Otteluennakko / 06.10.2017

United KTP-Basketin kaatoon perjantai-illan vierasottelussa

Omar

Espoo United kohtaa perjantai-illan ottelussa KTP-Basketin Kotkassa. Ottelu on espoolaisille liigakauden kolmas. Alla Unitedilla on avausvoitto Korihaita vastaan kotona, sekä kolmen pisteen tappio BC Nokian vieraana. KTP-Basketilla on alla kaksi tappiota. 

”Meidän edellinen peli tarjosi sekä positiivisia lupauksia, että pieniä pettymyksiä” Espoon päävalmentaja Ville Neva kertaa.

”Nyt alla on hyvä harjoitusviikko ja Kotkan legendaarisessa koripallopyhätössä nähdään seuraava mittari siitä, miten harjoiteltu jatkaa siirtymistä peliimme.”

Unitedin alkukausi on vaikuttanut lupaavalta ja nyt joukkueeseen liittyneet amerikkalaisvahvistuksetkin on saatu paremmin osaksi joukkueen pelitapaa. Vaikka sillä saralla tekemistä riittääkin yhä, kannattaa KTP:n kohtaamisessa kiinnittää huomiota Darious Motenin ja Jervon Pressleyn otteisiin kentällä. Omar Calhoun ehti tehtailla monsterimaiset 21 pistettä Nokialla ensimmäisen puoliajan aikana, ennen kuin Nokian puolustus sai hiukan otetta huimia donkkeja painaneesta miehestä. Calhounin toista kautta Unitedissa ja debyyttikautta Korisliigassa on vähintäänkin mielenkiintoista seurata. 

KTP-Basket on kärsinyt kaksi tappiota alkukauteen, mutta mittarina joukkueen iskukyvystä sitä ei voi käyttää. Ray Ailuksen luotsaamasta joukkueesta löytyy niin ratkaisijoita, kuin päänvaivaa Espoon hyökkäykselle. KTP:n riveistä löytyy kiinnostavia pelaajia. Joni Herrala on pelannut Espoossa, Michael Pounds palasi Vilppaasta kasvattajaseuraansa Kotkaan, eikä huomiotta voi myöskään jättää amerikkalaiskolmikkoa Simms-Mandell-Horton, jotka ovat kolmeen mieheen tehtailleen valtavia kaksinumeroisia pistesaaliita ensimmäisissä otteluissa.

”KTP pyrkii pelaamaan erittäin kovalla intensiteetillä ja on vaihdellut puolustusmuotoja kahdessa ensimmäisessä pelissä. Pelkkiä tähänastisia ottelutuloksia ei kannata tuijottaa, KTP-basketilla on kyky laittaa vastustaja kuin vastustaja ahtaalla” Neva kuvailee perjantain kotijoukkuetta.

”Kenneth Simms on yksi liigan ehdottomasti vaarallisimmista isoista pelaajista, jonka puolustamisessa tarvitsemme koko joukkueen yhteistyötä” valmennuksesta lisätään lopuksi.

Ottelu käyntiin Kotkassa klo 18.30. Unitedin seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 13.10 klo 18.30, jolloin vieraaksi Tapiolaan saapuu Helsingin korisjätti Helsinki Seagulls. Ennakkoliput myynnissä nyt: http://www.espoounited.fi/osta-lippuja

Kuva: Mikko Rajala