Otteluraportti / 01.12.2017

Sarjakärki Kiekko-Vantaa kaatui vieraissa: "Pelattiin kokonaisvaltaisesti hyvää kiekkoa"

Jaervinen6

Espoo United kohtasi perjantai-illan paikallisderbyssä Kiekko-Vantaan Tikkurilassa. Tasaiseksi ja kovaksi odotettu ottelu kääntyi kolmannessa erässä Espoo Unitedille. Joukkueen ensimmäinen vierasvoitto Kiekko-Vantaasta tuli lopulta selvin 1-5 luvuin.

Aivan ottelun alussa olivat isännät aktiivisempia, mutta pian pääsi Espoo United mukaan peliin. Vaikka peli kulki vauhdilla päästä päähän, ei kumpikaan joukkue saanut vaarallisia tilanteita aikaiseksi. Kahdeksan minuutin pelin jälkeen joutui Jani Elgbacka jäähylle laitataklauksesta ja Kiekko-Vantaa pääsi yrittämään ylivoimaansa. Isännät pääsivätkin pyörittämään ja laukomaan vaarallisesti mutta espoolaisten puolustus kesti. Erän puolivälissä vuorostaan isäntien Antti Kauppinen joutui koukkaamisesta jäähylle, ja siten pääsi United ylivoimalle ja ylivoimapeli tuottikin tulosta. Aleksi Järvinen sai syötön Joonas Toivaselta maalin eteen, ja laukoi vierasjoukkue Unitedin 0-1 johtoon. Isännät saivat erän loppua kohti yhä enemmän otetta peliin, mutta yhtä puolittaista läpiajoa lukuun ottamatta ei Nico Vikstenin maalille vaarallisia tilanteita tullut.

Toisen erän alkuun Espoo tuli hyvällä jalalla. Kun vajaa kuusi minuuttia oli pelattu, pääsi viime kauden espoolainen, Mestiksen Marraskuun pelaajaksi valittu Janne Kivilahti kuitenkin rankaisemaan entistä seuraansa ja tasoitti pelin 1-1:een. Reilua minuuttia myöhemmin pelasivat Juuso Forsström ja Jesse Ylönen kiekon viivaan Bernard Isiguzolle ja United kuittasi Kivilahden maalin iskemälle taululle 1-2 johdon. Kiekko-Vantaa sai maalin jälkeen hyvän otteen peliin. Erän toisella puoliskolla peli tasoittui, mutta vauhti ei vähentynyt. Päästä päähän mentiin koko ajan kovaa tempoa pitäen.

Kolmas erä alkoi tasaisesti. Kolmen minuutin pelin jälkeen Juuso Forsström antoi loistosyötön maalin nurkalle Jesse Ylöselle, joka kiitti viemällä Espoo Unitedin jo 1-3 johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin lohipaidat sai jäähyn kampituksesta ja United pääsi toiselle ylivoimalle. Ylivoimaa ei kauaa ehditty pelata, kun Aleksi Järvinen teki pelin toisen ylivoimamaalinsa ja kasvatti Espoo Unitedin johdon jo 1-4:ään. Tästä maalista syöttöpisteet merkittiin Victor Westermarckille ja maalivahti Nico Vikstenille. Kiekko-Vantaa sai erän toisella puoliskolla kovan paineen vieraille. mutta kesken painostuksen kun peliaikaa oli jäljellä vajaa viisi minuuttia, vei Aleksi Järvinen kiekon maalin taakse, syötti sieltä viivaan ja Jesse Väkelä laukoi uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa. Tilanteeksi ja lopputulokseksi komea 1-5. 

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila oli joukkueensa tekemiseen tyytyväinen:
”Tulimme pelaamaan vahvaa puolustuspeliä ja pelaamaan kärsivällisesti. Kotijoukkueella ei ollut paljoa paikkoja, koska me puolustimme maalin edessä erittäin hyvin. Maalivahtipeli oli myös meillä mainiota. Kiitos joukkueelle.”

Tehot 2+1 ottelussa iskenyt Aleksi Järvinen nautti entisen joukkueensa voittamisesta. 
"Vanhan joukkueensa kohtaamisesta saa tietysti aina lisää latausta. Tämä oli meiltä tosi hyvä voitto. Pelattiin kokonaisvaltaisesti hyvää kiekkoa ja niin kuin oltiin sovittu, se tuotti tulosta."

Maalihanat on nyt todella avattu. Huomenna lauantaina United kohtaa kotona KeuPa HT:n ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella. Järvinen ennakoi vauhdikasta ottelua. 
"Alkukaudesta vetoja ei vaan saatu maaliin asti, nyt ei ole tehty mitään taikatemppuja mutta hyvät vedot on alkaneet mennä sinne minne ne kuuluu. KeuPa:sta en ennalta tiedä hirveästi kun ei olla vielä tällä kaudella kohdattu, mutta luvassa on varmasti jälleen tiukka ja vauhdikas peli. Tervetuloa Metro Areenalle seuraamaan viihdyttävää kiekkoa!" 

Seuraava kotipeli heti lauantaina 2.12 klo 17.00, vastassa KeuPa HT. Ennakkoliput 12,5/8€, liput ovelta 15/10€. Ennakkoliput kätevästi TÄÄLTÄ.

Kuva: Ilari Näckel

Espoo United osallistuu tänäkin vuonna molempien edustusjoukkueiden voimin perinteiseen joululahjakeräykseen. Tuo mukanasi paketoitu lahja lapselle lauantain 2.12 Espoo United kotiotteluihin. Korisliiga-joukkue pelaa Tapiolan urheiluhallilla Kobrat Lapuaa vastaan klo 17.00 ja samaan aikaan käynnistyy United vs. KeuPa HT Mestis-peli Espoo Metro Areenalla. Kirjoita paketin päälle minkä ikäiselle lapselle lahja mielestäsi sopii ja onko se suunnattu tytölle tai pojalle.

Espoo United jakaa joululahjat yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n ja SOS-Lapsikylän kanssa vähävaraisille perheille.

Tehdään hyvää yhdessä.

Joululahjakeraeys United7