Otteluraportti / 26.02.2018

Selvä voitto Jokipojista: ”Kauden paras kotipeli”

PKR Mestis 2 1 of 2

Punainen kortti rasismille-teemaottelu Jokipoikia vastaan oli Espoon hallintaa alusta loppuun. Tuloksena komea 5 - 1 voitto. 

Kotijoukkue United aloitti ottelun hienosti. Peliä oli pelattu vain 1.01 kun Vili Laitinen viimeisteli uransa ensimmäinen Mestis-maalin. Juuso Forsström sai kiekon Aleksi Järviseltä, toi kiekon ylös ja syötti Laitiselle aivan vapaaseen paikkaan, eikä nuori puolustaja erehtynyt.

Espoolaisten ote ottelusta piti erän puoleen väliin, mutta sen jälkeen Jokipojat pyrki kääntämään otetta itselleen. Vieraat saivat painetta isäntien päätyyn mutta peli pyöri enimmäkseen kaukalon nurkissa. Kun erää oli jäljellä kolmisen minuuttia syötti Miro Väänänen kiekon viivaan Oskari Lehtiselle, jonka laukaus ohitti Nico Viksténin Espoo Unitedin maalilla.

Toista erää hallitsi Espoo United alusta alkaen. Kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen sai Jani Elgbacka syötön Tatu Kanervalta siniviivalle ja komea laukaus vei Unitedin 2 -1 johtoon. Ote pysyi isännillä eivätkä Jokipojat saaneet kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi.

Erän puolen välin jälkeen Jesse Ylönen sai kiekon Aleksi Rutaselta maalin kulmalle ja teki pienestä kulmasta 3 -1 johtomaalin isäntäjoukkueelle. Jokipojat vaihtoi maalin jälkeen maalivahtia, mutta se ei pelin kulkuun vaikuttanut.

Kolmas erä oli isäntien juhlaa. Vaikka Jokipojat sai hetkittäin otetta pelistä ja Nico Vikstén Unitedin maalilla joutui torjumaan kolmannessa erässä 14 laukausta, eivät Jokipoikien tilanteet missään vaiheessa olleet kovin vaarallisia.

Espoolaiset sen sijaan saivat tulosta aikaan. Reilun kahden minuutin pelin jälkeen Tatu Kanerva ja Jani Elgbacka syöttivät espoolaiskapteeni Jiri Veistolan läpiajoon, kapteeni vei Espoon kotiyleisön riemuksi jo turvallisen tuntuiseen 4 -1 johtoon.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Elgbacka teki illan toinen maalinsa aivan maalin edestä. Syöttöpisteet maaliin saivat yhteensä tehot 0+3 tehnyt Tatu Kanerva ja kapteeni Veistola.

Ottelun aikana heräsi katsomossa kysymys Kim Hirschovitsin katoamisesta. Hän oli kentällä vielä alkulämmittelyssä mutta ei pelannut yhtään vaihtoa. Mistään vakavasta ei kuitenkaan ollut kyse, sairastelu vei Hirson pois kaukalosta tässä ottelussa. United muokkasi ketjujaan ja Veistolan, Kanervan sekä Elgbackan istuttaminen samaan ketjuun toikin hienon tuloksen.

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kiitti pelaajia:

”Kapealla rosterilla lähdettiin liikkeelle, mutta esitys oli meiltä erittäin hyvä ja pojat vastasivat hienosti huutoon. Pelasimme todella vahvan 60 minuuttia, eikä paljon annettu Jokipojille paikkoja. Pelasimme reipasta ja railakasta hyvää hyökkäyspeliä. Tämä oli mielestäni kauden paras kotipeli. Nautitaan tästä voitosta matkalla kohti seuraavaa ottelua. Oli erittäin tärkeät pisteet meille.”

Seuraava kotiottelu, joka on samalla runkosarjan viimeinen ottelu pelataan keskiviikkona 7.3. klo 18.30 alkaen Espoo Metro Areenalla, vieraaksi  Kiekko-Vantaa. Edulliset ennakkoliput TÄÄLTÄ.

Kuva: