Otteluraportti / 06.10.2017

Kotka vahvempi tänään: "Pystymme parempaan ja se pitää saada näkymään"

United Korisliiga

United kohtasi perjantai-iltana KTP-Basketin Kotkassa. Ensimmäinen jakso edettiin rintarinnan, taululle lukemat 14-15. Toisella jaksolla KTP repi kymmenen pisteen eron, päästen liian usein heittämään vapailta paikoilta. Toisella puoliajalla KTP otti ottelussa kuskin paikan, eikä Espoo päässyt enää peliin mukaan. Lopputulos 90-70. 

"Onnittelut Kotkalle ansaitusta voitosta. Me pystymme parempaan ja se pitää saada näkymään" Unitedin päävalmentaja Ville Neva aloittaa. 

"Sen sijaan, että tänään oltaisiin tasaisen 1.neljänneksen jälkeen heittäydytty pelaamaan ja tekemään, jäätiin miettimään ja se hidasti meitä. Liian useissa tilanteissa oltiin vähän epävarmoja ja varovaisia. Tämä näkyi muun muassa puolustuksessa taka-askelina silloin, kun olisi pitänyt iskeä kiinni." Neva jatkaa. 

KTP rankaisi isolla kädellä Espoon virheistä ja nosti Unitedin hyvienkin puolustusten päätteeksi helppoja pisteitä hyökkäyslevypalloista. KTP-Basketin tehokkaimmat tänään Horton 26/6, Simms 20/4/2 ja Pounds 13/4/5. 

"Hyväkin työ pitää pystyä viimeistelemään. Hyviä hetkiä ehdottomasti oli, mutta ne jäivät vieraissa voittamisen näkökulmasta liian lyhyiksi. Meidän pelaamisen kehittäminen on jatkuva prosessi ja välillä matkalla on kuoppia. Tästä opitaan yhdessä ja tehdään paremmin jatkossa" valmennuksesta summataan. 

Espoolta kaksinumeroisille pistelukemille nousivat tupla-tuplan tehtaillut Calhoun 14/11/3, Moten 11/7/3, Järvinen 11/3 sekä espoolaisten korkeimman pistesaaliin taistellut Samuel Haanpää 19/5/4. 

Kokenut Haanpää löytää ottelusta selkeitä parannuskohteita ja näkee ottelun erilaisena, kuin kauden kaksi ensimmäistä.

"Meillä oli tänään vaikeuksia levypallopelissä, toisin kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Meidän pelissä näkyy yhteispelin puute edelleen, mutta se on alkukauden asioita. Eroa tuli lopussa reilusti, mutta kyllä peli meiltä kehnoa olikin. Me ei vielä mennä samoilla askelmerkeillä kentällä ja se on selkeää, että sitä pitää parantaa. Hommia pitää tehdä ja siihen ollaan motivoituneita" Haanpää tiivistää. 

Espoo United pelaa seuraavan ottelunsa kotona viikon päästä perjantaina 13.10, kun vieraaksi saapuu Helsinki Seagulls. Liput otteluun ennakkoon 12,5 / 8€ ja ovelta 15 / 10€. Ennakkoliput: http://www.espoounited.fi/osta-lippuja United kutsuu kaikki espoolaisten koripalloseurojen juniorit seuraamaan Espoo vs. Helsinki kamppailua Tapiolan urheiluhallille - kolikolla peliin! Junioreille oman seuran pelipaita päällä, sisäänpääsy vain 2€ ovelta ostetulla lipulla.