Otteluraportti / 19.03.2017

Espoo Unitedin naiset venyttivät finaalisarjan ratkaisun viimeiseen peliin: "Pitää voitto nollata nopeasti"

United Karpat 2.finaali 40 of 64

Espoo Unitedin naisten jääkiekkojoukkue pelasi lauantaina SM-finaalisarjan neljännessä ottelussa, kun Unitedin naiset kohtasivat Oulun Kärpät Tapiolassa pelatussa ottelussa.

Ottelun ensimmäisestä erästä tuli kotijoukkueen näytöstä kun United onnistui kampeamaan itsensä 3-0-johtoon hieman alle 18 minuutissa. Ensiksi Annina Rajahuhta onnistui laukomaan rystyltä Unitedin 1-0-johtoon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Erän puolivälin paikkeilla Unitedin Linda Välimäelle tuomittiin kaksiminuuttinen koukkaamisesta, mutta kotijoukkueen alivoima oli hyvää ja Välimäen jäähy tapettiin onnistuneesti. Heti jäähynsä jälkeen Välimäki onnistui maalinteossa kahdesti alle kahdessa minuutissa ja United pääsi lähtemään toiseen erään kolmen maalin karkumatkalta.

Toisessa erässä Kärpät hallitsi ottelua, mutta United puolusti omaa maaliaan erinomaisesti ja Unitedin maalilla pelannut Jenna Silvonen otti tärkeitä torjuntoja toisensa perään. Kärpät sai kuitenkin kavennettua ylivoimalla tilanteen 3-1:een, kun Mira Jalosuo onnistui ohittamaan 36 kiekkoa torjuneen Silvosen. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty.

Kolmanteen erään United tuli hyvin sisään ja hieman yli seitsemän minuutin pelin jälkeen Annina Rajahuhta pääsi viimeistelemään illan toisen osumansa komealla rannelaukauksella. Vielä ennen päätössummeria Kärpät haki kavennusta ilman maalivahtia ja lopulta Linda Välimäki pääsi viimeistelemään hattutemppunsa tyhjään maaliin, kun ottelua oli pelaamatta kaksi minuuttia. Näin ollen Unitedille komea 5-1-voitto Kärpistä ja sarjan ratkaisu venyi sunnuntaina pelattavaan viidenteen finaaliin.

Kolme maalia viimeistellyt Linda Välimäki oli tyytyväinen Unitedin vahvaan alkuun lauantaina.

"Oli tosi kovavauhtinen peli. Saatiin heti onnistumisia alkuun ja se vapautti hieman fiilistä. Toisessa erässä oltiin hieman huonompia, mutta kolmanteen parannettiin niin se riitti sitten voittoon."

Toisessa erässä Kärpät hallitsi ottelua, mutta United puolusti tiiviisti pitäen vierasjoukkueen pois parhailta maalipaikoilta.

"Löytyi luottoa omiin tietenkin ja onhan maalivahtimme Jenna (Silvonen) pelannut maalillaan todella hyvin. Kuitenkaan vastustaja ei tehnyt maaliakaan viidellä viittä vastaan, vaikka oltiin välillä vähän purjeessa niin pidimme Kärpät poissa parhailta maalipaikoilta."

Viides ja ratkaiseva finaali pelataan heti huomenna sunnuntaina Oulussa. Panoksena on, ei enempää eikä vähempää, kuin mestaruus.

"Viimeinen peli ja pyritään rikkomaan se vieraskaukaloiden kirous niin katsotaan mihin se riittää. Pitää voitto nollata nopeasti, kun ei siitä saa enää mitään ja se ei ratkaise tuota viidettä peliä."

Ratkaiseva viides finaali käyntiin Oulussa kello 15:00.

Kuva: Sonja Herrala