Uutinen / 04.08.2017

Korisliiga-joukkueen valmistautuminen kauteen käynnissä

33802429986 eda9e7872f z3

Unitedin miesten koripallojoukkue pelasi nousujohteisen kauden valmentajakaksikko Ville Nevan ja Aapo Heinosen johdolla ja kauden päätteeksi päästiin juhlimaan nousua Korisliigaan. Nyt alkamassa on ensimmäinen kausi Suomen korkeimmalla sarjatasolla, edessä uudet haasteet ja saavutukset saman valmennustiimin luotsatessa joukkuetta.

Korisliiga-joukkueessa nähdään alkavalla kaudella menneeltä kaudelta tuttuja pelaajia, kuten joukkueen ehdottomat johtohahmot Jeb Ivey ja Jouko Järvinen, korin alla huikeata tulosta ratkaisupeleissä tehtaillut Lauri Toivonen ja lennokkaista donkeistaan tutuksi tullut Omar Calhoun. Nuoria espoolaiskasvatteja Tapiolan Hongasta joukkueeseen mahtuu useampi - Topi Halme, Tuomas Ebeling, Eemil Rantala, Lauri Lindfors sekä Jesse Haapanen. Upeat kaksi kautta Korisliigaa Salon Vilppaassa pelannut Okko Järvi palaa kasvattajakaupunkiinsa. Susijengin pelaajarinkiin valittu Järvi oli suuri kiinnitys joukkueeseen, paluumuuttaja tuo mukanaan paljon taitoa takaisin Tapiolaan. 203-senttinen heittäjä, Samuel Haanpää taasen kasvattaa joukkueen kokeneinta kastia ja vahvistaa hyökkäyspäätä. Viimeisiä sopimuksia joukkueeseen viimeistellään parhaillaan ja amerikkalaisvahvistuksia on scoutattu ahkerasti koko kesän läpi, niistäkin päästään tiedottamaan pian.

Päävalmentaja Ville Neva kommentoi alkavaa kautta tuttuun analyyttiseen tyyliinsä.

”Kuten urheilun perusdynamiikkaan kuuluu, olemme jälleen tekemässä omaa parasta suoritustamme matkalla kohti uusia ennätyksiä. Niitä kohti mentäessä, on ratkaisevan tärkeää ottaa vastaan uusia haasteita, pyrkiä ahkerasti toimimaan paremmin kuin aiemmin ja kohdata syntyvät vastoinkäymiset ”kehittyjän mielellä”. Se tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että jokainen meistä ja me kaikki yhdessä keskitymme asioihin, joihin voimme vaikuttaa ja annamme niihin oman parhaan panoksemme” Neva kommentoi vaiherikkaan kesän jälkeen.

Joukkue on aloittanut kauteen valmistavan harjoittelun.

”Joukkueen näkökulmasta kesän ensimmäinen harjoitusjakso meni mainiosti. Omatoimijakso sujui myös hyvin ja nyt on siirrytty kilpailukautta edeltävälle, tärkeälle pre-seasonille rakentamaan yhteistä ymmärrystä meidän identiteetistä. Sille on vahva pohja jo olemassa muutamalta viime vuodelta, niin Tapiolan Hongan, kuin Unitedin tarinan osalta ja sen kehittämistä nyt jatkamme” Neva kuvailee.

Espoo Unitedin Korisliigan kotiottelut pelataan alkavalla 2017-18 kaudella pääsääntöisesti tunnelmallisen ja perinteitä vaalivan Tapiolan urheiluhallin kunnostetulla parketilla. "Monarilla" on koettu monet tunteet koripallon ympärillä, viimeisimpänä upea divari A:n finaalisarja nousujuhlineen ja nyt hallilla päästään kääntämään jälleen uusi sivu historiankirjoihin - ensimmäinen kausi Korisliigaa Espoo Unitedina. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Unitedin joukkueen ensiotteita liigatasolla!

Unitedin kausikortit myynnissä verkkokaupassa.

 

Kuva: Mikko Rajala