Uutinen / 25.05.2017

Maajoukkuepelaaja Roosa Lehtoranta Unitediin: "Pääsen testaamaan mihin omat siivet kantaa"

Roosa Lehtoranta 1 of 1

Kotkalaiskasvatti Roosa Lehtoranta siirtyy Peli-Karhuista Espooseen. Vahvana korintekijänä tunnettu laituri valmistautuu maajoukkuekesään ja pukee syksyllä päälleen Unitedin paidan. Tuleva kausi 2017-18 on 20-vuotiaalle Lehtorannalle jo neljäs naisten Korisliigassa.


Unitedin koripallojoukkueiden rakentaminen on täydessä käynnissä ja pelaajajulkistuksia on luvassa runsaasti lähiviikkoina. Naisten Korisliiga-joukkueen tuorein pelaaja Roosa Lehtoranta allekirjoitti sopimuksensa tällä viikolla. Nuori hyökkäyspään tehonainen odottaa innolla alkavaa kautta, joka on hänelle ensimmäinen kasvattajaseuransa ulkopuolella.


”Hienoa päästä pelaamaan Espooseen! Nyt oli hyvä aika lähteä Kotkasta ja päästä testaamaan mihin omat siivet kantaa muualla.” Lehtoranta iloitsee.


Lehtorannalla on takanaan jo kolme kokonaista kautta naisten Korisliigassa. Toissakaudella 176-senttinen laituri valittiin vuoden kehittyjäksi ja viime kaudella vastuu peliparketilla kasvoi. Kolmentoista pisteen ottelukeskiarvolla menneellä kaudella tehoillut nainen kertoo tuovansa osaamistaan erityisesti uuden kotijoukkueensa hyökkäyspäähän.

”Kyllä mun vahvuudet joukkueelle on erityisesti hyökkäyspäässä, korinteossa. Espoon valmennus on kuitenkin nähnyt mun pelaamisessa paljon muutakin ja se on totta kai hienoa, koska haluan kehittyä monipuolisesti. Lähden tekemään hyvin motivoituneena työtä meidän joukkueen, sekä oman kehittymiseni eteen.”


Unitedin naisten päävalmentaja Kimmo Kujansivu, sekä urheilutoimenjohtaja Reetta Piipari iloitsevat uudesta sopimuspelaajasta. 30 pelaajan vahvuiseen naisten maajoukkuerinkiin kuuluva Lehtoranta tuo nuoresta iästään huolimatta paljon kokemusta Tapiolaan.


”Roosa on yksi naisten Korisliigan kovimmista pelaajista. Olen luonnollisesti iloinen, että hän uskoo meidän tapaan tehdä asioita ja päätti tulla Espooseen. Uskon, että Roosa ottaa uuden kehitysaskeleen meidän kanssa ja pystyy auttamaan joukkuettamme merkittävästi ensi kaudella” coach Kujansivu kuvailee.


”Olen vilpittömän iloinen siitä, että Roosa valitsi jatkaa uraansa täällä. Hänessä on valtavasti potentiaalia ja tahtoa, lisäksi hänellä on kertynyt noin nuoreen ikään jo paljon kokemusta, niin naisten pääsarjatasolta, kuin kansainvälisiltä kentiltäkin. Roosa oli meidän naisten joukkueeseen tärkeä kiinnitys* Kotkasta itsekin espoolaistunut Piipari jatkaa.


Pelaajauutisia on luvassa nyt viikoittain, niin naisten kuin miesten koripallojoukkueista. Huomenna perjantaina pääsemme julkistamaan tärkeän jatkosopimuksen Korisliigaan nousevasta miesten joukkueesta.

Kausikortit Unitedin otteluihin ovat nyt myynnissä! Hanki omasi TÄÄLTÄ.

Kuva: Sonja Herrala