Otteluraportti / 04.01.2018

Espoo Unitedin pukukoppimaalit liikaa Jokipojille: "Parantamisen varaa jäi silti"

United Jokipojat 3.1. 1 of 1

Espoo United kohtasi Jokipojat kevätkauden avanneessa keskiviikon kotiottelussa. Pelillisesti ottelu ei ollut kauden parasta, mutta voitto irtosi pukukoppimaalien turvin lukemin 3-1. Voitto oli Unitedille kolmas putkeen. 

Ennen ottelua vietettiin lyhyt seremonia, kun Jesse Ylönen palkittiin Mestiksen joulukuun tulokaspelaajana. Kenties se oli tämä tunnustus, joka auttoi espoolaiset ottelun ensimmäisessä erässä lähes ylivoimaiseen esitykseen. Hyökkäys toisensa jälkeen vyöryi kohti Jokipoikien Timo Niemen vartioimaa maalia. Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen United avasi maalitilinsä Victor Westermarckin laukoessa isännät 1-0 johtoon. Jokipojat saivat erässä otetta peliin vain Espoo Unitedin Kim Hirschovitsin koukkaamisjäähyn aikana. Jäähyn jälkeen espoolaisten hallinta jatkui, mutta maalia saatiin odottaa aivan erän viime hetkille saakka. Waltteri Hopponen sai seitsemän sekuntia ennen erän loppua maalipaikan eikä erehtynyt, vaan vei isännät 2-0 taukojohtoon.

Toisessa erässä Espoo United piti yhä otetta, mutta Jokipojat saivat rikottua isäntien peliä ja peli tasaantui erän loppua kohden. Kotijoukkue pääsi yrittämään kolme kertaa ylivoimalla, mutta Jokipoikien puolustus kesti haasteet. Yksi sekunti jäi aikaa pelikelloon, kun hurjan pyörityksen jälkeen Unitedin Santeri Saari sai maalinedusruuhkasta väkisin kiekon maaliin vieden isännät tauolle 3-0 lukemissa.

Kolmannessa erässä jäähyt rikkoivat peliä. Jokipojat saivat jopa joukkuerangaistuksen rikkeestä aloitustapahtumassa. Kun peliä oli jäljellä vajaa viisi minuuttia esti Lassi Raitanen Jesse Ylöstä viiden minuutin jäähyn ja pelirangaistuksen arvoisesti. Espoon ylivoima ei lähtenyt käyntiin lainkaan ja lopulta 26 sekuntia ennen ottelun loppua kavensi Jokipoikien Joni Muranen alivoimalla loppuluvuiksi 3-1. Nico Viksténin kauden toinen nollapeli jäi pienestä kiinni. 

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttilalle kelpasi pisteet, mutta pelaamisessa jäi parantamisen varaa. 

”Tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen, mutta en meidän pelaamiseen. Kiekollinen peli ei toiminut tänään. Kiekko pomppi ja tuli vääriä ratkaisuja. Me ei oltu tänään parhaimmillamme. Isot kolme pistettä meille ja niitä tottakai arvostetaan.”

Espoon 23-vuotias pakki Santeri Saari avasi kauden maalitilinsä ottelussa. Alkukauden aikana puolustaja oli kerännyt kolme syöttöpistettä. Saari iloitsi osumastaan estottomalla tuuletuksella ja sai ansaitusti kotiyleisön aplodit. 

"Ei meidän parasta peliä, mutta ihan ok esitys silti. On hyvän joukkueen merkki, kun pystyy voittamaan vähän huonommallakin pelillä. Vain yksi omiin, se on tietysti myös hyvä, mutta parantamisen varaa jäi erityisesti keskialueen pelaamisessa. Nico piti maalilla meitä pystyssä silloin, kun oli vaikeimmat hetket" Saari kertaa. 

Tammikuu on Unitedille Kotipelikuukausi, kun Mestis-joukkue pelaa peräti kahdeksan kotiottelua Metro Areenalla. Saari fiilistelee kotipelien tuomaa etua ja mainitsee seuraavan vastuksen jääneen mieleen viime vierailulta.

"Oli kyllä hienoa saada uusi vuosi käyntiin voitolla, mutta nyt katsotaan jo seuraavaa peliä kohti. Tammikuussa pelataan paljon kotona ja mikä sen hienompaa. Etu on selkeästi meillä. Torstai käytetään palautumiseen ja treenataan pieniä juttuja kuntoon. RoKi haki pisteet meiltä viimeksi ja siitä jäi kyllä hampaankoloon, perjantaina halutaan ehdottomasti ottaa voitto." 

Seuraava kotiottelu siis heti tulevana perjantaina Espoo Metro Areenalla. Espoo United vs. RoKi Hockey klo 18.30. Kotipelikuukauden kaikki kotimatsit alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille ilmaiseksi! Käytä etusi ovella pelipäivänä, lasten ilmaislippuja ei saa ennakkomyynnistä. Kotipelikuukauden ilmaisliput ovat paikattomia. Aikuisille edulliset ennakkoliput TÄÄLTÄ. 

Kuva: Sonja Herrala

Kotipelikuukausi 9