Otteluennakko / 18.02.2018

Sunnuntaina saalistetaan haikaloja - vieraaksi Uuteenkaupunkiin

Espoo Late 5

Sunnuntain alkuillassa vastakkain Espoo United ja Uudenkaupungin Korihait. United tavoittelee Ukissa tappioputken katkaisua sarjajumbon kustannuksella. Uudet isot pelaajat tuovat peliin yllätysmomenttia. 

Unitedin vuoden 2018 puolella pelatut pelit ovat sujuneet mollivoittoisesti. Tammikuun alussa voitetun Pyrintö-ottelun jälkeen on kerätty merkintöjä ainoastaan tappiosarakkeeseen. Jos syyskaudella juhlittiin komeaa seitsemän ottelun voittoputkea, on se nyt kuitattu yhtä monella tappiolla. Suunta on kuitenkin ollut selkeästi ylöspäin, kun viimeisissä otteluissa on haastettu sarjan kärjen tuntumasta viimeiseen asti sekä Kataja, Pyrintö että Kouvot. 

Korihait on kerännyt kuluvalla kaudella kuusi voittoa, United 11. Sunnuntain kamppailussa molemmat joukkueet kohtaavat uudistuneilla kokoonpanoilla. Kotijoukkueen takamiehen tontilla pelaa nyt Matt Gibson, laidassa kahdeksan ottelua pelannut Kevin Bracy-Davis ja isona korin alla vasta kahden ottelun verran petokaloissa pelannut Julius Brooks. United vahvisti sentteriosastoa P.J. Alawoyalla, joka pelasi debyyttiottelunsa Unitedin paidassa keskiviikkona Kouvoja vastaan. 

Kovista pisteistä pelataan, se on selvä. Unitedilla on runkosarjaa jäljellä tasan kymmenen ottelun verran, kerättynä 22 sarjapisteettä. Sarjataulukossa KTP on pudotuspeliviivan yläpuolella Unitedin edellä 26 pisteen saaliilla. Kobrat ja illan vastus 12 pisteensä kanssa pitämässä perää.

Korihaiden monipuolinen laituri O´Brien, heittäjät Sulonen ja van Andringa ovat joukkueen luottopelaajia, joiden menoa on hidastettava mikäli mielii voittopisteet mukanaan viedä. Vastaan isketään jälleen keskittyneellä puolustuspelillä, sekä heittovoimalla. United on edelleen sarjan tarkimmin kaukoheittoja upottava joukkue. 

Unitedin päävalmentaja Ville Neva kommentoi ottelua jopa hieman kryptisesti: 

"Tätä ottelua on siirretty pariinkin otteeseen. Tuntuu jotenkin  sopivalta, että siihen lähdetään vähän uudesta tilanteesta molempien osalta."

"Illan ottelu on erinomainen testi meille! Tässä kohtaa kautta meidän on tärkeää pystyä selkeyttämään pelaamista ja ennen kaikkea tuoda positiivista energiaa ja sinnikkyyttä kaikkiin niihin epäselviin tilanteisiin, joita koripallopeli väistämättä aiheuttaa."

Korihait vs. United 18.2. klo 17.00. Ottelu suorana Fanseatilta! 

Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 28.2. klo 18.30, vastaan saapuu BC Nokia. Ennakkoliput otteluun TÄÄLTÄ.