Otteluraportti / 01.02.2018

Espoolaispuolustus teki hienoa työtä – Viksténille nollapeli

Yloenen1

Vieraspelien viikko käynnistyi Lempäälästä. LeKi:lle viides peräkkäinen tappio, United vei pisteet mukanaan luvuin 0 – 2.

LeKi aloitti ensimmäisen erän hyvin. Kotioukkue sai luotua tilanteita toisensa perään. Erän puolessa välissä alkoi United saada otetta peliin ja pian nähtiinkin ensimmäinen maali. Joonas Toivanen syötti upeasti takatolpalle Jesse Ylöselle joka laukoi kiekon varmasti Lassi Yrjölän taakse ja espoolaiset 0 – 1 johtoon. Maalin jälkeen tuntui koko peli menevän hetkeksi sekaisin. Avaukset eivät tahtoneet onnistua kummaltakaan. Laitataklauksesta alkaneen nujakan jälkeen pääsivät vieraat pelaamaan ylivoimaa. Kiekko kyllä pidettiin, mutta valmista ei saatu aikaiseksi.

Toinenkin erä alkoi LeKi:ltä hyvin, mutta pian peli aaltoili taas päästä päähän. Henry Mäntylan maila nousi Jiri Veistolan kasvoihin reilun 12 minuutin pelin jälkeen ja vierasjoukkue United pääsi pelaamaan ylivoimaa. Kim Hirschovits voitti aloituksen, kiekko suoraan Kai Lahtiselle ja puolustaja laukoi sen tarkasti maaliin, lukemat 0 – 2. LeKi pyrki maalin jälkeen niskan päälle. Ote pelistä kuitenkin katkesi kun Espoo maalivahtia, Nico Viksténiä rikottiin ja United pääsi taas pelaamaan ylivoimaa. Maaliin asti kiekkoa ei kuitenkaan saatu.

Kolmannen erän alkuminuuteilla Oskari Uomala pelasti kiekon maalin edestä laidan yli ja LeKi pääsi taas ylivoimalle. Isäntäjoukkue sai pyörityksen aikaan ja piti jäähynkin jälkeen otetta pelistä. Espoo Unitedin puolustus sai kuitenkin estettyä isäntien yritykset kerta toisensa jälkeen. Lempääläismaalivahti otettiin pois maaliltaan kun peliä oli jäljellä 2.30 ja joukkue yritti ratkaista kuudella pelaajalla viittä vastaan. Vikstén sai tehdä töitä ihan tosissaan maalia varjellessaan, espoolaisvahdille kertyi nollapeliin 36 torjuntaa. 

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kehui maalivahtityöskentelyä: 

”Nyt on parempi mieli kuin viimeksi täällä Lempäälässä. Oltiin kaikki hyvin kamppailemassa ja taistelemassa pisteistä. Meidän veskari Vikstén pelasi tosi hyvän pelin, sillä tässä pelissä oli kaverillakin ihan vaarallisia paikkoja. Pikkuisen välillä aukesi puolustus ja sitä meidän täytyy vielä hioa.”

Ottelun avausmaalin laukonut Jesse Ylönen katsoo jo kohti viikon toista ottelua: 

"Tämä oli meiltä hyvä voitto ihan vauhdikkaan pelin jälkeen. Ottelussa oltiin vuoroin niskan päällä ja niinä hetkinä kun LeKi painosti kovaa teki meidän puolustus ja maalivahti hyvää työtä."

United nousi voiton myötä sarjataulukon seitsemänneksi, kahdella pisteellä ohi Jokipojista. Pisteitä kasassa nyt 56. Kuudentena LeKi kaksi pistettä edellä ja viidentenä TUTO Hockey 60 pisteen saaliilla. 

"Nyt pelataan jokaisessa ottelussa tosi isoista pisteistä ja hienoa että saatiin tästä voitto. Lauantaina taas uudet pisteet jaossa. SaPKo on hyvin luisteleva joukkue, kuten mekin joten luvassa on varmasti vauhtia kaukalossa."

Seuraava ottelu pelataan vieraissa Savonlinnassa lauantaina 3.2. Kotona Metro Areenalla jatketaan ensi keskiviikkona 7.2. klo 18.30, vieraaksi Ketterä Imatralta. Hanki edulliset ennakkoliput TÄÄLTÄ.

Kuva: Ilari Näckel