Otteluraportti / 31.12.2017

Maalivahtien taisto päättyi Vikstenin voittoon: "Tärkeät voitot itseluottamukselle"

United K Vantaa 31.12 5 of 1

Espoo United tasoitti kauden voitot Kiekko-Vantaan kanssa voittolaukauskisan kautta tuloksella 3-2 vl.

Ottelun alussa vieraat olivat innokkaampia, ja kotijoukkueella oli vaikeuksia päästä hyökkäämään. Erän edetessä Espoo United sai pelistä paremman otteen ja vauhdikas pyöritys saatiin myös vieraspäätyyn. Vieraiden saatua rangaistuksen pääsi isäntien ykkösylivoima pyörittämään peliä ja Joonas Toivanen syötti vapaana olleelle Jiri Veistolalle, jolla oli helppo työ laukoa kiekko maaliin.

Toisessa erässä Espoo United oli vielä vahvempi, mutta Juho Ratilainen Kiekko-Vantaan maalilla teki erinomaista työtä. Vähän ennen erän puolta väliä saivat isännät riistettyä kiekon vantaalaispuolustukselta ja Jesse Ylönen pääsi viimeistelemään espoolaisten 2-0 johdon Kim Hirschovitsin syötöstä. Kiekko-Vantaa kavensi pelin 2-1:een erän lopulla Roope Niskasen ohjauksella.

Kolmannessa erässä olivat vieraat vahvempia pyörittäen peliä hakiessaan vimmalla tasoitusta, ottelun parhaana pelaajana palkitun Nico Vikstenin vartioiman maalin edustalla. Kiekko-Vantaa otti lopussa maalivahdin pois, ja erän viimeisellä minuutilla Toni Leinonen onnistui tasoittamaan pelin.

Jatkoerässä ei maaleja nähty, joten ratkaisu jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. Aleksi Rutanen huudatti kotiyleisöä rankkareiden ainoalla osumalla ja vuosi 2017 päätettiin voitokkaisiin tuuletuksiin kotikaukalossa. Viikonlopusta viiden pisteen saalis Espooseen. 

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila antoi kunniaa vastustajalle, mutta uuteen vuoteen siirrytään tyytyväisenä.

”Kiekko-Vantaa oli todella kova vastus. Kotiareenalla pelattiin lauantaina todella laadukas Mestis-peli kun molemmat joukkueet laittoivat itsensä täysillä likoon. Meidän oman pelin taso vähän laski ottelun edetessä, alettiin kai jännittämään voittamista viimeisessä erässä. Hyvin koottiin lopulta itsemme, ja saatiin kaksi tärkeää pistettä. Olemme tyytyväisiä koko viikkoon, perjantaina Turusta kolme pistettä ja paikallispelistä kaksi. Tästä on hyvä lähteä uuden vuoden viettoon, ja jatkaa pelejä sitten 3. tammikuuta Jokipoikia vastaan. ”

Erinomaisen viikonlopun pelannut maalivahti Nico Vikstén iloitsi taisteluvoitosta.

"Hyvä taisteluvoitto, puolustus teki hyvää työtä erityisesti keskustan puolustamisessa. Tasoitusmaali varsinaisen peliajan lopussa oli tietysti harmi, mutta haettiin voitto sitten pidemmän kaavan kautta" 20-vuotias vahti kertaa. 

"Nämä kaksi voittoa vuoden loppuun oli tosi tärkeät meidän itseluottamukselle ja niistä saatiin paljon uskoa alkavaan kevätkauteen. Varmasti pystytään ottamaan kovia voittoja, kun tehdään sovittuja asioita. Pelissä ei tarvitse oikeastaan muuttaa mitään, ollaan löydetty hyvä draivi ja siitä pidetään kiinni."

"Haluan toivottaa koko joukkueen puolesta todella hyvää uutta vuotta kaikille kannattajille. Löytäkää hallille myös ensi vuonna - kannustus sytyttää!"

Tammikuu 2018 on Espoo Unitedille todellinen kotipelikuukausi! Mestiksessä pelataan peräti kahdeksan kotiottelua ja Korisliigassa kolme. Espoo United haluaa tarjota uuden vuoden kunniaksi kaikki tammikuun kotiottelut alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille ilmaiseksi. Tervetuloa Metro Areenalle ja Tapiolan urheiluhallille!

Mestis-joukkueen seuraava kotipeli pelataan Espoo Metro Areenalla heti tulevana keskiviikkona 3.1. klo 18.30. Vieraaksi saapuu Jokipojat. Hanki edulliset ennakkolippusi nyt ja saavu kannustamaan Espoo voittoon kevätkauden avauksessa. Ennakkoliput TÄÄLTÄ

Artikkelikuva: Sonja Herrala

Kotipelikuukausi 2