Uutinen / 26.05.2017

Lauri Toivonen jatkosopimukseen Unitedin kanssa: ”Valmistautuminen ensi kauteen on jo käynnissä”

33876206926 acac84e89c k

Divarista Korisliigan nousevan, Espoo Unitedin miesten koripallojoukkueen seuratuimpiin pelaajiin viime kaudella kuulunut Lauri Toivonen, jatkaa Espoossa. Korisliiga- ja NCAA-kokemuksella varustettu Toivonen oli isossa roolissa viime kaudella, kun United taisteli paikkansa pääsarjatasolle. Miehen  laadukas tekeminen on huomattu ja nyt työ jatkuu Korisliigassa.


26-vuotias Toivonen on iloinen tulevan kauden kattavasta jatkosopimuksestaan ja harjoittelee jo aktiivisesti ensi kautta varten fysiikkavalmentaja Matias Sarvelan ohjauksessa.


”On mahtavaa jatkaa Espoossa ja päästä jälleen pelaamaan Korisliigaa.” Toivonen iloitsee.


”Valmistautuminen ensi kauteen on ollut jo käynnissä useamman viikon ja kesän aikana tavoitteena onkin ottaa seuraava kehitysaskel eteenpäin koripalloilijana.” 201-senttinen espoolainen jatkaa.


Menneellä kaudella Toivosen rooli joukkueessa kasvoi kauden edetessä. Suoritusvarmuus nousi ja tulosta tuli niin puolustuksessa, kuin hyökkäyspäässäkin. Pudotuspeleissä Toivonen pussitti palloa 10,7 pisteen ottelutahdilla ja kahmi palloa levystä 7,0 keskiarvolla. Finaalisarjassa ”Late-hype” nousi jo vähintään yhtä korkealle, kuin Calhounin donkit. Mies itse pysyy kuitenkin vaatimattomalla linjalla ja on ennen kaikkea valmis tekemään runsaasti työtä vastuunsaamisen eteen tulevalla kaudella.

”Päättyneellä kaudella sain hyvin vastuuta, joten oma tähtäimeni on tulla kantamaan vähintään sama määrä myös korkeammalla sarjatasolla ja tehdä sen eteen hartiavoimin töitä.” Toivonen kuvailee.

Late hype
Divari A:n finaalisarjan aikana Toivoselle sateli kehuja sosiaalisessa mediassa, mm. Laurin Honka-vuosien joukkuekaveri, Susijengin Sasu Salin Twiittasi aiheesta.


Espoon miesten joukkueen Korisliigaan luotsannut päävalmentaja Ville Neva korostaa jatkuvuuden tärkeyttä, josta Toivosen sopimus on hyvä esimerkki.


”Jokaisen kehittyvän organisaation toiminnassa, jatkuvuudella on iso merkitys. Tämä sopimus takaa sitä meille jälleen yhden askeleen enemmän ja se on hienoa!”


”On erinomaisen hyvä asia, että viime kauden tärkein yksittäinen puolustus- ja levypallopelaaja jatkaa joukkueessa. Lauri on erittäin ahkera urheilija ja erinomainen joukkuepelaaja. Uskomme vahvasti, että ensi kaudella nähdään Korisliigassa pelaaja, joka auttaa joukkuettaan menestymään entistäkin useammilla keinoilla” Neva kommentoi kehuja säästelemättä.

Lisää koripallojoukkueiden pelaajauutisia luvassa ensi viikolla. Kausikortit Espoo Unitedin otteluihin ensi kaudelle myynnissä nyt, hanki omasi ennakkoon TÄÄLTÄ.

Kuva: Mikko Rajala