Otteluennakko / 16.03.2018

Runkosarjan voittanut Vilpas asettaa Unitedille seuraavan haasteen

Okko 6

Runkosarja lähenee loppuaan. Espoo Unitedilla on Korisliigassa jäljellä viisi ottelua, joista kaksi kotona. Tulevana perjantaina vieraaksi saadaan sarjaa koko kauden hallinnut ja runkosarjan voiton jo vahvistanut Salon Vilpas. 

"Edessä on iso haaste runkosarjan voiton jo varmistaneen Vilppaan muodossa. He ovat laajalla materiaalillaan vyöryttäneet vakuuttavia esityksiä melkeimpä illasta toiseen" Unitedin päävalmentaja Ville Neva kuvailee perjantain vieraita. 

"Isot haasteet on tehty voitettavaksi. Tämä vaatii sinnikkyyttä, hyvää yhteistyötä ottelun jokaisessa pallonhallinnassa. Yhteistyö korostuu siirtymä- ja pallosreen-puolustuksessa sekä hyökkäyksen kärsivällisyydessä iskeä Vilppaan puolustuksen aukkoihin" Neva jatkaa. 

Vilpas on kauden aikana tehnyt lähes virheetöntä työtä kotikentällään. Kotitappiota joukkue ei ole kärsinyt kuluvalla kaudella yhtäkään. Seitsemän kertaa hurjaa kautta pelaavat salolaiset on kaadettu, jokaisen tappion joukkue on siis kärsinyt vieraissa. Unitedin ja Vilppaan keskinäisissä kohtaamisissa on kyyti ollut kylmää Salossa, mutta Tapiolassa pelatussa ottelussa piste-ero jäi vain kahdeksaan vieraiden hyväksi. United on haastanut viime otteluissaan jokaisen vastuksensa viime sekunneille asti. Mutta. Viimeisestä neljästä ottelusta saldona kolme kirvelevää alle kolmen pinnan tappiota ja yksi jatkoaikavoitto. 

Sarjataulukossa United on juuri pudotuspeliviivan alapuolella. Edellään melko hyvässä vireessä pelaava KTP. Eroa kotkalaisiin kuusi sarjapistettä ja molemmilla joukkueilla jäljellä viisi runkosarjaottelua. Viivan päälle pääseminen vaatisi siis sen, että niukat tappiot saataisiin käännettyä plus-merkkisiksi ja vielä tarvittaisiin tappiota kotkalaisillekin kaupan päälle. 

Joukkueiden kokoonpanot illan otteluun näyttävät tältä. 

Espoo United - Ivey, Järvinen, Wuorenjuuri, Järvi, Calhoun, Halme, Haanpää, Moten (GTD 75%), Toivonen ja Alawoya. 

Salon Vilpas: Carberry, Hawkins, Koivisto, Luosmaa, Nenonen, Ojala, Rannikko, Kivimäki, Kuukkanen ja Jones.

United vs. Vilpas perjantaina 16.3. klo 18.30 Tapiolan urheiluhallilla. Ennakkoliput TÄÄLTÄ.

Kuva: Mikko Rajala