Otteluraportti / 26.04.2017

Finaalivoitot tasan 2-2, luvassa viides ja ratkaiseva finaali: "Tulemme iskemään kaiken peliin!"

34006747382 fbc46d9393 k3

Ennakkosuosikkina naisten Korisliigan finaalisarjaan lähtenyt Hyvinkään Ponteva haki pisteet Espoosta maanantaina. Espoo United käynnisti sarjan voittamalla kahdesti, nyt HyPo on kuitannut voiton kahdesti. Suomen mestaruus ratkeaa viidennessä finaaliottelussa Hyvinkäällä torstaina.

Ennätysmäisen kotiyleisön edessä Tapiolan urheiluhallilla pelattu naisten Korisliigan neljäs finaali ei käynnistynyt espoolaisittain toivotulla tavalla. HyPo sai pelattua palloa korin alle ja kunnioitettavan tupla-tuplan tehtaillut Taru Tuukkanen (29/17) pääsi nostamaan palloa pussiin liian tehokkaasti. Ensimmäinen kymppi oli Espoolle musta, taululla 12-28.

Loput 30 minuuttia Espoo taisteli eroa kiinni ja pääsi toisella puolikkaalla varsin hyvään vauhtiinkin, kuroen parinkymmenen pisteen eron yhdeksään. Takaa-ajettavaa oli vaan liikaa, epäonnistuneen ottelun alun jälkeen.

Torstaina pöytään isketään kaikki mahdolliset pelimerkit. Kaksi viimeistä kohtaamista kuitannut HyPo lähtee otteluun jälleen ennakkosuosikkina. Espoolle ottelussa on vain voitettavaa, ilman suuria paineita. Espoon naisten päävalmentaja Kimmo Kujansivun usko omiin ja joukkueen tekemiseen on vahva:

"Olimme viime ottelussa ensimmäisen kymmenminuuttisen ulkona omasta konseptistamme, loput 30 minuuttia oli ihan asiallista tekemistä, mutta ei sekään aivan finaalisarjan vaatimalla tasolla. Huomenna pelataan taas, eikä suuremmille muutoksille ole aikaa. Meidän pitää luottaa omaan pelitapaamme, sillä olemme tähän asti päässeet."

"Momentum on torstaina HyPo:lla, he ovat ennakkosuosikkeja, mutta me tulemme iskemään kaiken peliin!" päävalmentaja päättää ponnekkaasti.

Edellisen ottelun onnistujia sinivalkoisista olivat ehdottomasti tiukassa paikassa parhaimmilleen nouseva Dionne Pounds (19/6), sekä 13 pistettä heittänyt honkalaiskasvatti Kia Vaalavirta, joka ei kokenutta vierasta kumarrellut vaan haastoi vastustajan konkarit kovilla ajoillaan uudelleen ja uudelleen. Vaalavirta valmistautuu huomiseen otteluun positiivisella asenteella:

"Me ei viime pelissä valitettavasti oltu valmiita haastamaan HyPoa alusta asti. Ei toteutettu tehokkaasti niitä juttuja, joilla ollaan finaaleihin päästy. Pelit on kuitenkin nyt tasan 2-2 ja molemmilla joukkueilla on mahdollisuus Suomen mestaruuteen, torstain ottelusta tuleekin varmasti todella tiukka vääntö. Me ollaan omalla pelillä kaadettu HyPo kahdesti, joten siihen uskomalla ja toteuttamalla sovittuja asioita hyvä tulee!"

Viides ja ratkaiseva naisten Korisliigan finaaliottelu pelataan Hyvinkään Martinhallissa, torstaina 27.4 klo 18.30. Joukkuetta kannustamaan on jälleen lähdössä myös espoolaiskannattajia ja vinkkinä uskaltaakin sanoa, että paikan päälle kannattaa mennä ajoissa. Espoossa ottelua seurasi komeat 1300 katsojaa, joten katsomo tuskin jää tyhjäksi myöskään Hyvinkäällä.

Kuvat: Mikko Rajala

34091777932 59d20b0907 z