Otteluraportti / 07.12.2017

Kova taistelu ei riittänyt Imatralla - jäähyt sotkivat takaa-ajon

Hopponen E.5

Unitedin vierasotteluiden putki käynnistyi tiistai-iltana Imatralta. Ketterä aloitti pelin vahvasti, Espoo United tuli kaksi kertaa takaa tasoihin, mutta isännät voittivat runsasjäähyisen ottelun lopulta luvuin 4-2.

Ottelun alku oli odotetun vauhdikasta. Peli meni päädystä päätyyn, eikä kumpikaan saanut mitään erityistä aikaan. Kun vajaa seitsemän minuuttia oli pelattu, pääsi isäntien Santeri Vuoti yllättämään Mika Norjan Espoon maalilla ja vei Ketterän 1-0 johtoon. Joonas Toivanen sai minuuttia myöhemmin kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Jäähy selvitettiin, mutta pian Aleksi Rutanen sai puolestaan jäähyn kampituksesta. Ketterän ylivoima pyöri hyvin, mutta Espoon puolustus kesti. Reilu seitsemän minuuttia ennen erän loppua pääsi Espoo United vuorostaan pelaamaan ylivoimaa. Pakkopeliä ei saatu aikaan eikä kummoisia tilanteita aikaiseksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin lähtivät Erno Hopponen Espoosta ja Santeri Vuoti Ketterästä jäähylle ja lähes heti perään sai Jimi Santala 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Puolitoista minuuttia ennen erän loppua sai isäntien Mikko Kokkonen jäähyn estämisestä ja näin erän loppu pelattiin neljällä neljää vastaan. 

Toisen erän alkuun jäi Espoo Unitedille ylivoimaa pelattavaksi 30 sekuntia. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta Espoo United sai pelistä hyvän otteen. Peli muuttui hiljalleen hurlumhei-peliksi, josta näytti puuttuvan se kuuluisa punainen lanka. Ennen erän puoltaväliä sai Espoo United painetta aikaan Ketterän maalia kohti. Tilanteita tuli jatkuvasti, mutta laukaukset eivät tahtoneet mennä maalia kohti. Pitkän painostuksen jälkeen Jesse Ylönen sai tasoitettua pelin 1-1:een. Ketterä pääsi toki hyökkäämäänkin ja ajassa 34.17 huitoi Felix Westermarck itsensä jäähylle. Ketterän Samuli Tanhua sai vuorostaan jäähyn vajaa kolme minuuttia ennen erän loppua. Joonas Toivasta telottiin laidassa ja hän siirtyi suoraan pukukoppiin, mutta palasi pelaamaan kolmanteen erään. Ketterän Sami Jekunen sai tilanteesta pelirangaistuksen laitataklauksesta. Kovasta yrityksestä huolimatta erä päättyi lukuihin 1-1.

Jäähyä jäi kolmanteen erään vielä lähes neljä minuuttia. Jäähyn aikana Ketterän Samuli Vuoksniemi pääsi läpi alivoimalla, mutta Mika Norja otti hienon kopin. Viiden minuutin pelin jälkeen oli Ketterän vuoro pelata ylivoimaa, kun Matias Nisula sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Alivoima kostautui kun Ketterä meni 2-1 johtoon Joona Jääskeläisen maalilla. Puoli minuuttia myöhemmin pääsi Espoo United taas kokeilemaan ylivoimapeliään. Ylivoimapeli onnistui kun Oskari Uomala ohjasi Kai Lehtisen viivalaukauksen maaliin ja pelin lukuihin 2-2. Erno Hopponen sai pian 2+10 minuutin jäähyn päähän tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Heti sen jälkeen sai kultakypärä Juuso Forsström 2 minuutin jäähyn  kiinnipitämisestä ja käytöskympin siihen päälle. United joutui siis pelaamaan kolmella viittä vastaan lähes minuutin. Ensimmäinen jäähy saatiin selvitettyä, mutta kun toista jäähyä oli jäljellä vain 17 sekuntia Joona Jääskeläinen rankaisi ylivoimasta ja teki tilanteeksi 3-2. Reilu kaksi minuuttia ennen ottelun loppua sai Ketterän Henri Auvinen jäähyn, ja vierasjoukkue United pääsi vielä keran ylivoimalle. Mika Norja lähti pois maaliltaan erän viimeisen minuutin alkaessa, mutta saman tien Espoo United laittoi liikaa ukkoja kentälle ja sai siitä jäähyn. Ketterä pääsi vielä tekemään yhden maalin tyhjään maaliin ja ottelu loppui isäntien voittoon luvuin 4-2.

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila oli tyytymätön iltaan.

”Ensimmäinen erä oli meiltä tunnustelua, eikä oikein oltu pelissä mukana. Toisen erän viimeinen vartti pelattiin sellaista jääkiekkoa kuin pitikin pelata. Siinä oltiin hyvin pelin päälle. Koko otteluun olen aika pettynyt. Ihan järjetön jäähymäärä ja siitä oli juuri puhetta, että niitä ei voi tänään ottaa.”

Vierasotteluiden putki jatkuu RoKi:n vieraana perjantaina Rovaniemellä ja jatkuu siitä lauantaiksi Kokkolaan, jossa vastassa Hermes. 

Seuraava kotipeli pelataan Metro Areenalla perjantaina 15.12. klo 18.30 jolloin vastaan asettuu Hermes Kokkolasta
Liput ennakkoon edullisesti TÄÄLTÄ.

Kuva: Ilari Näckel