Otteluraportti / 25.11.2017

SaPKo kaatui voittolaukauskilpailussa: "Ollaan alettu tekemään voittavia asioita kaukalossa"

Mestis 2017 5 of 1

Kova taistelu ja hyvä puolustaminen toivat espoolaisille kolmannen peräkkäisen voiton SaPKon kaatuessa Metro Areenalla perjantai-illan luvuin 3-2. Ottelun voittaja ratkaistiin vasta voittolaukauksilla. 

Ottelun alku oli isäntien vahvaa hallintaa. Ensimmäinen merkintä tilastoihin oli kuitenkin Juuso Forsströmin kiinnipitämisjäähy, josta vieraat rankaisivat menemällä 0-1 johtoon vain muutama sekunti ennen jäähyn loppua. Espoo United tasoitti pelin 1-1:een Joonas Toivasen syöttäessä Aleksi Järvisen avopaikkaan erän puolivälissä. Erän viimeisellä minuutilla SaPKo siirtyi uudelleen johtoon hieman erikoisen pleksipompun avustuksella.

Toisen erän alussa vauhtia riitti pelissä kenties liikaakin. Päädystä päätyyn mentiin lujaa, ja ensimmäinen pelikatko tuli vasta reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Vähän ennen erän puoltaväliä sai SapKo rangaistuslaukauksen Kai Lehtisen estäessä läpiajoon pyrkinyttä SaPKon kultakypärää Rasmus Hämäläistä, mutta Mika Norja Espoo Unitedin maalilla oli parempi. Kuusi minuuttia ennen erän loppua Nico Nyberg painoi kiekon kanssa hyökkäysalueelle, syötti viereen Oskari Uomalalle joka sijoitti kiekon verkkoon ja tasoitti ottelun lukuihin 2-2. Erän loppuvaiheissa vieraat tuntuivat olevan vähän aseettomia innokkaasti hyökkääviä espoolaisia vastaan.

Kolmannen erän alku oli tasaisempaa ja rauhallisempaa. Molemmat joukkueet pelasivat enemmän puolustuksen kautta kuin aiemmin ottelussa. SaPKo sai vähitelleen yhä parempaa otetta pelistä. Ennen erän puoltaväliä Olli Iisakka sai jäähyn kampituksesta ja SaPKo pääsi ylivoimalle. Heti Iisakan päästyä jäälle Erno Hopponen lähti vuorostaan boksiin korkeasta mailasta. SaPKo sai molemmat ylivoimat erittäin hyvin pyörimään, mutta Juuso Forsström, Mika Norja ja Bernard Isiguzo tekivät hienoa työtä puolustaessaan Unitedin maalia. Kotijoukkue pääsi jäähyjen jälkeen hetkeksi hyvin peliin mukaan ja sai tilanteita aikaiseksi. Aleksi Rutasen vastustaja kaatui ehkä hieman helposti ja siitä aiheutui jo kolmannen erän kolmas alivoima isännille. SaPKo sai taas ison vaihteen päälle ylivoimalla. Ylivoima saatiin kuitenkin selvitettyä uhrautuvalla puolustuksella ja varsinainen peliaika loppui 2-2.

Jatkoaika oli enemmän SaPKon hallintaa, mutta espoolaisten puolustus kesti ja päädyttiin rankkareille, joissa Espoo Unitedin Aleksi Rutanen lopulta ratkaisi voiton kotijoukkueelle.

SaPKo päävalmentaja Pasi Räsänen kommentoi ottelua:
”Olipas monivaiheinen ottelu. Ensimmäinen erä oli ihan OK peliä. Toinen erä oli huono ja kolmas sitten hyvä ja jatkoaika oli meidän. Maalipaikkoja oli varmasti molemmilla joukkueilla tarpeeksi. Rankkareilla sitten hävittiin. Tasainen vääntö tämä peli oli."

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila ei hurrannut voitosta, mutta näki jäähyjen värittämässä ottelussa hyvääkin.
”Aloitettiin peli hyvin ja eka erä oli tosi vahva. Toisen erän alussa peli meni laukalle, ja sen jälkeen peli oli hyvää tekemistä. Kolmas erä meni alivoiman tappamiseksi ja jatkoaika roikuttiin mukana. Sen jälkeen meille kaksi hyvää maalia voittolaukauskilpailussa ja kaverille yksi."


Unitedin kokenut maalivahti Mika Norja torjui ottelussa 28 kertaa ja oli varma läpi ottelun. Espoolaisvahti kertoo joukkueen itseluottamuksen nousseen ja pelitapaakin on hiottu menestyksekkäästi viime viikkoina. 
"Maaottelutauolla puhuttiin paljon kiekollisista ratkaisuista pelin sisällä, sekä muutettiin ja hiottiin hieman meidän pelisysteemiä. Joukkue on sisäistänyt asiat hyvin ja ollaan alettu tekemään voittavia asioita kaukalossa" 33-vuotias Norja kuvailee. 

"SaPKo:a vastaan tuli taas liikaa jäähyjä viimeisessä erässä, mutta hienosti taisteltiin ja saatiin palkinto rankkareilla. Nyt pitää vaan jatkaa samaa hyvän työn tekemistä ja pyrkiä hiomaan koko ajan pieniä asioita paremmiksi niin hyvä tulee."

Espoo Unitedin seuraava kotiottelu pelataan Metro Areenalla keskiviikkona 2.12 klo 18.30. Unitedin Korisliiga-joukkue pelaa samaan aikaan kotiottelunsa KTP-Basketia vastaan Tapiolan urheiluhallilla ja United tarjoaa molempiin otteluihin Kaksi lippua yhden hinnalla-edun kun hankit lippusi ennakkoon. Nyt siis kaveri mukaan ja viettämään kiekko- tai koriskeskiviikkoa Tapiolaan! Ennakkoliput TÄÄLTÄ.

Kuva: Sonja Herrala

United 31.11 kaksi yhden hinnalla