Otteluraportti / 26.03.2017

United otti jo toisen kiinnityksen finaalipaikkaan: "Tänään mennään taas"

33570972036 0a8f8dedef k 1

Espoo vieraili menestyksekkäällä ryöstöretkellä Torpan Poikien perinteikkäällä kotikentällä Munkassa. Isäntien kovasta painostuksesta huolimatta, United palasi kotiin välieräsarjan toinen voitto taskussa. United johtaa nyt sarjaa 2-0 ja paikka finaaleihin on katkolla tänään sunnuntaina kotona Tapiolassa.


ToPo lähti otteluun kovalla intensiteetillä ja pyörittikin peliä ensimmäiset minuutit, käyden kymmenisen pistettä etumatkalla. United haki vauhtia aikalisältä ja Omar Calhoun kannatti joukkuetta kovilla 1 vs 1 ratkaisuillaan. Kolme pistettä perässä toiselle jaksolle. Toisen neljänneksen ensiminuuteilla takaa-ajotilanne oli selvitetty ensimmäisen kerran Unitedin tasoittaessa pelin 26-26 lukemiin. Virhevaikeuksissa paininut joukkue taisteli, mutta puoliajalle siirryttiin Torpan johtaessa 49-45.


Kolmannen jakson alku oli espoolaisittain mustahko ToPo:n kiihdyttäessä karkuun. 57-46 tilanteesta aikalisälle vetämään happea ja hakemaan uutta ryhtiä. Kymmenminuuttisen loppuun mennessä United kuroi eroa kiinni. Jeb Ivey upotti vapaaheittoviivalta varmat kaksi pistettä ja Calhoun huudatti espoolaiskannattajia jäätävällä viimesekunnin kolmosella. 69-66.


Viimeinen kymppi pelattiin upeaa, fyysistä playoff-korista. Ottelu eteni kori korista viime minuuteille saakka ja jännitys kohosi katsojissa samaa vauhtia, kuin kuuluttajan ääni nousi kohti falsettia.


”Viimeisen 13,5 minuutin aikana saatiin homma rullaamaan, nimenomaan joukkueena puolustamisella ja yhteisellä raatamisella. Meidän tärkein kirivaihe kolmannen jakson lopussa ja neljännen alussa henkilöityi Järviseen ja Calhouniin, jotka kahdestaan tekivät meille 14 pistettä putkeen, kun päästiin stoppien jälkeen juoksemaan” Unitedin päävalmentaja Ville Neva kertaa.


Unitedin voittopisteet tehtaili kapteeni Ivey, ensin ajosta kaksi ja hetken päästä viivalta varmat kaksi lisää. 80-84 lukemat taululla ja summeri soi.


”Tilastojen ulkopuolelta täytyy nostaa ylös Lasse Gummeruksen erinomainen puolustus- ja levypallopeli, sekä maltillinen sijoittuminen hyökkäyksessä nimenomaan toisen puoliajan ratkaisuvaiheilla” Neva lisää.


Toinen voitto putkeen ja sarjan katkaisun mahdollisuus tänään kotihallissa Tapiolassa! Torppa ei tule antamaan yhtäkään pistettä ilmaiseksi ja luvassa onkin varmasti äärimmäinen taistelu paikallisvastusten kesken.

”Tänään mennään taas. Valmistautumisaika on lyhyt ja keskittyminen palautumiseen on ollut tärkeintä. Hetki kerrallaan eteenpäin!” valmennus tähdentää.


Espoo United – Torpan Pojat Tapiolan urheiluhallissa, sunnuntaina 26.3 klo 14.00. Liput edullisesti ennakkoon Ticketmasterista 10/5€, ovelta 20/10€. Tervetuloa!