Otteluraportti / 30.10.2017

Repaleinen lokakuu päättyy voittoon - Kouvot nurin kotihallissa

Korisliiga Calhoun

Espoo United sai sunnuntaina vieraakseen, kuuden ottelun voittoputkessa porskuttavan Kouvot. Unitedilla alla kuuden ottelun mittainen tappioputki. Ei täydelliset asetelmat huippuottelulle. Oletus turpakäräjistä osottautui kuitenkin kovin vääräksi. Kouvot aloitti ottelun murskaavalla 10 pisteen runilla, mutta sen jälkeen United heilutti tahtipuikkoa. Loppulukemat espoolaiskatsojien suureksi iloksi komeat 95-71 (53-37) ja arvokkaat voittopisteet Tapiolaan. 

Tapiolan urheiluhallilla nähtiin sunnuntain ottelu, jollaista espoolaiset ovat odottaneet koko alkukauden. Kylmän alun jälkeen, hallissa oli enemmän kuin lämmin. Kotijoukkue United heitti bensaa liekkeihin onnistumisillaan ja katsomossa sytyttiin. United puolusti joukkueena Kouvojen väkivahvoja sisäpelaajia vastaan, toteutti tehokkaasti pelisuunnitelmaansa ja pussitti palloa kapteeni Iveyn esimerkillä niin kaaren takaa kuin ajoistakin. Ensimmäisellä neljänneksellä United onnistui kuromaan vieraiden ensiminuuttien karkumatkan kiinni. Kirin aloitti kaaren takaa huiman ottelun pelannut Jeb Ivey (22/3/5), jota komppasi konkariosaston Jouko Järvinen (4/7/2) kahdella tärkeällä hetkellä heitetyllä osumallaan. Avauserän kirin kruunasi Darious Motenin (11/7/2) donkki, joka siirsi Espoon 20-19 johtoon ennen ensimmäisen kymmenminuuttisen loppua. Tästä eteenpäin itsevarmuutensa ja yhteispelinsä löytänyt United oli pysäyttämätön. 

Toiselle puolikkaalle siirryttiin jo 16 pisteen etumatkan turvin. Kouvot pyrki vielä mukaan kamppailemaan voitosta, mutta tiiviisti joukkueena pelannut espoolaisryhmä ei päästänyt vieraita 12 pistettä lähemmäs. United heitti alkukauden korkeimman pistemääränsä 95 ja otti sen minkä ansaitsi, komean kotivoiton! 

Donkeillaan junnukatsomoa huudattanut Darious Moten kuvaili ottelun jälkeen tunnelmiaan. 
"Me ollaan oikeastaan oltu joukkueena yhdessä vasta muutama viikko ja pikku hiljaa aletaan päästä vaiheeseen, jossa koko joukkue tietää miten halutaan pelata meidän hyökkäystä ja puolustusta. Tänään oli se päivä, kun otettiin askel lähemmäs sitä mitä halutaan olla. Edellisessä ottelussa sitä kesti yhden puoliajan ja tänään pystyttiin toteuttamaan sitä molemmat puolikkaat, sitä me halutaan." 

Unitedin päävalmentaja Ville Neva oli ottelun jälkeen hymyilevä ja antoi joukkueelleen tunnustusta onnistumisista. 
"Hienoa oli se, miten pystyttiin pelaamaan Kouvojen tosi vahvoja sisäpelaajia vastaan. Muutamia kertoja onnistuttiin myös puolustamaan pidempiä pätkiä niin, että saatiin rikottua Kouvojen hyvin roolitetun joukkueen rooleja. Levypallopelaaminen, joka tapahtui yhdessä, on kolmas ilonaihe." 

"Tämä oli kuitenkin yksittäinen ottelu ja yksittäisen ottelun voittamiseen voittamiseen vaikuttaa se, että heittää toisella jaksolla 6/8 kolmosta sisään ja saa sitä kautta kaulaa. Pala kerrallaan ja askel kerrallaan eteenpäin" Neva muistuttaa. 

Ottelun jälkeen hyviä fiiliksiä jaettiin myös sosiaalisessa mediassa. Unitedin luottokuvaaja Mikko Rajala fiilisteli ottelua Twitterissä: "Todella näyttävää korista Espoossa tänään! Jäätäviä kolkkeja, ajoja, eikä donkkeihin riittänyt yhden käden sormet!". Kovan päivätyön korin alla tehnyt, Espoon Jervon Pressley (9/5) taasen kiitteli vuolaasti espoolaisfaneja: "Kiitos kaikille meitä tukeneille faneille, kannustitte meidät suureen voittoon sarjan kärkipään joukkuetta vastaan!" Jokke Järviselle sunnuntain ottelu oli 200. runkosarjan ottelu Korisliigassa, konkari yhtyi ottelua kommentoineiden joukkoon juhlapäivän kunniaksi: "Repaleinen lokakuu, mutta peli oli jo paljon parempaa ja sen myötä tänään voitto. Hyvä tunnelma hallilla ja ke jatketaan." 

Espoolta kaksinumeroisille pisteille ylsivät 6/8 kolmosensa pussittaneen heittovirtuoosi Iveyn sekä Motenin lisäksi, lennokas atleetti Omar Calhoun (21/6/2), vahvoin ottein koko ottelun pelannut Samuel Haanpää (14/6/3) sekä itsevarmoilla ajoilla vakuuttanut Okko Järvi (10/2/4). Kouvojen tehokkaimmat sunnuntai-illassa: Wayne Bernard (16/4/3), Thomas Gipson III (14/7/2) ja Tuomas Hirvonen (13/2/6).

Espoo United pelaa myös seuraavan ottelunsa kotihallissa. Keskiviikkona 1.11 klo 18.30 vastassa Tapiolan urheiluhallilla Tampereen Pyrintö. Nyt jos koskaan on aika saapua hallille ja kannustaa Unitedin voitolle jatkoa! Liput ennakkoon 12,5 / 8€ ja ovelta 15 / 10€. Ennakkoliput kätevästi TÄÄLTÄ.

Kuva: Mikko Rajala