Otteluraportti / 03.12.2017

KeuPa yhdellä maalilla parempi - viikosta saaliiksi viisi sarjapistettä

Westermarck V.7

Lauantai-iltana Espoo United kohtasi ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella KeuPa HT:n. Keuruulaiset olivat tehokkaita erityisesti ylivoimalla ja hakivat pisteet Espoosta maalein 2-3. Unitedilla oli kuitenkin hyvä viikko, josta plakkariin jäi viisi sarjapistettä kolmesta ottelusta. 

United aloitti ottelun KeuPa:a vastaan hyvällä myllytyksellä ja peliä ehti kulua vain 23 sekuntia, kun vieraiden Luhtalampi vihellettiin kaksiminuuttiselle poikittaisesta mailasta. Espoolaisylivoima ei tuottanut tulosta. United pääsi kuitenkin avaamaan ottelun maalihanat ajassa 13:36, kun Jesse Ylönen niittasi maaliverkkoon kauden viidennen osumansa Juuso Forsströmin ja Kim Hirschovitsin esityöstä. Iloa vaan ei kauaa kestänyt, kun myös toisessa päässä heilui verkot. Tarkemmin sanottuna, peliä ehti kulua 22 sekuntia Espoon maalista kun KeuPan Tiainen tasoitti tilanteeksi 1-1. Kun ensimmäistä erää oli jäljellä vajaa viisi minuuttia, vihellettiin ottelun ensimmäinen espoolaisjäähy. Joonas Toivanen komennettiin boksiin koukkaamisesta. Vieraiden ylivoima oli tehokas ja KeuPa nousi 1-2 johtoon Jokisen maalilla. 

Toisessa erässä molemmat joukkueet painoivat hyökkäyksessä voimalla ja tilanteita syntyi, jopa niin vakuuttavia, että molempien hyökkäyspäässä käytiin tarkistamassa videolta kävikö kiekko maalissa. Kumpaakaan ei hyväksytty. Espoo pääsi kokeilemaan ylivoimaakin toista kertaa ottelun aikana, mutta tälläkään kertaa ei saatu maalia. Ajassa 34:44 United käytti kuitenkin maalipaikkansa tehokkaasti. Aleksi Järvinen nosti kotijoukkueen tasoihin 2-2, syöttäjinä Victor Werstermarck ja Hirschovits jo toistamiseen. Erän viimeminuuteilla jouduttiin jälleen alivoimalle, kun Jiri Veistola lähti kärsimään kahden minuutin rangaistusta kiinnipitämisestä. KeuPa:n Jokinen teki tuhoa jo toistamiseen ja nosti vieraat ajassa 39:01 ylivoimamaalilla 2-3 johtoon. 

Kolmannen erän alkuun United haki tasoitusta ylivoimalla, mutta vedoista huolimatta ei kiekkoa saatu keuruulaisvahti Tervon selän taakse. Taistelu oli kova koko erän ajan ja United pyrki tasoittamaan pelin kovalla painostuksella, mutta ottelu päättyi vieraiden voittoon. Maalivahtien torjunnat ottelussa: Espoo United Mika Norja 9+10+5=24 ja KeuPa HT Samuli Tervo 3+7+12=22. 

Unitedin päävalmentaja Niko Marttila myönsi kovan kolmen pelin viikon jo hieman näkyneen kaukalossa. 
"Ei saatu lauantain ottelussa ihan parasta irti ja varsinkin ensimmäisessä erässä ensimmäistä vaihtoa lukuunottamatta ei oltu omalla tasolla. Kaksi kovaa peliä alla ja se vähän näkyi. Viimeisessä erässä saatiin kierrokset ylös ja loppuun asti yritettiin kunniakkaasti tasoittaa peliä, vaikkei siinä onnistuttukaan. Kokonaisuutena KeuPa ansaitsi maalin voiton." Marttila aloitti. 

"Isossa kuvassa, meidän pelaaminen on hyvällä mallilla ja pelaajien sitoutuminen on hyvää myös. Uutta matoa koukkuun, tiistaina on taas kolme pistettä jaossa Imatralla!" 

Espoolaispakki Victor Westermarck on valmentajansa kanssa samoilla linjoilla.
"Ei oltu ensimmäisessä erässä ihan valmiita, KeuPa oli siinä parempi. Toisessa erässä taas saatiin otetta peliin ja kolmas oli meiltä hyvää tekemistä, vaikka maalinteko ei onnistunut." 

"Meillä on ollut hyvä meininki joukkueessa koko kauden ja nyt se henki on saatu näkymään kaukalossa. Ollaan sitouduttu joukkueena tekemään sovittuja asioita paremmin ja se näkyy nyt myös tulostaululla. Nyt tuli tappio, mutta viikosta jäi paljon hyvää ja viisi sarjapistettä" 23-vuotias puolustaja lisää. 

Kuluneella viikolla keskiviikon kotiottelu oli tasaväkinen taistelu TUTO:n kanssa, josta voittolaukauskilpailun jälkeen Mestis-joukkue keräsi kaksi pistettä Espooseen. Perjantain paikallisderby Vantaalla oli alusta asti Unitedin juhlaa ja kotiin palattiin kolme pistettä takataskussa 1-5 tuloksen turvin. Nyt United lähtee vieraisiin. Ottelut jatkuvat Itsenäisyyspäivän aattona tiistaina Imatran Ketterän vieraana, perjantaina vuorossa RoKi Rovaniemellä ja viikko päätetään lauantaina Kokkolassa jossa vastassa Hermes ensimmäistä kertaa tällä kaudella. 

Seuraava Mestiksen kotiottelu pelataan Metro Areenalla perjantaina 15.12 klo 18.30, jolloin Kokkolan Hermes saapuu vuorostaan Espooseen. Ennakkoliput haltuun TÄÄLTÄ.