Otteluraportti / 20.03.2017

Kärpät vahvempi ratkaisevassa finaalissa - Unitedin naiset toivat seurahistorian ensimmäinen mitalin

United Karpat 1.finaali 4 of 64

Espoo Unitedin naisten jääkiekkojoukkue pelasi sunnuntaina Oulussa SM-sarjan ratkaisevassa viidennessä finaalissa Kärppiä vastaan. Lopulta Kärpät oli ottelussa etevämpi maalein 5-3.

Ottelun avauserässä Kärpät siirtyi 1-0-johtoon Saija Tarkin osumalla, mutta toinen erä oli Unitedin. Heti erän alkupuolella Linda Välimäki pääsi ohjaamaan maalin kulmalta kiekon Kärppien verkkoon hienon kuvion päätteeksi. Vielä ennen toista erätaukoa Välimäki osui toistamiseen vieden Unitedin johtoon, kun pudotuspelien pistepörssin voittanut hyökkääjä malttoi harhauttaa Kärppä-vahti Susanna Airaksisen ulos tilanteesta ja tämän jälkeen Välimäki pääsi viimeistelemään pudotuspelien yhdeksännen täysosumansa.

Päätöserässä Kärpät onnistui maalinteossa neljästi siirtyen 5-2-johtoon. Unitedin Emmi Leinonen sai vielä 5-3-kavennuksen aikaan viitisen minuuttia ennen päätössummeria, mutta enempää maaleja ei nähty ja lopulta Kärpille 5-3-voitto.

Unitedin Linda Välimäki oli pudotuspelien pistepörssin ykkönen 17 pisteellä, Välimäen ketjukaveri Annina Rajahuhta oli puolestaan pistepörssin toinen 13 tehopisteellä. Espoolaisten maalilla kaikki kymmenen pudotuspeliä pelannut Jenna Silvonen oli torjuntatilaston toinen. Silvosen torjuntaprosentti pudotuspeleistä oli komea 92,4.

Naisten jääkiekkojoukkueen SM-hopea oli Unitedin seurahistorian ensimmäinen mitali!

Kuva: Sonja Herrala