Otteluraportti / 05.04.2017

Finaalisarja tasoihin kotiyleisön kannustuksen siivittämänä

33842450885 fb3334aef6 z

Espoo United kuittasi finaalisarjan niukan vierastappion kotihallissa, tasoittaen ottelusarjan 1-1 hurjalla 95-61 voitolla Lahti Basketballista.

Tiistai-illan finaalisarjan toinen ottelu keräsi Tapiolan urheiluhallille varsin mukavan määrän yleisöä ja ottelu laitettiinkin käyntiin espoolaisjunioreiden huudattaessa tuttua Lahden fanipoppoota "Lahden fanit huutakaa meille!". Rummut ja torvet soivat puolin ja toisin ottelun käynnistyessä.

Lahti Basketball saapui Espooseen yksi voitto hallussaan sunnuntain kamppailusta, jonka joukkue ratkaisi Espoon hallinnasta huolimatta edukseen ottelun viimesekuntien onnistumisella. Tiistain ottelun ensimmäinen jakso jatkettiin finaalisarjan arvoon sopivasti äärimmäisen tasaisissa merkeissä, jopa hieman tunnustellen. Ensimmäinen kymmenminuuttinen Espoolle vain kahdella pisteellä, 20-18.

Toisella neljänneksellä Lahti pyrki karkuun tupla-tuplan urakoineen Rashad Smithin (15/11/2) onnistumisten ja Jerald Fieldsin (12/3/2) korinalustyön siivittämänä. Jakso vieraille lukemin 17-26 ja puoliajalle siirryttiin Lahden johtaessa seitsemällä pisteellä.

Toisella puolikkaalla Espoo oli kuin myrskyn merkki. Kaksi hyökkäystä peräjälkeen Omar Calhoun (25/6/3) passaa palloa Lauri Toivoselle (14/3) joka nostaa korin alta varmat pisteet kotijoukkueelle. Vain pari peliminuuttia kolmatta jaksoa pelattu ja United siirtyy johtoon. Espoo juoksi kenttää tehokkaasti, eikä ensimmäisen finaaliottelun pallonmenetyksistä tai ohiheitoista korin alla ollut tietoakaan. Kolmannen jakson aikana seitsemän pisteen tappioasema käännettiin 66-54 johtoon.

Viimeisellä kympillä Espoo huudatti yleisöä nokkelista syötöistä nostetuilla ratkaisuilla, Jeb Iveyn (26/1/4) hypäreillä ja mitä olisikaan ollut voitto ilman "Air Calhounin" hyytävää donkkia nopean hyökkäyksen päätteeksi. Homma taputeltu ja taululla kylmät lukemat Espoon hyväksi. Sarja tasan 1-1.

Unitedin päävalmentaja Ville Neva toppuuttelee innokkaimpia ja muistuttaa, että sarja on vasta alussa.

"Tässä vaiheessa kautta tuskin kukaan enää hirveästi yllättää ketään. Ottelun alussa oltiin vaikeuksissa meidän sisäpuolustuksen kanssa. Kysymys on nyt siitä, kuka pystyy tekemään ottelun aikana niitä omia juttuja mahdollisimman hyvin. Toisen puolikkaan alkuun saatiin pari hyvää stoppia, päästiin juoksemaan niistä ja se vyöry lähti ikään kuin niistä liikkeelle"

"Kun peli lähtee rullaamaan, se lähtee joskus näin. Tässä on kuitenkin hyvä ymmärtää, että noi taulun lukemat ei merkitse juuri mitään. Voitot on nyt 1-1 ja kolmeen voittoon tässä kumpikin tähtää. Torstaina jatketaan!" Neva tähdentää.

Ottelusarja jatkuu Lahden Suurhallissa torstaina 6.4 klo 18.30 ja seuraavan kerran kotiparketilla taistellaan voitosta tulevana lauantaina 17.30. Tervetuloa kannustamaan Espoo voittoihin niin vieraissa, kuin kotona Tapiolassa. Liput kotiotteluihin edullisesti ennakkoon Ticketmasterista!

Kuvat: Mikko Rajala

33843273075 cdaa7fe876 z33802429986 d0449649be k