Otteluraportti / 14.10.2017

Seagulls vei paikalliskamppailun: "Ajoittain alkukauden parasta Espoo Unitedia"

Moten

Tapiolan perjantai-illassa pelattiin Korisliiga-kauden ensimmäinen paikalliskamppailu kun Espoo Unitedin vieraaksi saapui Helsinki Seagulls. Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvemmin ja sai revittyä alkuun vajaan kymmenen pisteen etumatkan, jota Espoo ei kovasta taistelusta huolimatta saanut kurottua ottelun aikana kiinni. Parhaimmillaan, komeasti kannustaneen vajaan 1000 katsojan edessä kotihallillaan pelannut United kävi kahden pisteen päässä tiukasti johtoasemastaan kiinni pitäneestä Seagullsista. Helsingin korisjätti vei ottelun lopulta lukemin 79-87. 

Ottelussa yhdeksän pistettä kaaren takaa heittänyt honkalaiskasvatti Topi Halme harmitteli ottelun jälkeen haastavaa alkua paikalliskamppailuun. 

"Kova matsi oli. Alku oli meiltä surkea ja sen jälkeen tapeltiin käytännössä koko matsi sellaisella ei ihan, mutta melkein iskuetäisyydellä. Monta kertaa oltiin lähellä päästä kunnolla mukaan peliin, mutta hyvän puolustuksen jälkeen hävitttiin levypallotaistelu ja se söi hyvän kirin. Onnistuttiin ajoittain hyvinkin saamaan passivoitua Seagullsin liikkeeseen perustuvaa peliä, mutta sieltä ne vaan silti löysi sen etunsa ja pääsi tekemään koreja."

Unitedin päävalmentaja Ville Neva löytää ottelusta selkeät parannuskohteet, mutta myös sen miten paljon kehitystä joukkueen yhteispelissä on alkukauden aikana tapahtunut. 

"Tilastolukemat paljastavat paljon. Seagullsille enemmän pisteitä meidän paintista, toisista heitoista ja nopeista hyökkäyksistä. Toisaalta tänään nähtiin ajoittain tämän kauden parasta Espoo Unitedia kentällä ja niiden hetkien aikana päästiin sille Topinkin mainitsemalle "melkein iskuetäisyydelle" takamatkalta. Käytännössä jokaisen jakson pari kolme ensimmäistä minuuttia vei kuitenkin vastustaja ja siitä pisteet heille."

Espoon parhaat pistemiehet ottelussa, monsterimaisia tehoja ilta toisensa jälkeen takova Omar Calhoun (24/8/7), sadan prosentin tarkkuudella kaaren takaa osunut Darious Moten (15/4/1) ja vieraiden puolustuksen pihdeissä tiukasti pidetty Samuel Haanpää (10/3/2). Seagullsilta paikallispelin tehokkaimmat: Kayel Locke (18/6), Dereck Jackson (15/3/5) ja Tuukka Kotti sekä Timo Heinonen, 13 pistettä kumpikin. 

Espoo United kohtaa vieraissa Salon Vilppaan 18.10 keskiviikkona. Seuraava kotiottelu pelataan 21.10 lauantaina klo 17.00 Tapiolan urheiluhallilla, jolloin vieraaksi saapuu KarhuBasket. Ennakkoliput myynnissä nyt: http://www.espoounited.fi/osta-lippuja