Otteluraportti / 17.11.2017

Isokorinen voitto Lapualta: "Kun liikutetaan palloa noin, meitä on vaikea puolustaa"

DSC04571

Unitedin joukkueessa palaa nyt liekki, joka kantoi jo neljänteen peräkkäiseen voittoon Korisliigassa. Espoo aloitti ottelun Kobria vastaan heittämällä taululle 15 pisteen johdon, kun ottelua oli pelattu vasta reilu kahdeksan minuuttia. Toisella jaksolla kotijoukkue ryhdistäytyi ja pääsi parhaimmillaan neljän korin päähän peliä pyörittäneestä Unitedista, mutta vaikka toinen jakso päättyi tasan 16-16 oli loput ottelusta vierasjoukkue Unitedin hallussa. Loppulukemat 82-109 (36-50). 

Keskiviikon kotiottelussa nähty loistava pallonliike jatkui Lapualla ja United löysi syötöillä vapaat heittopaikat, eikä raudat kolisseet joukkueen upottaessa palloa pussiin kerta toisensa perään läheltä ja erityisesti kaukaa. Kolmoset upposivat 64% tarkkuudella! 

Ville Nevan ja Aapo Heinosen luotsaama joukkue nauttii yhdessä pelaamisesta tällä hetkellä, eikä se jää huomaamatta edes vastustajilta.
"On paljon sanottu, kun vastustaja kehuu sitä kuinka kivaa meillä näyttää kentällä olevan. Ottelun alussa ja viimeisen 15 minuutin aikana tämä oli ehdottomasti totta! Näinä aikoina liikutettiin palloa ja annettiin helppoja syöttöjä Lapuan sumppua vastaan, sillä synnytettiin vapaita heittopaikkoja jatkuvasti" päävalmentaja Neva kertoo.

Perjantai-illassa nähtiin Unitedin joukkueen monipuolisuus, kun jokainen pelaaja toi taitonsa kentälle ja sai onnistumisia peliminuuttien määrästä riippumatta. Kaksinumeroisille lukemille nousi peräti kuusi pelaajaa. Illasta toiseen kovia lukemia takovat Omar Calhoun (21/4/5) ja Jeb Ivey (18/1/6) suorittivat tasollaan, Darious Moten (15/7/1) oli jälleen monipuolinen, erityisesti ottelun alun myllytyksessä erinomaisesti heitoillaan piste-eroa kasvattanut Okko Järvi (12/7/1) esiintyi vahvasti ja viimeisen kolmen peliminuutin aikana parketille myrskyn lailla saapunut espoolaiskasvatti, takamies Ville Wuorenjuuri naulasi ensin kaaren takaa heittonsa 3/3 ja viimeisteli vaparin tasalta saldonsa 11 pisteeseen 100% heittotarkkuudella. 

"Jokainen pelaaja tuntui tänään tuovan oman lisänsä meidän peliin. Saimme kontrolloitua Creekin hyökkäämistä, josta kiitos isoillemme aktiivisesta vaihtamisesta. Hoidimme levypallot jenginä ja sitten kun tarvittiin, pienempien minuuttien miehet, Hartikainen ja Halme toivat meille tärkeän runin puolustuksellaan. Lopussa sitten Wuorenjuuri päätti vielä sytyttää korisukan tuleen" valmennuksesta kehutaan. 

Kobrien pisteistä suurimmat lukemat tehtaili sentteriosaston Terence Jennings (27/5), kaksinumeroisille myös pistekeskiarvostaan Unitedin puolustuksen pihdeissä selkeästi jäänyt Maurice Creek (15/3/3) sekä Christopher Ortiz (14/5/2). 

Jouko "Jokke" Järvinen (14/2/5) kuului ehdottomasti ottelun johtohahmoihin ja kokenut pelaaja nauttiikin tällä hetkellä jo tehdyn työn hedelmistä, eikä häpeä sanoa että lisää on vielä tulossa kun joukkueena tekemistä jatketaan työtä kaihtamatta. 
"Hyvää meidän pelissä tänään oli puolustus Kobrien takamiehiä vastaan, he eivät päässeet juuri pisteille. Vastustajan sumputtaessa puolustusta me otettiin pari syöttöä lisää ja löydettiin vapaat heittopaikat, käytettiin ne tehokkaasti ja saatiin kolmoset hyvin sisään. Kun liikutetaan palloa niin kuin tänään, meitä on vaikea puolustaa. Alkukauden vaikeudet on voitettu ja nyt kun edessä on pieni pelitauko päästään taas treenaamaan lisää. Töitä tekemällä tullaan vielä olemaan kovia. Voiton jälkeen pitkä kotimatka taittuu tänään hyvällä fiiliksellä." 

Vuorossa on puolentoista viikon ottelutauko, jonka aikana joukkue ehtii vetää happea ja harjoitella laadukkaasti. Pelikentälle palataan kotihallissa keskiviikkona 29.11, jolloin vieraaksi saapuu KTP Basket. Hanki lippusi seuraavaan kamppailuun jo nyt! Ennakkoliput 12,5 / 8€ TÄÄLTÄ.