Otteluraportti / 03.04.2017

SaPKo vahvempi Espoossa - Unitedin kausi jatkuu pronssipelillä: "Pettynyt fiilis ilman muuta"

123

Espoo United pelasi maanantaina neljännessä välieräkamppailussa kotijäällään SaPKoa vastaan. Tasaisen väännön jälkeen vierasjoukkue oli kuitenkin parempi maalein 0-3 ja eteni samalla Mestiksen finaaleihin. Unitedin pelit jatkuvat pronssiottelulla.

Ottelun alussa United pääsi luomaan laadukkaita maalipaikkoja ja vyöritti peliä SaPKon päätyyn. Hyvästä paineesta huolimatta SaPKo onnistui kuitenkin tekemään ottelun avausmaalin, kun Casimir Jurgens laukoi vierasjoukkueen 1-0-johtoon hieman ennen erän puoliväliä. Vielä ennen erätaukoa United joutui alivoimalle ja SaPKo käyttikin tilaisuutensa hyväksi siirtyen 2-0-johtoon kolme minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toisen erän United aloitti alivoimalla, kun Jani Elgbackalle tuomittiin eräsummerin soidessa kahden minuutin jäähy poikittaisesta mailasta. Kotijoukkue selvitti Elgbackan jäähyn helpohkosti ja yritti lyödä kirivaihdetta silmään. Hyvistä yrityksistä huolimatta lisämaaleja ei kuitenkaan nähty toisen erän aikana.

Päätöserään United tuli hyvin sisään ja samalla SaPKo vetäytyi puolustamaan johtoaan. Unitedin yritys palkittiin heti erän alussa ylivoimalla, kun SaPKon Kalle Saramäki passitettiin jäähylle poikittaisesta mailasta. Ylivoimalla kavennusmaalia ei saatu aikaiseksi ja lopulta SaPKo paketoi pelin lopullisesti, kun United haki kavennusta ilman maalivahtia. Loppulukemat 0-3:een viimeisteli SaPKon Matias Lehtonen.

Unitedin kapteeni Jimi Santala harmitteli tehottomuutta maanantain ottelun jälkeen.

"Ei ollut ihan sitä mitä lähdimme hakemaan ja tottakai tuloskin sen näyttää. Meillä oli omat hetkemme, mutta emme saaneet kiekkoa maaliin ja kaveri teki pari maalia siinä ylivoimalla. Oikeastaan siinä se ratkaisu tuli, kun ei saatu kiekkoa maaliin."

Vaikka sarja päättyi SaPKolle otteluvoitoin 4-0, pystyi United haastamaan runkosarjan voittajan ajoittain varsin hyvin.

"Tottakai pettynyt fiilis ilman muuta, mutta oli meillä hyviäkin hetkiä. Ei ehkä kokonaisuudessaan päästy siihen mihin oltaisiin haluttu. Vähän jäi vajaaksi ja tässä on lopputulos."

Unitedilla on jäljellä vielä yksi ottelu, kun edessä on pronssipeli Kiekko-Vantaata tai TUTOa vastaan.

"Tällä hetkellä ovat fiilikset aika paskat suoraan sanottuna, mutta eiköhän se tuosta, kun otetaan pari päivää huilia. Tietenkin sitten, kun pronssipeli tulee niin puhutaan seuralle isoista asioista ja mitaliin olisi mahdollisuus. Tottakai siihen pitää pystyä kerran vielä lataamaan ihan täysin itsensä joka jätkä ja se olisi hieno asia jos pystyttäisiin tuomaan uudelle seuralle mitali kotiin."

Kuva: Mikko Rajala