Otteluennakko / 20.02.2018

Kotipelien viikko käyntiin sarjakärkeä vastaan: ”Kiekkoja verkkoon"

Isiguzo9

Hiihtolomaviikolla pelataan kahdesti kotona. Mestis-viikko käynnistyy keskiviikkona Metro Areenalla, kun vieraaksi saapuu KeuPa HT Keuruulta.

KeuPa HT:tä vastaan on pelattu tällä kaudella kolmesti ja vierasjoukkue on voittanut kaikki kohtaamiset. Keuruulaiset pitävät hallussaan sarjan kärkipaikkaa kuuden pisteen erolla SaPKo:on ja otteluita joukkueella on jäljellä viiisi.  Viimeisessä kahdessa pelissä sarjakärki on taipunut, ensin Ketterälle maalein 3-7 ja viimeisimpänä sarjataulukon kakkosena niskaan hengittävälle SaPKo:lle 5-1. Maaliero on keuruulaisilla on +37.

United nousi sarjataulukossa seitsemänneksi voitettuaan viime keskiviikon ottelussa LeKi:n, mutta lauantain tappio Vantaalla tiputti taas yhdeksänneksi. Näin pienistä eroista on siis kyse, kun pelataan paikasta play offeihin! Kerättynä on nyt 44:stä pelistä 61 pistettä ja maaliero on – 3. 

Unitedin päävalmentaja Niko Marttilan resepti keskiviikolle on yksinkertainen: 

”Pisteet on nyt tärkeitä. Pyritään jatkamaan siitä, mihin edellisen pelin kolmas erä Vantaalla jäi. Painetta maalin eteen, paljon laukauksia ja sitten kiekkoja verkkoon.”

Menneellä viikolla Unitedin riveissä oli vajausta, mutta varsin hyvästä syystä. Espoolaista edustusta nähtiin nimittäin runsaasti nuorten maajoukkueissa. Hyökkääjä Lenni Killinen edusti Suomea Pikkuleijonien (U18) pelatessa viiden maan turnauksessa Plymouthissa USA:ssa. Suomen junnut voittivat turnauksen neljässä ottelussaan Tsekin ja Ruotsin, tappiot joukkue kärsi USA:lle ja Venäjälle. Nuorissa leijonissa (U20) espoolaisedustusta nähtiin kolmen pelaajan verran, kun Tsekin turnauksessa pelasivat Jesse Ylönen, Bernard Isiguzo ja Vili Laitinen. Nuoret voittivat turnauksessa Ruotsin, Saksan ja Sveitsin, mutta taipuivat isäntämaa Tsekille. Ylönen oli turnauksen tehokkain pelaaja 2+4 tehoilla, myös Isiguzo kirjautti komeat kaksi maalia. Keskiviikon KeuPa-kohtaamisessa kaikki nuorten maajoukkueissa edustaneet ovat kokoonpanossa jälleen. 

Espoo United vs. KeuPa HT keskiviikkona 21.2 klo 18.30 Espoo Metro Areenalla. Hanki lippusi ennakkoon TÄÄLTÄ.

Kuva: Ilari Näckel