Otteluennakko / 14.03.2017

Mestiksen pudotuspelit alkavat - United Hermeksen kimppuun: "Jääkiekkoilijan parasta aikaa"

32107677203 4da812a5fd k

Espoo United selvitti hienosti tiensä Mestiksen playoffeihin, kun loistavan kevätkauden pelannut joukkue eteni lopulta runkosarjan viidentenä pudotuspeleihin ja saa vastaansa Kokkolan Hermeksen.

Runkosarjassa United ja Hermes kohtasivat toisensa neljästi. Keskinäiset ottelut tarjosivat viihdyttävää sekä värikästä jääkiekkoa ja lopulta United onnistui nappaamaan kolme voittoa Hermeksestä runkosarjan aikana. Neljässä ottelussa joukkueet mättivät huimat 29 maalia, joista United teki 16 ja Hermes 13.

Espoolaisten tehokkaimpana pistemiehenä Hermestä vastaan pelatuissa otteluissa toimi Markus Piispanen, joka nakutti tammikuussa kokkolalaisten verkkoon hattutempun. Neljässä Hermes-ottelussa Piispanen merkkautti yhteensä kuusi tehopistettä. Myös Janne Kivilahti onnistui runkosarjassa takomaan Hermeksen verkkoon hattutempun, kun mies viimeisteli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa kolme maalia.

Kaikki 50 runkosarjaottelua urakoinut puolustaja Juha Tarkkanen hyppää innoissaan kaukaloon keskiviikkona.

"Koko kausi on näitä pelejä varten periaatteessa pelattu ja kehitetty omaa peliä. Meillä on ollut nousujohteista peliä koko kauden ajan, joten hyvillä mielin kyllä pudotuspeleihin lähdetään. Jääkiekkoilijan parasta aikaa."

Unitedin ja Hermeksen välisissä neljässä ottelussa nähtiin peräti 29 maalia. Hermeksen hyökkäysvoittoisuus tiedostetaan myös ennen ottelusarjan alkua.

"Olen tykännyt Hermestä vastaan pelata. Heillä on hyökkäysvoittoinen joukkue, mutta puolustuksen kanssa heillä on hieman enemmän ongelmia, joten siihen päästään kyllä itse iskemään."

Espoon ja Kokkolan välimatka on kohtalaisen pitkä ja se tuo omat haasteensa. Tarkkasen mukaan United tulee valmiina ottelusarjaan heti keskiviikkona.

"Onhan siinä hieman enemmän haasteita palautumisen kanssa, kun välillä joutuu matkustamaan yön yli, mutta se on sama molemmille ja me olemme kyllä valmiimpia siihen."

Ottelusarjan ensimmäinen peli pelataan keskiviikkona Kokkolassa kello 18:30 alkaen.

Perjantaina joukkueet ottavat toisistaan mittaan Espoossa kello 18:30. Liput otteluun TÄSTÄ.

Kuva: Mikko Rajala