Otteluraportti / 05.11.2017

Kova päänahka Unitedille - Kataja kaatui kotikentällään

Haanpaeae

Harva osasi odottaa, mitä tuleman pitää kun Unitedin Korisliiga-joukkue matkasi lauantaina Joensuuhun, hallitsevan Suomen mestarin Kataja Basketin vieraaksi. Alku ottelusta oli kotijoukkueen hallussa, mutta vierasjoukkue United vastasi toisella puolikkaalla asetettuun haasteeseen ja painoi tiiviin puolustuksensa, sekä tarkkojen heittojen saattelemana Katajasta ohi. Viimeisellä neljänneksellä espoolaisten pyöritys ratkaisi ottelun ja lopulta United tyylitteli komeiksi voittolukemiksi 71-94 (39-43). 

Ottelu käynnistyi, kuten moni muukin alkukauden ottelu Unitedilla. Kataja hallitsi peliä ja karkasi ensimmäisellä neljänneksellä pahimmillaan yhdeksän pisteen päähän. Espoon onnistui kuitenkin kaventaa ero viiteen ennen toiselle jaksolle siirtymistä. Toisen jakson Kataja piti vielä johtoasemastaan kiinni, vaikka United saikin otetta ottelusta ja onnistui säkittämään yhtä monta pistettä kuin kotijoukkuekin kymmenminuuttisen aikana (25-25). Puoliajalle siirryttiin Katajan 43-38 johdossa. 

Kolmannen jakson aloitti vahvan ottelun pelannut Samuel Haanpää (22/6/1) osumallaan kaaren takaa. Kataja pyristeli vastaan ja pääsi vielä seitsemän pisteen johtoon Damier Pitts (17/4/4) etunenässä, mutta vierasjoukkueen flow oli löytynyt. Okko Järvi (7/2/1) naulasi kolmosen, kun jaksoa oli kulunut vajaa viisi minuuttia ja käynnisti Espoon kovan pyörityksen jonka aikana tappioasemasta noustiin kahdeksan pisteen johtoon ennen jakson loppua. 

Päätösneljänneksen espoolaispyöritys oli viimeinen naula Katajan arkkuun. Virhevaikeuksien takia penkkiä ensimmäisen 20 minuutin aikana normaalia enemmän lämmittänyt Jeb Ivey (17/3/4) toimi johtohahmona toisella puolikkaalla, näyttäen esimerkkiä tehokkaan pallonliikkeen aikaansaamiseksi. Tämä olikin lopulta yksi kovan voiton avaimista. Viimeisellä neljänneksellä kapteeni oli liekeissä ja upotti korisukan läpi 13 pistettä, joista yhdeksän kaarelta. Kunniaa sopii jakaa myös isoille pelaajille Lauri Toivonen-Jervon Pressley, jotka raatoivat niin puolustuksessa kuin levypallotaisteluissa läpi ottelun. Koko kentän pistekuninkaaksi nousi Unitedin Omar Calhoun (24/8/2), joka kipusi lauantain ottelun jälkeen Korisliigan pistetilaston kärjen tuntumaan 21,2 pisteen ottelukeskiarvollaan. 

Tehokkaana Joensuussakin pelannut Samuel Haanpää iloitsee Unitedin kehittyvästä joukkuepelistä. 
"Kiva voittaa, mutta sitäkin tärkeämpää oli parempi yhteispeli niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Se antaa lupauksia siitä, että peli voi kehittyä jatkossakin, jolloin lopputulemana yhdessä tekemisestä on enemmän voittoja. Aiemmasta poiketen saimme myös nykäistyä toisella puoliajalla eroa vastustajaan meidän hyväksi. Monissa peleissä toinen puolikas on ollut meiltä heikko, mutta Katajaa vastaan jopa paransimme." 

Päävalmentaja Ville Neva korostaa liputtaa niinikään yhdessä tekemisen arvoa. 
"Kataja on todella hyvä joukkue. Tässä ottelussa meidän joukkueen henkinen sinnikkyys todella palkittiin, kun Katajan alkusäikäytyksen jälkeen noustiin taistelemaan voitosta. Ilahduttavaa on se, että voitettiin paljon irtopalloja ja päästiin sitä kautta ottamaan vapaita heittoja. Kolmannella jaksolla saatiin pallo hyvin liikkeelle ja siitä syntyi lisää hyviä heittopaikkoja" Neva kertaa voittoon johtaneita ottelutapahtumia. 

"Stoppien jälkeen päästiin juoksemaan 'neljän takamiehen' hyökkäyksiä yhdessä tehden. Tämä mahdollisti eron repimisen meidän hyväksi. Vaikka voitto on arvokas, toistetaan tänäänkin, että askel kerrallaan edetään" Neva lisää lopuksi naurahtaen. 

Katajan tehokkaimmat Pittsin lisäksi löytyivät myöskin ulkomaalaisosastosta. Wesley Saunders (18/7/2) keräsi joukkueensa parhaan pistesaaliin. Kaksinumeroisille myös  Timothy Williams (12/4/1) sekä Daniel Bejerano (10/4/1). Katajan kokoonpanosta puuttuu pelikuntoon pyrkivät Ilari Seppälä ja Vesa Mäkäläinen. Unitedia vastaan paluun joukkueensa kotikentälle, joskin vain reilun viiden minuutin kokeilulla teki Susijenginkin Alex Murply

Espoo Unitedin ottelut jatkuvat vielä toisella vierasottelulla, ennen kotiparketille paluuta. United kohtaa perjantaina 10.11 Korihait Uudessakaupungissa, keskiviikkona 15.10 pelataan jälleen Tapiolassa ja vieraaksi saapuu BC Nokia. Hanki ennakkolippusi seuraavaan kotiotteluun TÄÄLTÄ.

Kuva: Mikko Rajala