Otteluennakko / 17.10.2017

United kohtaa Vilppaan Salossa - Pelaajaesittelyssä Okko Järvi

Okko 3

Espoo United pelaa kahden ottelun viikon Korisliigassa. Keskiviikkona joukkue matkustaa viime kauden hopeamitalisti Vilppaan vieraaksi Saloon ja lauantaina jatketaan kotona KarhuBasketia vastaan. Vilpas Vikings on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Joukkueen rosterissa on loukkaantumisia ja saa nähdä millaisella kokoonpanolla salolaiset marssivat kotikentälle keskiviikkona. Alla Vilppaalla on kuusi ottelua, joista saldona kolme voittoa ja kolme tappiota.

Niukan tappion Helsinki Seagullsia vastaan kotona kärsinyt United matkustaa Saloon nälkäisenä. Päävalmentaja Ville Neva pitää ottelua jälleen uutena haasteena ja  tasonmittarina joukkueen kehityksestä alkukauden aikana. 

"Keskiviikon ottelu on meille jälleen hyvä haaste ja mittari meidän tämän hetken tekemiselle. Vilpas on vahvalla kotikentänmeiningillä varustettu jengi, joka on joutunut pelaamaan kauden alussa paljon vajaalla miehityksellä ja on silti osoittanut kykyä onnistua laajalla rintamalla, sekä väläytellyt vaarallisuuttaan jokaisessa ottelussaan."

Unitedin pelissä on nähty paljon kehitystä alkukauden aikana, mutta erityisesti levypallopelaamisessa on vielä ollut tekemistä. Tehokkaaseen siirtymäpuolustukseen luottava coach Neva haluaakin keskittyä saamaan vastustajan helpot toiset heitot pois. 

"Meidän päivittäisen onnistumisen ja jatkuvan kehityksen näkökulmasta tärkeimpiä asioita tähän otteluun ovat siirtymäpuolustus, se mitä puolustuksessamme tapahtuu juuri sillä hetkellä kun vastustaja käyttää palloscreenin ja levypallopelaaminen - ennen kaikkea puolustuspäässä."

Salon Vilppaasta ei mielenkiintoisia pelaajia puutu. Espoolaiskasvatti Juho Nenonen tanssi Katajan Mäkäläisen kanssa näyttävästi viime ottelussa, keskiviikkona parketin partaveitsenä Haanpään kanssa? Kokeneista kokenein Teemu Rannikko johtaa peliä sekä pitkälle toistakymmentä pistettä peliä kohden tehtailleet amerikkalaiset Carberry-Hawkins-Jordan-Jones ovat vaarallisia jokainen. Unitedilta Topi Halme pelasi erinomaisen pelin Gullseja vastaan, Calhoun kurittaa korirenkaita edelleen yli 20 pisteen keskiarvolla ja kokenut pelinrakentaja Jeb Iveykin lähenee pian pelikuntoa alkukauden alaraajavamman jälkeen. 

Espoo Unitedin Okko Järvi pelasi viimeiset kaksi kautta Salon Vilppaan riveissä ja nyt edessä on ensimmäinen Vilppaan ja Unitedin kohtaaminen. Pelaajaesittelyssä siis Okko Järvi, joka kertoo omin sanoin omasta koripalloilijan taustastaan, sekä fiiliksistä keskiviikon ottelun lähestyessä. 

Esittely Jaervi

Kuka on Okko Järvi? 

Tällainen 23-vuotias koripalloilija ja "sneaker freak". Olen Tapiolan Hongan kasvatti, koripalloammattilainen ja kentällä heittävä takamies. 

Miksi juuri koripallo ja mitä muistoja herää mieleen korisuran varrelta? 

Kun oltiin pieniä isoveli alkoi pelaamaan korista ja mä menin perässä koriskouluun viisivuotiaana. Koripallo on ollut elämässä siitä asti, enkä ole kyllästynyt koskaan. Koripallon ympärille on mahtunut paljon, mutta kyllä ensimmäinen liigasopimus on asia mitä en unohda koskaan. Muistan kun puhelin soi kesän 2013 lopulla ja Viitasen Antti pyysi Hongan toimistolle juttelemaan tulevasta kaudesta liigavalmentajien kanssa. Se tuli isona yllätyksenä. Olin treenannut kesän todella kovaa ja sillä irtosi paikka Korisliigaan. Kauden alkaessa olin heti ensimmäisessä ottelussa kokoonpanossa. Hieno muisto. 

Ketkä on vaikuttaneet sun uraan koripalloilijana tai onko jotain esikuvia joita haluaisit mainita? 

Lempipelaajia on Dirk Nowitzki ja Tracy McGrady. Omaan pelaajauraan vaikuttaneita ihmisiä on paljon, joten kysymys on aika vaikea. Ville Neva on valmentanut mua viiden vuoden ajan ja kyllä kaikki juniorivalmentajat ansaitsee kiitosta siitä, että palo korikseen on syttynyt näin isoksi. 

Mitä Okko Järvi tekee vapaa-ajalla, silloin kun on vapaata koripallosta? 

Tähän pitäisi varmaan nyt kertoa, että on tosi aktiivinen ja tekee kaikkea kiinnostavaa, mutta valehtelu ei varmaan sovi. Tykkään löysäillä vapaapäivinä ja olla aktiivinen lähinnä pleikkaria pelaamalla. Täytyy varmaan myöntää, että myös netin kenkäsivuilla tulee vietettyä aikaa melko paljon, koska Jordanit! 

Olet mukana Susijengin pelaajaringissä ja pelasit kesällä haastajamaajoukkueen mukana Universiadeissa Taipeissa. Millaista on vetää Suomen maajoukkueen pelipaita päälle? 

Se on suuri kunnia-asia. Sain vetää sinivalkoisen paidan päälle ensimmäistä kertaa alle 15-vuotiaiden maajoukkueessa. Sen jälkeen yksi hienoimpia kokemuksia on olleet U20-kotikisat Helsingissä toissa kesänä. Erityisesti niissä kisoissa otetut voitot jäi todella mieleen. Tapahtumana viime kesän Universiadit oli kyllä upein tähän asti ja oli kaikin puolin hienoa olla pelaamassa Taipeissa. 

Tuolla treenisaleissa on tällä hetkellä varmasti monia pieniä pelaajia, jotka toivoo olevansa niitä seuraavia "Okko Järviä" jonain päivänä. Mitä haluaisit sanoa näille junioreille? 

Jaksa treenata, sillä voi päästä huipulle. Itse en ainakaan ole varmasti ollut se ikäluokan suurin talentti tai luonnonlahjakkuus. Kovaa treenaamalla voi silti tulla hyväksi pelaajaksi. Myös valmentajia kannattaa tietysti kuunnella, ne tietää monesti aika paljon. 

Kasvoit koripalloilijaksi Espoossa, mutta viimeiset kaksi kautta pelasit menestyksekkäästi Salon Vilppaassa. Keskiviikon ottelussa palaat Saloon ja nyt Espoo Unitedin paidassa. Mitä fiiliksiä se herättää? 

Kyllä se varmasti tuo extraboostin omaan pelaamiseen huomenna. Salossa on paljon tuttuja ja kiva sinne on päästä pelaamaan. Fiilis on odottava. Jännittävää nähdä, onko Vilpas Ultras vielä mun kavereita..

Vilpas vs. United keskiviikkona 18.10 klo 18.30 Salohallissa. Kotikentällä Tapiolan urheiluhallilla Espoo United pelaa seuraavan kerran lauantaina 21.10 klo 17.00, jolloin vastassa KarhuBasket Kauhajoelta. Hanki ennakkolippusi kotimatsiin TÄSTÄ

Artikkelikuva: Mikko Rajala