Otteluraportti / 11.01.2018

Ketterä tyrmäsi kolmannessa erässä: "Pakka ei saa hajota"

United vs. RoKi 5.1.2018 11 of 39

Ketterän kolmannen erän kiri oli liikaa kotijoukkueelle. Lopputulos 1-5 ei paljoa selityksiä kaipaa. Nyt tuli lunta tupaan, mutta perjantaina kotikaukalossa väännetään jo uudestaan, kun SaPKo vierailee Metro Areenalla. 

Ottelun alku näytti hyvältä Espoo Unitedin kannalta. Hyökkäykset lähtivät terävästi liikkeelle ja maalipaikkoja saatiin luotua. Laukauksia lähes sateli Santeri Lipiäisen vartioimaa maalia kohti. Kun erää oli jäljellä viitisen minuuttia sai kotijoukkue tiaisuuden yrittää maalia ylivoiman turvin. Ylivoimaa ehdittiin pelata reilu minuutti kun Kim Hirschovits tarjosi namupaikan Aleksi Rutaselle, joka ei erehtynyt vaan vei isännät 1-0 johtoon. Erän viimeisellä minuutilla isäntien avauspeli epäonnistui ja kiekko eksyi vieraiden haltuun siniviivalla. Jesse Juntheikki vei kiekon maalin taakse, ja syötti sieltä Jere Laineelle jolla oli helppo paikka tasoittaa peli 1-1:een.

Toinen erä oli alkuosaltaan vieraiden hienoista hallintaa. Erän loppupuolella United sai paremman otteen peliin, mutta lisämaaleja ei nähty kumpaakaan päätyyn.

Kolmanteen erään Ketterä sai hyvän alun, kun jo reilun minuutin pelin jälkeen Jesse Juntheikki vei vieraat 1-2 johtoon. Ennen erän puolta väliä kasvatti vieraiden Janne Kumpulainen johdon helpohkosti jo lukuihin 1-3. Tämän jälkeen Ketterä peli vapautui ja toisessa päässä  peli sekosi entisestään. Vieraiden neljännestä osumasta vastasi Sami Jekunen ja viidennestä Jarno Lippojoki. United yritti saada peliä toimimaan myös ketjumuutoksin, mutta vieraat olivat tänään selvästi parempia.

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila ei paljoa selitellyt:

”Me ei oltu tänään ihan tapissa, ja urheilussa ei riitä että tulee paikalle vähän pelailemaan" Marttila kommentoi pelin jälkeen.

"Peli oli kaksi erää ihan tiukkaa ja ensimmäinen erä oli ihan OK, mutta jo toisen erän alku oli meiltä huolimatonta tekemistä ja kiekkoja menetettiin. Tekeminen oli vähän sinne päin ja tuloskin sitten sen mukainen. Olen tosi pettynyt meidän esityksiin kotiyleisön edessä. Ketterä oli meitä selvästi kärsivällisempi, ja sai sitä kautta ansaitun voiton.”

Yhteen tappioon ei kuitenkaan jäädä vellomaan. Seuraavaa kohti. Uutta kolmen pisteen arvoista mahdollisuutta ei tarvitse odottaa kuin perjantaihin. 

"Huomenna pitää pystyä pelaamaan koko 60 minuuttia ehjää ja tiivistä viisikkopeliä. SaPKo:a vastaan ei pakka saa hajota kuten Ketterää vastaan kolmannessa erässä vähän kävi. Syöttöpeli pitää myös saada laadukkaasti lavasta lapaan. Yhteen tappioon ei jäädä liikaa kiinni, vaan mennään eteenpäin. Meidän tekeminen on ollut pitkään hyvää ja mihinkään suurempiin muutoksiin ei ole aihetta" päävalmentaja summaa. 

Seuraava kotiottelu pelataan jo huomenna perjantaina 12.1. klo 18.30 Espoo Metro Areenalla ja vastaan asettuu SaPKo Savonlinnasta. Kotipelikuukauden kaikki kotimatsit alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille ilmaiseksi! Käytä etusi ovella pelipäivänä, lasten ilmaislippuja ei saa ennakkomyynnistä. Kotipelikuukauden ilmaisliput ovat paikattomia. Aikuisille edulliset ennakkoliput TÄÄLTÄ.

Kuva: Sonja Herrala