. Jokipoikien painostus jatkui erän edetessä ja peliaikaa ollessa jäljellä hieman yli kaksi minuuttia joukkue otti aikalisän. Timo Niemi pois maaliltaan,  isännät kuudella viittä vastaan. Espoolaispakki Hopponen laukoi kiekon kesken painostuksen kohti Jokipoikien maalia ja Juuso Forsström kävi varmistamassa voittoluvut 2-4 tyhjään maaliin.

”Harjoittelu alkaa näkymään. Muutama muutos tehtiin tähän päivään, mutta loukkaantumisia ei ole. Tehdään omaa tekemistä ja painotetaan eteenpäin menoa. Peli oli meiltä hyvä 60 minuuttia. Joukkue pelasi hyvää lätkää ja kaikki pelaajat olivat sitoutuneita. Tehtiin me toki pari virhettä joista kaveri sitten rokotti" Unitedin päävalmentaja Niko Marttila ruoti voitokasta vierailua Joensuuhun. 

Jokipoikien päävalmentaja Ville Väänäselle Espoo United oli uusi tuttavuus ja mielenkiintoinen vastus.
”Miten vastustaja oli noin tuore vaikka pelasi jo kolmannen pelin tällä viikolla? Espoolaisten peli oli positiivista puolustamista ja sitoutumista. Jokipojat ei liikkunut tarpeeksi. Ei päästy kotiottelussa kuskin paikalle, jäätiin koko ajan vajaaksi.”

Joukkue katkaisi kolmen ottelun vieraspeliviikolla tappioputkensa tyylikkäästi. Keskiviikkona TUTO oli vahvempi, mutta voitot saatiin sekä IPK:sta että Jokipojista. Marttila iloitsee siitä että joukkueen syksyn aikana tekemä kova työ saatiin näkymään nyt myös voittosarakkeessa.
"Pelattiin suurella sydämellä hyvää viisikkopeliä molemmissa viikonlopun otteluissa ja maalivahtipeli oli huippuluokkaa. Syksyn kova duuni alkaa nyt myös näkymään pistepussissa ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kärsivällisesti."

Unitedin maalivahtipeli oli erinomaista läpi viikonlopun ja lauantaina maalitolppien välissä kiekkoa torjunut 20-vuotias Nico Vikstén oli ottelun jälkeen iloisin mielin.
"Voitto lämmittää mieltä tietysti. Viikkoon sisältyi paljon matkustamista ja silti joukkue liikkui peleissä tosi hyvin. Maajoukkuetauolla ehdittiin vähän nollata alkukautta ajattelemalla hetki muutakin kuin kiekkoa ja se teki hyvän harjoittelun lisäksi meille selkeästi hyvää. Nyt huilataan kolmen pelin viikon jälkeen pari päivää ja aloitetaan valmistautuminen tulevan perjantain kotipeliin. Kotiin on huomattavasti mukavampi matkustaa pitkä matka kun ei tarvitse mököttää." 

Seuraava kotipeli pelataan ensi viikon perjantaina 24.11. klo 18.30 jolloin vastaan asettuu SaPKo Savonlinnasta. Liput ennakkoon 12,5 / 8€ ja ovelta 15 / 10€. Ennakkoliput kätevästi TÄÄLTÄ. Espoo United suosittelee otteluun saapumista uudenkarhealla Länsimetrolla! Tervetuloa!

Kuva: Ilari Näckel