Otteluraportti / 04.10.2017

Espoolle yksi sarjapiste Lempäälästä: "Viimeistelyyn tarvitaan lisää terävyyttä"

United Iisakka

Espoo United sai saaliiksi yhden sarjapisteen Lempäälästä. Ottelun varsinainen peliaika päättyi tasatilanteeseen 2-2. LeKi ratkaisi ottelun nimiinsä vasta jatkoajan jälkeen voittolaukauskilpailussa.


Ensimmäisen erän peli pyöri kotijoukkueen päädyssä Unitedin painostaessa vahvasti. Ukko-Pekka Luukkonen torjui ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana 11 kertaa, Mika Norja Espoon maalilla vain neljästi.

”1.erä oli meiltä vahvaa ja hyvää lätkää. Paikkoja oli, mutta kiekko olisi pitänyt saada maaliin” United-luotsi Niko Marttila kommentoi ottelun jälkeen.

Toisessa erässä nähtiin ottelun ensimmäiset maalit. Unitedin Victor Westermarck avasi maalihanat ylivoimalla, ajassa 26:05, Jimi Santalan ja Jiri Veistolan esityöstä. Jäähyt sotkivat toista erää ja LeKi vastasi Espoon maaliin Arousvan osumalla, viisi minuuttia ennen erän päättymistä. United sai kuitenkin erän loppuun vielä hyvän pyörityksen käyntiin ja Olli Iisakan vahva rannelaukaus löysi maaliverkkoon, vieden Espoon 1-2 johtoon ennen toista erätaukoa.

Kolmanteen erään lähdettiin alivoimalla, Mika Franssilan jouduttua istumaan kaksiminuuttista estämisestä alle puoli minuuttia ennen toisen erän loppua. United sai alivoiman tapettua, mutta peliä ehti kulua vain vajaa minuutti tasakentällisin, kun LeKi:n Nikula sai yllätettyä United-vahti Norjan ja toi ottelun tasoihin 2-2.

”Kolmas erä oli kaikkineen hyvää taistelua. Läpi ottelun yritys ja taistelutahto oli kohdallaan, viimeistelyyn tarvitaan lisää terävyyttä. Ottelu oli kova taistelupeli, kuten odotettiinkin”, Marttila kertaa.

Jatkoaika oli maaliton. Voittolaukauskilpailun ratkaisi lopulta LeKi:n Nikolaj Krag-Christensen.

Unitedin toisen maalin tehnyt Olli Iisakka näkee ottelussa hyvää, mutta myös paljon parantamisen varaa.

”Saatiin peliin hyvä alku, mutta toisessa erässä päästettiin LeKi mukaan peliin ja hävittiin kaksinkamppailutilanteita. Ei oikein päästy enää samaan moodiin, kuin ensimmäisessä erässä. Paikkoja oli kyllä, mutta maalinteko tökki tänään, sitä tarvitsee parantaa seuraaviin otteluihin.”

Espoo Unitedin matka jatkuu seuraavaksi Imatralla, kun joukkue pelaa perjantaina Ketterän vieraana. Kotikaukaloon joukkue palaa keskiviikkona 11.10, jolloin vastaan saapuu Heinolan Peliitat. Ottelu käyntiin klo 18.30 Metro Areenalla. Ennakkoliput 12,5 / 8€, liput ovelta 15 / 10€. Ennakkoliput myynnissä nyt osoitteessa: www.espoounited.fi/osta-lippuja

Kuva: Ilari Näckel