Otteluraportti / 06.01.2018

Neljäs voitto putkeen: "Onnistumisia laajalla rintamalla"

United K Vantaa 30.12 88 of 84

RoKi vieraili toista kertaa Metro Areenalla kuluvalla kaudella. Tällä kertaa United ei ollut yllätettävissä, vaan kotijoukkue hallitsi kaukalon tapahtumia alusta loppuun. RoKi kaatui 4-1 ja Espoo United nousi voiton myötä sarjataulukossa kuudennelle sijalle.

Ottelun alkoi hieman sekavissa merkeissä eivätkä kummankaan joukkueen syötöt tahtoneet aluksi löytää perille. Kotijoukkueen Kai Lehtinen nousi kuitenkin vain noin kahden minuutin pelin jälkeen hyökkäysalueelle ja laukoi kohti maalia. Rasmus Reijola torjui kiekon takapatjallaan. Waltteri Hopponen oli paikalla ja pääsi viemään isännät 1-0 johtoon paluukiekosta. Erä jatkui vauhdikkaana Unitedin hallitessa peliä, lisää maaleja avauserässä ei kuitenkaan nähty. 

Toisen erän alussa Juuso Forsströmin istuessa estämisrangaistustaan sai Jiri Veistola kiekon haltuun oman pään aloituksesta ja lähti nousemaan laitaa myöten. Hyökkääjä tunkeutui maalille ja vei alivoimalla isännät 2-0 johtoon. Erän loppupuolella RoKi sai hetkeksi hyvän pyörityksen aikaan ja lopulta kiekko löysi tiensä kotijoukkueen maaliin espoolaispuolustajan luistimesta. Maali merkittiin Olli-Matti Järvelän nimiin videotarkistuksen jälkeen.

Kolmanteen erään Espoo sai loistoalun, kun kultakypärä Juuso Forsström nousi laitaa pitkin, syötti takaviistoon syntymäpäiväsankari Kai Lehtiselle joka laukoi kiekon B-pisteen kaarelta komeasti ylänurkkaan. Isännät 3-1 johtoon. Espoo United otti aikalisän jo erän puolivälissä RoKin painostettua sitä ennen voimakkaasti. Aikalisä käytettiin tehokkaasti sillä miltein heti sen jälkeen syötti Jesse Väkelä Olli Iisakan puolittaiseen läpiajoon. Rasmus Reijola torjui ensimmäisen yrityksen, mutta Iisakka survoi paluukiekon aivan tolpan juuresta maaliin ja viimeisteli näin kotivoiton lukemiksi 4-1.

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kehui vastustajaa ja omaa puolustuspeliä:

”Vastustaja oli tänään todella sitkeä ja puolusti hyvin. Meidän tarkoituksemme oli olla tiukkana heti alusta lähtien, kun tiedossa oli että peli on kovaa tänään. Meillä oli paljon laukauksia ottelussa, mutta maalintekopaikkoihin pääsy oli vaikeaa. Olen tyytyväinen neljään tehtyyn maaliin. Myös meidän tiivis viisikkopuolustamisemme toimi hyvin. Ensi viikolla on hyvä jatkaa kuuden pisteen viikon jälkeen.”

Jiri Veistola sihtasi kauden yhdeksännen osumansa, myös syöttöpisteitä hyökkääjällä on kasassa yhdeksän.

"Niin sanottu kuuden pisteen voitto maistuu kyllä. Peli oli meidän hallussa oikeastaan alusta loppuun asti, vaikka vastustaja nosti karvausta pelin edetessä. Huomionarvoista ja tärkeää on se, että saadaan tällä hetkellä onnistumisia laajalla rintamalla. Maalintekijöitä on nyt kaikissa kentissä" kapteeni Veistola kehuu. 

"Meidän peli kehittyy koko ajan ja mennään joukkueena hyvin eteenpäin. Pelattiin syksyllä paljon vieraissa ja vaikka sieltäkin saatiin mukaan kovia voittoja, ollaan kyllä hyvä kotijoukkue. Tammikuun aikana päästään hieromaan kotikaukalossa paljon." 

Seuraava kotiottelu pelataan ensi keskiviikkona 10.1. klo 18.30 Espoo Metro Areenalla, vastassa Ketterä Imatralta. Kotipelikuukauden kaikki kotimatsit alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille ilmaiseksi! Käytä etusi ovella pelipäivänä, lasten ilmaislippuja ei saa ennakkomyynnistä. Kotipelikuukauden ilmaisliput ovat paikattomia. Aikuisille edulliset ennakkoliput TÄÄLTÄ.

United vs. RoKi 5.1.2018 8 of 39

Olli Iisakka läpiajossa

Kuvat: Sonja Herrala