Otteluennakko / 28.03.2018

Jännitysnäytelmä jatkuu tänään Kouvolassa: "Ylämäen kiipeäminen jatkukoon"

Haanpaeae 10 1 of 1

Korisliiga-joukkueen pudotuspeliunelma on yhä elossa. Mikäli Espoo voittaa jäljellä olevat kaksi runkosarjan otteluaan on vielä mahdollisuus pudotuspeleihin, joskin siihen tarvitaan myös KTP:n tappiot sen lopuista otteluista. 

Kiivettävä ylämäki on yhä jyrkkä, eikä pudotuspeliviivan päälle kipuaminen ole enää vain omista voimista kiinni. Ei, vaikka United onkin ottanut äärimmäisen kovia voittoja viime otteluistaan esitellen kovaa tahtoa ja luonnetta koko joukkueelta. Kevätkauden niukat tappiot painavat nyt kyydissä paljon. Taistelu ei kuitenkaan ole ohi ja luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Tänään keskiviikkona kohdataan Kouvot vieraissa ja samaan aikaan KTP ottaa kotikentällään mittaa Kobrista. Jälkimmäisestä ottelusta espoolaisin silmin katsottuna toivotaan tietysti onnistumista lapualaisille. KTP:n ja Kobrien keskinäisissä kohtaamisissa Kotka on voittanut kaksi kolmesta, mutta viimemittelössä helmikuussa Kobrat veti pidemmän korren Nick Kelloggin hurjistuttua ja upotettua 45 pinnaa pelin aikana. Vastaavaa ilotulitusta tuskin toistamiseen sallitaan, varsinkaan kotkalaisten kotikentällä. Kobrien on onnistuttava erinomaisesti mikäli se meinaa viedä pisteet kotijoukkueelta. Lapualaisilla on paljon pelissä, sillä se on sarjajumbona kaksi pistettä Korihaiden perässä ja taistelee karsintoihin putoamista vastaan. 

United ja Kouvot ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti ja Kouvot on poistunut kentältä voittajana kahdesti - tosin hyvin pienin eroin (88-82 ja 81-88). Illan ottelusta sopii jälleen odottaa rintarinnan kamppailua. Espoolla on toki enemmän pelissä, mutta myös Kouvot parantelee asemiaan pudotuspelejä kohti mentäessä. Illan kotijoukkue nyt sarjataulukon seitsemäntenä, tasapisteissä Katajan kanssa. Katajan, jonka United kaatoi Tapiolassa lauantaina erinomaisen esityksen päätteeksi. Katajan päävalmentaja Greg Gibson summasi ottelun lehdistötilaisuudessa lauseeseen: "He pelasivat kuten pudotuspelipaikasta taisteleva joukkueen tulee pelata, me pelasimme kuten joukkue joka ei ansaitse paikkaansa pudotuspeleissä." Tätä taisteluilmettä lisää tänään! 

Unitedin päävalmentaja Ville Neva kommentoi illan ottelua: 

"Kouvot on parhaimmillaan ollessaan liigan inhottavin joukkue niin yhteispeliltään, kuin ennen kaikkea korin alustoilla. Ylämäen kiipeäminen jatkukoon. Yksinkertainen on tässäkin tilanteessa kaunista. Puolustuksen yhteistyö ennen kaikkea korin läheisyydessä ja irtopallokamppailut ovat tärkein keskittymisen kohde."

Kokoonpanot

Espoo United - Ivey, Järvinen, Wuorenjuuri, Halme, Haanpää, Moten, Toivonen, Alawoya ja Järvi (GTD 25%).

Kouvot - Brandon, Hirvonen, Saarijärvi, Nyman, Kaukiainen, Leino, Bernard, Toikkanen ja Gipson. 

Kouvot vs. Espoo United ke 28.3. klo 18.30. Ottelu suorana Fanseatilta ja Elisa Viihde Sportilta! 

Kuva: Sonja Herrala