Otteluraportti / 13.01.2018

Kova taistelu ei riittänyt – ”Tehtiin älytön määrä virheitä”

United K Vantaa 30.12 15 of 84

Karolus Kaarlehto ei suostu häviämään SaPKo-paidassa – viikon toisesta ottelusta pisteet Savonlinnaan luvuin 3-5.

Ottelun alku oli tasaista ja vauhdikasta peliä, jossa molemmat joukkueet saivat hyökkäyksensä toimimaan. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen SaPKon Joona Monto sai vapaan paikan ja vei vieraat 0-1 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin vieraiden maalivahti sulki kiekon hanskansa alle liian kaukana maalista ja Espoo United pääsi pelaamaan ylivoimaa. Puoli minuuttia myöhemmin Kim Hirschovits  syötti Jesse Ylösen tekopaikkaan ja peli tasoitettiin 1-1:een. Pian tämän jälkeen Espoo sai seuraavan mahdollisuuden ylivoimapelaamiseen, mutta tällöin vieraiden Elmeri Laamanen syötti Jaakko Lantan läpiajoon ja vieraat siirtyivät 1-2 johtoon. Alivoimalla.

Toisen erän alkuminuuteilla espoolaispuolustus sekoili ja Toni Henttonen kiitti ottamalla irtokiekon ja viemällä SaPKon 1-3 johtoon. Vieraat menivät jo 1-4 johtoon Matias Lainion maalilla ennen kuin Olli Iisakka tarjosi kotiyleisölle viihdettä kovalla yksilösuorituksella. Iisakan vahva läpiajo päättyi huutomyrskyyn kun 22-vuotiasta hyökkääjää estettiin vahvasti - tilanteesta rangaistuslaukaus. Iisakka hassutti Kaarlehdon, teki kauniin maalin ja kavensi peli 2-4:ään.

Heti kolmannen erän alussa kiri jatkui kun Aleksi Järvinen kavensi tilanteen 3-4:ään. Siihen loppui kuitenkin espoolaisten eväät perjantai-illassa. Vieraiden Kasper Elo karkasi läpiajoon ja teki loppulukemat 3-5. Kunniaa savonlinnalaisille, vieraat käyttivät maalipaikat kovalla prosentilla. United yritti vielä lopussa ylivoimalla ja ilman maalivahtia, mutta SaPKon pakit puolustivat uhrautuvasti maalin edustansa.

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila ihmetteli virhemäärää:

”Me ei aloitettu peliä tänään hyvin. En tiedä mikä siinä oli, mutta me ei vaan päästy tänään peliin kiinni. Tehtiin aivan älytön määrän henkilökohtaisia virheitä, joita ei ole vähään aikaan tullut. Kaikki pistettiin likoon ja saatiin vähän otettakin, mutta SaPKo taisteli hyvin ja oli terävämpi maalipaikoissaan.”

Ottelutahti takaa sen, että tappioihin ei jäädä kiinni vaan uuteen pistejahtiin lähdetään heti. Niin myös tällä viikolla. Neljän ottelun voittoputken jälkeen United on taipunut tällä viikolla kahdesti kotona. Viikon kolmas ottelu pelataan tänään lauantaina Lempäälässä LeKi:n vieraana. 

Vaikka kotiottelussa oli hyvääkin kommentoi konkarihyökkääjä Hirschovits tappiota suorasanaisesti.

"Huono peli eikä häviäminen todellakaan maistu koskaan."

"Hyvä puoli on se että uusi peli tulee nopeasti ja saadaan heti uusi mahdollisuus korjata pelin suunta. Tänään kova peli edessä ja pitää vaan nopeasti mennä legendaarisen Timo Jutilan sanoilla Eteenpäin!"

Seuraava kotiottelu on ohjelmassa ensi keskiviikkona 17.1. klo 18.30 Espoo Metro Areenalla kun vastaan asettuu Peliitat Heinolasta. Kotipelikuukauden kaikki kotimatsit alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille ilmaiseksi! Käytä etusi ovella pelipäivänä, lasten ilmaislippuja ei saa ennakkomyynnistä. Kotipelikuukauden ilmaisliput ovat paikattomia. Aikuisille edulliset ennakkoliput TÄÄLTÄ.

Kuva: Sonja Herrala