/ 02.12.2017

KTP kaatui - seuraavaksi kohdataan Kobrat kahdesti kotona

Halme

Keskiviikkona United kohtasi KTP-Basketin kotona ja pienen alkutahmeuden jälkeen KTP jäi taakse, eikä kiristä huolimatta päässyt Unitedista ohi. Lopputulos 94-90 (51-38). Lauantaina vieraaksi Tapiolaan saapuu Kobrat Lapualta, sama kohtaaminen toistuu niin ikään Tapiolan urheiluhallin parketilla myös seuraavana lauantaina. 

Espoo Unitedin Korisliiga-joukkue on venyttänyt voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Viimeisimpänä joukkue kaatoi KTP-Basketin kotiyleisön iloksi. Lauantaina Unitedin vieraaksi saapuu Kobrat, jota espoolaisryhmä löylytti pari viikkoa taaksepäin 109-82 Lapualla. Sittemmin Kobrat on uudistunut ja takakentällä peliä ohjaa nyt 23-vuotias Stephen Croone. Kobrat on saalistanut 12 pelatusta ottelustaan vasta kolme voittoa, kun taas Unitedin voittoja ja tappioita on nyt seitsemän molempia. Kobrat sarjataulukossa sijalla kymmenen, United sijalla kuusi.  

Espoolaisten päävalmentaja Ville Neva pitää kolmea kohtaamista saman joukkueen kanssa lyhyen ajan sisällä mielenkiintoisena. 
"Kolme kohtaamista lyhyessä ajassa tuo mielenkiintoisen vivahteen otteluihin valmistumiseen. Kummallakin on tuoreessa muistissa toisen tekeminen. Kobrilla miehistö on kokenut muutoksia ja sen takia he tietävät juuri tässä kamppailusta ennalta enemmän meistä kuin me heistä. Meidän etuna taas on pidempi yhdessä vietetty aika. Odotettavissa on vauhtia molemmilta jengeiltä!" Neva avaa lauantain ottelun ennakkoasetelmia. 

"Askel kerrallaan edetään ja kuten viimeksi, laadukkaan siirtymäpuolustuksen, kovan levypallotaistelun, helppojen syöttökulmien tarjoamisen ja syöttöjen antamisen kautta päästään meidän omaan rytmiin" päävalmentaja kuvailee. 

Unitedin kokoonpanosta on puuttunut viimeiset kolme ottelua Samuel Haanpää ja vielä perjantai-iltana on epäselvää onko mies jo pelikunnossa lauantain otteluun. Itsevarmasti pelanneelta Unitedilta löytyy ratkaisijoita ja puolustusvoimaa kyllä vaikka Haanpään paluuta rosteriin odotetaankin. Atleettinen laituri Omar Calhoun tehtailee yhä yli 20 pisteen ottelukeskiarvolla, isosta päästä Jervon Pressleyn varmuus on kasvanut ja KTP:tä vastaan mies repi tupla-tuplan 15 pisteellä ja 13 levyllä. Topi Halme valittiin viime kotiottelun parhaaksi pelaajaksi eikä syyttä, ensimmäistä kauttaan Korisliigassa pelaava nuori heittotaituri on arvokas molemmissa päissä kenttää ja konkari Jeb Ivey johdattaa joukkuetta tällä hetkellä voitosta toiseen.

Vierailta seurattavia pelaajia ovat erityisesti amerikkalaiset, 22.8 pisteen ottelukeskiarvolla korinalusjyrä Maurice Creek kärkenä, perässään Ortiz ja Jennings. Pelintekijä Croone on pelannut lapualaisten riveissä vasta yhden ottelun ja lauantai näyttääkin miten hyvin mies on saatu tässä vaiheessa ajettua sisään joukkueeseen. 

Espoo United vs. Kobrat Lapua Tapiolan urheiluhalllilla lauantaina 2.12 klo 17.00. Liput ennakkoon 12,5/8€, liput ovelta 15/10€. Ennakkoliput haltuun TÄÄLTÄ.

Kuva: MIkko Rajala

Ottelussa järjestetään perinteinen joululahjakeräys. Tuo mukanasi otteluun lapselle sopiva, paketoitu lahja. Kirjoita paketin päälle minkä ikäiselle lapselle lahja sopii ja onko se suunnattu tytölle tai pojalle. Lahjat toimitetaan yhteistyössä Espoon Pelastakaa Lapset ry:n ja SOS-Lapsikylän kanssa vähävaraisille perheille. 

Tehdään hyvää yhdessä. 

Joululahjakeraeys United8