Otteluennakko / 12.10.2017

United haastaa kotikentällä Seagullsin - pelaajaesittelyssä Lauri Toivonen

Late vs Kotti

Espoo Unitedin Korisliiga-joukkue saa vieraakseen Helsingin korisjätti Seagullsin. Perjantai-illan Espoo vs. Helsinki mittelö on liigakauden ensimmäinen pääkaupunkiseudun derby. Seagulls on aloittanut kautensa vahvasti kolmella voitolla. Tappion lokit kärsi hallitsevalle Suomen mestarille Katajalle. United avasi kautensa voitolla Korihaista, mutta on sen jälkeen kärsinyt vierastappiot Nokialla, sekä Kotkassa. 

Espoo lähtee perjantai-illan kotiotteluun haastajana. Päävalmentaja Ville Neva tietää, että paikalliskamppailu sytyttää aina ja punoo aisaparinsa Aapo Heinosen kanssa juonia, joilla Gullsien hyökkäyspään mylly saataisiin pysäytettyä. 

"Edessä kauden ensimmäinen pääkaupunkiseutukamppailu. Sitä odotetaan innolla!"

"Seagulls on pelannut vakuuttavan alkukauden. Joukkue on synnyttänyt paljon liikettä hyökätessään, jonka ansiosta tuloksena on ollut paljon onnistumisia leveältä rintamalta. Meidän tehtävä on pysäyttää liike ja pakottaa heidät pelaamaan ilman etuja. Yhteistyöhön keskittymällä tämä onnistuu" Neva linjaa. 

Espoon Omar Calhoun pitää tällä hetkellä piikkipaikkaa Korisliigan pistetilastossa 24,6 pisteen ottelukeskiarvolla. Calhoun syttyy kotikentällä yleisön kannustuksesta ja mikäli tunnelma leimahtaa liekkiin, voi odotettavissa olla hyytäviä donkkeja urheiluhallin perjantai-illassa. Samuel Haanpään "rytmistä kolmonen" on liike, jonka näkemiseen ei varmasti kyllästy koskaan. Toivottavasti niitä saadaan ihailla monesti ottelun aikana. Sankarin viittaa perjantain ottelussa taasen asetellaan niiden pelaajien harteille, jotka coach Nevankin mainitseman yhteistyön voimin saavat kuriin lokkien nimimiehet, kuten kolmoslinko Antti Kanervon ja Susijengi-sentteri Tuukka Kotin. Darious Moten? Lauri Toivonen? Jervon Pressley

Espoo Unitedin otteluennakoissa esitellään jatkossa joukkueen pelaajia. Ensimmäisenä haastattelussa Lauri "Unelmavävy" Toivonen. Mies, joka sytytti espoolaisfanit kerta toisensa jälkeen divarifinaaleissa painimalla Espoolle tärkeitä pisteitä ja hallitsemalla korin alustoja levypallokamppailuissa. 

Esittely Toivonen 2018

Minkä ikäisenä aloitit koripallon pelaamisen, entä harrastitko junnuna myös muita lajeja? 

Koriksen aloitin 6-vuotiaana, kun äiti vei mut isoveljen reeneihin Riihimäellä. Harrastin kyllä muitakin kilpailulajeja, ainakin jalkapalloa ja suunnistusta. Futiksessa en ollut kauhean hyvä, mutta metästä löysin rastit kyllä. 

Mikä on jäänyt mieleen hauskimpana tai kamalimpana korismuistona?

Kamalin muisto on varmaan se, kun yritin yhdessä pelissä heti kentälle päästessäni heittää pallon omaan koriin, kun ketään ei ollut estämässä. Onneksi heitto meni kuitenkin ohi ja joukkuekaverit otti levypallon, niin en päässyt kokeilemaan uudestaan. Tunnolliselle pelaajalle se jäi kyllä mieleen, vaikkei oma kori nyt hurjan vakavaa olisikaan. Sen jälkeen olen kyllä tiennyt minkä pään koriin sitä palloa tulee heittää.

Viime kauden finaaleissa nousi melkoinen "Late-hype". Kotihallin käytävillä kuultiin viittauksia unelmavävystä ja Twitterissä huudettiin Latea illasta toiseen. Millaisia fiiliksiä tällainen huomio herättää? 

No kyllähän se hyvältä tuntuu, ei siitä käy kieltäminen. Tosin siihen olenko unelmavävy, en ota kantaa. 

Millaiset on Late Toivosen pelipäivän rutiinit? 

Pelipäivänä pyrin aina päästä heittämään aamuisin ja tekemään pari terävää punttisarjaa salille, jotta jalat tuntuisi hyvältä pelissä. Loppupäivästä keskityn lepäämiseen ja järkevästi syömiseen. 

Tämä kausi on nyt toinen Espoossa, pelattuasi yhteensä kolmen kauden ajan Kouvojen ja Seagullsin riveissä. Mikä Espoossa on parasta? 

Itselle tällä hetkellä Espoossa parasta (koriksen lisäksi) on Aalto yliopisto, sekä hyvät pyörätiet yliopistolta Honkahallille. Pyöräteitä pitkin tulee poljettua päivittäin. 

Miksi kannattaa saapua perjantaina Tapiolan urheiluhallille seuraamaan Espoo United vs. Helsinki Seagulls-ottelua? 

Perjantain kotipeliä kannattaa tulla katsomaan, koska eiköhän siellä saada aikaan extraboosti fiiliksiin niin kentälle, kuin katsomoon derby-asetelman takia. Tervetuloa! 

Espoo United vs. Helsinki Seagulls perjantaina 13.10 klo 18.30 Tapiolan urheiluhallilla. Liput ennakkoon 12,5 / 8 € ja ovelta 15 /10 €. Ottelu on kolikkopeli kaikille espoolaisille korisjunioreille. Juniorit oman seuransa pelipaita päällä saapuville junioreille sisäänpääsy otteluun vain 2€. Tervetuloa kannustamaan Espoo voittoon! Ennakkoliput TÄÄLTÄ.

Ottelun käsiohjelman saat ladattua TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Mikko Rajala