Otteluraportti / 06.09.2017

United kärsi tappion TUTOlle: "Ajoittain pelattiin hyvin ja ajoittain sitten ei niin hyvin"

Kanerva12

Espoo United kohtasi keskiviikkona harjoitusottelussa Metro Areenalla TUTOn. Tasaisen pelin jälkeen voitto meni kuitenkin 2-4-lukemin turkulaisille.

Avauserässä kaukalossa nähtiin pirteä kotijoukkue ja 1-0-maali saatiinkin aikaiseksi ennen erän puoliväliä, kun Jiri Veistola pääsi nostamaan rystyltä maalin kulmalta kiekon TUTOn verkkoon. Vielä erän loppupuolella United pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta tällä kertaa pakkopeli ei tuottanut tulosta ja tauolle lähdettiin 1-0-lukemista.

Toinen erä oli erittäin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa. Paikkansa paremmin hyödyksi käytti kuitenkin vierasjoukkue ja TUTO tulikin tasoihin 1-1:een ylivoimalla, kun erää oli jäljellä viisi ja puoli minuuttia. Näistä lukemista lähdettiin myös päätöserään.

Heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla United siirtyi jälleen johtoon, kun Aleksi Järvinen viimeisteli ottelun 2-1-maalin. Esityön Järvisen maaliin tarjosivat 1-0-maalin tehnyt Veistola sekä Joonas Toivanen. Erän puolivälin paikkeilla TUTO kampesi itsensä kuitenkin johtoon kahdella nopealla maalilla ja United ei onnistunut enää nousemaan tasoihin vaan TUTOn Aki Juusela viimeisteli loppulukemat 2-4:ään tyhjään maaliin.

Unitedin päävalmentaja Niko Marttila oli tyytyväinen joukkueen otteisiin avauserässä, mutta vielä ei paketti pysynyt kasassa 60 minuuttia.

"Ensimmäinen erä oli meiltä ihan ok erä ja se oli meidän paras erä tänään. Sen jälkeen ajoittain pelattiin hyvin ja ajoittain sitten ei niin hyvin. Jänne ei tänään vielä kestänyt ihan 60 minuuttia."

Ajoittain Unitedin peli näytti todella hyvältä, varsinkin kiekollisena ja myös Marttila oli tyytyväinen, että tekeminen on menossa oikeaan suuntaan.

"Pelissä kuitenkin näkyy jo, että mitä me tavoitellaan. Me halutaan, että pelissä on luovuutta ja sellaista hyvää kiekollista aktiivista tekemistä. Vähän jäi kuitenkin vajaaksi vielä tänään."

Perjantaina United kohtaa Suomen Cupin puolivälierässä S-Kiekon. Tuntematon joukkue tuo omat haasteensa perjantain kamppailuun.

"Tulee uusi joukkue S-Kiekko vastaan ja varmasti heille tuo perjantain peli on todella iso peli, kun pääsevät tänne pelaamaan Mestis-joukkuetta vastaan ja heillä ei ole mitään hävittävää. Odotamme erittäin taistelevaa joukkuetta sieltä tulevan vastaan."

"Me haluamme pärjätä tuossa Suomen Cupissa ja kaikki lyödään perjantaina likoon ja kun se tehdään niin uskotaan, että voitto saadaan."

Perjantain ottelu käyntiin kello 18:30 Metro Areenalla. Liput ovilta 5 euroa.

Kuva: Ilari Näckel