Otteluennakko / 07.03.2018

KTP vieraaksi tänään: "Se kuuluisa neljän pisteen peli"

KTP 11

Korisliiga jatkuu Unitedin osalta tänään keskiviikkona kuumalla kamppailulla viimeisestä pudotuspelipaikasta, kun vieraaksi Tapiolaan saapuu KTP-Basket. Joukkueet peräkkäin sarjataulukossa, välissä kaksi sarjapistettä ja pudotuspeliviiva.

Uudistunut KTP vieraaksi keskiviikon kotiotteluun. Joukkue pestasi Ruotsista Korisliigaan palanneen Antto Nikkarisen vahvistamaan takakenttäänsä, Kouvoista lähtöpassit saanut James Sinclair liittyi niin ikään joukkueeseen helmikuussa ja Kenneth Simmsin tilalle taasen tuli Katajassa pelannut Timothy Williams. Kotkalaisryhmä on viimeisessä viidessä ottelussaan voittanut Seagullsin ja Katajan, molemmat ottelut kotikentällään. Tappiot joukkue on kärsinyt kotona sarjaa hallitsevalle Vilppaalle ja vieraissa niukasti Kouvoille (83-81), Karhu oli Kotkaa selkeästi vahvempi Kauhajoella (103-68). 

United katkoi pitkän tappioputkensa voittamalla Korihait vieraissa. Jatkoajalle asti venynyt trilleri kotona kääntyi kolmella pisteellä BC Nokian hyväksi ja viimeisimmässä ottelussa Espoo ryösti pisteet Kobrista vieraskentällä kapteeni Iveyn viimesekuntien monsterikolkilla (83-86). Unitedin otteluohjelma ei näytä helpolta, kun KTP:n kohtaamisen jälkeen vastassa on vuoroin kaikki liigan kärkijoukkueet - Seagulls, Vilpas ja KarhuBasket. Voiton oikeuttama kahden pisteen saalis olisi siis tänään viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevalle Espoolle äärimmäisen arvokas. Kaikkineen runkosarjaa on jäljellä seitsemän ottelun verran. 

Päävalmentaja Ville Neva kuvailee illan vastusta ja voittoon tarvittavia askelmerkkejä näin:

"Kotka on uusiutunut pelaajavaihdosten myötä. Heistä on tullut pienempiä, mutta peliin taas on tullut vielä lisää vauhtia ja aggressiivisuutta." 

"Tämä on kai sitten se kuuluisa neljän pisteen peli, jossa erityisesti kannattaa tähdätä siihen, että saa itsestään oman parhaansa irti. Tiukka play off-kamppailu odotettavissa, jossa tilaa paremmin käyttävä ja toisaalta sitä toiselta pois vievä joukkue on vahvoilla."

Espoo United vs. KTP-Basket Tapiolan urheiluhallilla 7.3. keskiviikkona klo 18.30. Ennakkoliput TÄÄLTÄ

Kuva: Mikko Rajala