Uutinen / 02.06.2017

Saara Sandellille jatkosopimus Espoo Unitedin kanssa

33467347974 a85f5e5cae z2

Viime kauden Unitedin naisissa pelannut ja jo useamman vuoden naisten Korisliiga-kokemuksen hankkinut  Saara Sandell jatkaa pelaajauraansa Espoossa. Vahva laituri kantoi viime kaudella vastuuta niin heittävänä hyökkääjänä, kuin uhrautuvana puolustajana korin alla, Unitedin naisten voittaessa SM-hopeaa kauden päätteeksi.


24-vuotispäiväänsä tänään viettävä Sandell myöntää, että viime kauden toisesta sijasta jäi hampaankoloon, vaikka kausi olikin kaikkine käänteineen ehdottomasti plus-merkkinen. Seuraavaan kauteen vahva heittäjä lähtee suurella innolla.


”Olen viihtynyt Espoossa, Hongassa sekä Unitedissa jo pidempään. Jatkaminen seurassa, jossa on erinomaiset puitteet pelata ja kehittyä tuntui vähintäänkin luontevalta ratkaisulta. Lisäksi viime kauden finaalitappiosta jäi todellakin nälkää ensi kauteen. Meillä oli loistava fiilis ja meno päällä viime kaudella ja uskon sen jatkuvan myös tulevalla kaudella.” 175-senttinen Sandell kertaa.


”Kesätreenit on käynnistyneet hyvin ja innolla treenaan jo kohti tulevaa. Hyvällä fiiliksellä lähden parantamaan pelaamistani ja sitä kautta auttamaan joukkuetta menestymään. Mun vahvuudet joukkueessa on heittäjän roolin lisäksi myös puolustuspäässä ja niitä ominaisuuksia pyritään kehittämään edelleen.”


Unitedin naisten Korisliiga-joukkuetta luotsaava Kimmo Kujansivu pitää Sandellin sopimusta tärkeänä.


”Sasa on kehittynyt vuosi vuodelta pelin eri osa-alueilla ja kasvanut hiljalleen erittäin hyväksi liigapelaajaksi. Sasa on hyvänä harjoittelijana ja luotettavana heittäjänä tärkeä osa ensi kauden joukkuettamme” päävalmentaja kuvailee.


Viimeisimpänä Sandellin otteista kentällä on jäänyt mieleen kylmäpäiset suoritukset menneen kauden pudotuspelisarjassa, jossa nainen laittoi kroppaansa likoon puolustuspäässä ja pussitti kaaren takaa tärkeitä kolmosia läpi finaalisarjan. Runkosarjassa Sandell urakoi kentällä keskimäärin 20:05 minuuttia ja teki 5,6 pistettä.

United koripallon urheilutoimenjohtaja Reetta Piipari on myös mielissään jatkosopimuksesta.

"On hienoa, että Saara Sandell jatkaa myös ensi kaudella. Sasa on ikuinen taistelija ja pystyy pelaamaan monella pelipaikalla, siksi hän on joukkueelle ehdottomasti arvokas kiinnitys" Piipari kuvailee lopuksi.  

Naisten Korisliiga-kausi 2017-18 käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa. Kausikortit kaikkien Unitedin joukkueiden otteluihin ovat nyt myynnissä. Hanki omasi TÄÄLTÄ.