Otteluraportti / 31.03.2017

United kärsi tappion kotijäällä SaPKolle: "Huomenna uusi peli Savonlinnassa"

ESPOO UNITED KUVA DUOTONE SAMI VALIKANGAS 5218

Espoo United kohtasi SaPKon Mestiksen pudotuspelien välieräsarjan toisessa ottelussa Espoo Metro Areenalla. Vierasjoukkue kuittasikin itselleen voiton ensimmäisen erän maaleilla.

Ottelun ensimmäinen erä eteni tasaisesti aina erän puoliväliin saakka, jonka jälkeen SaPKo onnistui ylivoimalla maalinteossa, kun Jonatan Tanus pystyi ohittamaan United-vahti Rasmus Tirrosen. Tämän jälkeen vierailijat onnistuivat maalinteossa avauserässä vielä neljästi ja lopulta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 0-5-lukemista.

Toisessa erässä United sai pelistä paremmin kiinni ja joukkue pystyi luomaan hyviä maalipaikkoja hyökkäyspäässä. Erän puolivälin paikkeilla espoolaiset joutuivat kuitenkin kahden miehen alivoimalle, kun Juha Tarkkanen sekä Jiri Veistola komennettiin kaksiminuuttiselle. Unitedin alivoimapelaaminen oli kuitenkin hyvää ja muutamalla blokkauksella sekä Tirrosen torjunnoiden avulla vältyttiin takaiskuilta.

Päätöserään United tuli hyvin sisään ja saikin heti kavennuksen, kun Olli Iisakka pääsi laukomaan espoolaisten perjantai-illan ensimmäisen osuman. Kotijoukkue painoi kavennusmaalin jälkeen vahvasti päälle, mutta tällä kertaa lisämaaleja ei nähty ja loppulukemat päätössummerin soidessa olivat 1-5.

Unitedin Olli Iisakka harmitteli heikkoa avauserää ottelun jälkeen, mutta kaksi hyvää viimeistä erää antavat uskoa huomiselle.

"Shokkialku meille ja 0-5-lukemat ensimmäiseen erään. Pystyttiin kuitenkin nollaamaan se ja toisesta erästä lähtien ruvettiin jokainen jätkä taistelemaan. Kolmas erä meiltä tosi hyvä ja se pitää saada myös Savonlinnaan huomenna."

"Tietenkin avauserä pilasi tämän pelin. Pitää huomenna saada samanlaiset kolme erää mitä tänään kaksi viimeistä ja varsinkin viimeinen."

Iisakka viimeisteli Unitedin ainoan osuman perjantaina, mutta se ei lämmittänyt, kun ottelusta ei voittoa saatu kaivettua.

"Aina onnistumiset lämmittävät, mutta ei tänään, kun tuli tappio. Jos oltaisiin siitä saatu aikaiseksi sitten kunnon maalisuma ja voitettu niin olisi varmasti lämmittänyt enemmän. Huomenna uusi peli Savonlinnassa ja katsotaan jos saadaan siellä verkot tötterölle."

Joukkueet kohtaavat toisensa huomenna ottelusarjan kolmannessa ottelussa Savonlinnassa kello 17:00 alkaen.

Kuva: Sami Välikangas