Otteluennakko / 09.11.2017

United Korihaiden vieraaksi Uuteenkaupunkiin

DSC07273

Espoo Unitedin ottelut jatkuvat tänään torstaina Korisliigassa, kun joukkue kohtaa vieraissa Uudenkaupungin Korihait. Molemmilla joukkueilla on tilillään kymmenestä ottelusta kolme voittoa. Joukkueet kohtasivat kauden avausottelussa syyskuun lopussa ensimmäisen kerran, jolloin United oli vahvempi lukemin 92-69. Sittemmin joukkueet ovat kokeneet muutoksia ja Korihaissa puhaltaa vahvat muutoksen tuulet tälläkin hetkellä. Vielä on jopa hieman epäselvää millaisella kokoonpanolla kotijoukkue astelee Pohitullin parketille illalla. 

Korihaiden viimeiset ottelut on olleet melkoista vuoristorataa. Viimeisimmässä ottelussa Karhu Basket kuritti haita kovalla kädellä, takoen taululle murskaavat 118-76 loppulukemat. Myöskään Kobrien käsittely ei ollut hellää reilu viikko sitten. Ottelu päättyi Korihaiden -20 pisteen tappioon. Tappiota on kertynyt jo kaikkiaan jo neljä putkeen. Viime päivinä Uudessakaupungissa onkin pohdittu joukkueen hukkunutta peli-iloa ja tehty muutoksia kokoonpanon ulkomaalaisosastoon. Dengin sopimus purettiin, mutta korvaajaa ei hetken tiedon mukaan vielä ole löydetty. Joukkueeseen on liittymässä Kenney Funderburk, mutta peliluvan saaminen illan otteluun on epävarmaa. Pelaako illalla Funderburk vai kenties Williams? Arvoitukselliset tunnelmat, kuten seuran omillakin sivuilla kuvaillaan ottelun ennakkoasetelmia. 

Unitedin joukkueessa taasen ei ole arvoituksia, suuria mullistuksia tai muutakaan erikoista. Joukkue etenee liigassa askel askeleelta työtä tehden ja väläyksiä erinomaisesta tekemisestä joukkueena onkin jo nähty. Viimeisin ottelu päättyi voittoon hallitsevasta Suomen mestarista Katajasta vieraskentällä. Voittoja on silti kasassa vasta kolme ja vaikka joukkueesta löytyy arvokkaita yksilöitä, tarvitaan jokaisen joukkueen voittamiseen Korisliigassa koko joukkueen panos niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Niin myös Korihaita vastaan. 

Päävalmentaja Ville Neva odottaa mahdollisesti jopa yllätyksellistä ottelua, eikä laita alkukauden keskinäiselle kohtaamiselle juuri mitään painoarvoa tässä vaiheessa kautta. 

"Kauden toinen kohtaaminen edessä. Kumpikin joukkue on kokoonpanoltaan erilainen kuin kauden ensimmäisessä pelissä, joten siitä kohtaamisesta on turha enää vetää etukäteisjohtopäätöksiä. Korihait näyttää olevan muutoksen keskellä, joten näemme kentällä varmasti jotain uutta" coach Neva ennakoi. 

Omalta joukkueeltaan Neva peräänkuuluttaa jatkuvaa kehitystä heittäytymisessä koko joukkueen voimin taisteluun.

"Olemme jo esiintyneet hienosti tällä kaudella, kun olemme heittäytyneet aktiiviseen puolustukseen yhdessä, sekä irtopallojen jahtaamiseen. Valmistautumisessa on keskitytty tekemään näitä meidän pelaamisen asioita mahdollisimman hyvin." 

Espoo Unitedin viime otteluissa on nähty huomattavaa kehitystä erityisesti korin alla, kun Jervon Pressley ja Lauri Toivonen ovat painineet joukkueella arvokkaita levyjä ja kamppailleet toisia heittoja vastustajien isoja vastaan. Korihaiden kohtaamisessa tätä työtä tulee myöskin riittämään, sillä haiden pistekärkeä, 203-senttistä ja lähes 20 pisteen keskiarvolla etenevää Juan Pattilloa ei voi päästää tekemään tuhoja kummassakaan päässä kenttää. 

Korihait vs. Espoo United Uudessakaupungissa tänään torstaina klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana Fanseatin kautta. Unitedin seuraava kotiottelu pelataan Tapiolassa keskiviikkona 15.11 klo 18.30 jolloin vieraaksi saapuu BC Nokia. Liput otteluun ennakkoon 12,5 / 8€ ja ovelta 15 / 10€. Veikkauksen etuasiakkaille otteluliput ovelta kaksi yhden hinnalla, näyttämällä Veikkauksen korttia. Ennakkoliput hankit kätevästi TÄÄLTÄ. 

Kuva: Mikko Rajala