Otteluennakko / 14.02.2018

United Kouvojen vieraaksi - Alawoyan debyytti espoolaisena

Kouvot 2

Espoo Unitedin Korisliiga-joukkue matkaa tänään Ystävänpäivänä Kouvolaan ja kohtaa sarjavitosen paikalla majailevat Kouvot. 

Lienee sanomattakin selvää, että nyt ollaan tilanteessa jossa jokainen ottelu on äärimmäisen tärkeä. Unitedilla on runkosarjassa jäljellä 11 ottelun verran, joista neljä pelataan kotona ja loput vieraissa. Ryöstöretkiä siis tarvitaan. Tänään tarjoutuu ensimmäinen mahdollisuus, kun kohdataan Kouvot vieraissa. Kotijoukkue lähtee illan otteluun voitettuaan kahdessa viimeisessä ottelussaan KTP:n ja Pyrinnön. Unitedilla on alla karu tappioputki. Vaikka suunta peleissä onkin ollut selkeästi nousujohteinen, ei voittoihin ole noustu. 

Illan vastustajan päävalmentaja Jyri Lehtonen on samoilla linjoilla: 

"United on haastanut kaikki joukkueet, mutta onnetar ei ole suosinut heitä otteluiden lopuissa. Joudumme ottelussa poistumaan mukavuusalueeltamme. Kärsivällisyys on meidän teema ottelussa." 

Espoo United vahvistui menneenä viikonloppuna uudella pelaajalla, P.J. Alawoyan liityttyä joukkueeseen. Illan ottelu on siis Alawoyalle ensimmäinen Unitedin riveissä. Vaikka aika onkin kenties vihollinen tässä vaiheessa kautta, peräänkuuluttaa Unitedin päävalmentaja Ville Neva malttia - taikatemppuja ei nyt haeta. 

"Uudella kokoonpanolla on harjoituksia alla kaksi, joten lähtötilanne tähän peliin sisältää monenlaisia yllätyksen mahdollisuuksia. Yksinkertainen on tässä vaiheessa kaunista. Puolustuksen yhteistyö erityisesti korin läheisyydessä ja irtopallokamppailut ovat tärkein keskittymiskohde."

Kouvot ja United ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti. Alkukaudesta United oli vahvempi (95-71), edellisessä kohtaamisessa joulukuussa Kouvot taasen vei vauhdikkaan kamppailun (88-81). Molemmat aiemmat kohtaamiset on pelattu Tapiolan urheiluhallilla, nyt United matkaa ensimmäistä kertaa Kouvojen vieraaksi. 

Joukkueiden kokoonpanot:

United: Ivey, Järvinen, Wuorenjuuri, Järvi, Calhoun, Haanpää, Halme, Moten, Toivonen, Alawoya ja Ebeling.
Kouvot: Brandon, Hirvonen, Saarijärvi, Kaukiainen, Kaunisto, Skeen, Knihtinen, Bernard, Toikkanen ja Gipson. 

Mielenkiintoinen korisilta tulossa! 

Kouvot vs. Espoo United 14.2. keskiviikkona klo 18.30. Ottelu suorana Fanseatilta. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolassa keskiviikkona 28.2 klo 18.30, jolloin vieraaksi saadaan BC Nokia. Ennakkoliput haltuun TÄÄLTÄ.