Otteluennakko / 10.03.2017

Unitedin naiset aloittavat finaalisarjan lauantaina Oulussa: "Hyviä pelejä varmasti tiedossa"

Valiera 1. 2017 20 of 27

Espoo Unitedin naisten jääkiekkojoukkue varmisti paikkansa SM-finaalisarjasta, kun joukkue kaatoi välierissä KalPan otteluvoitoin 3-2 viihdyttävän ja jännittävän ottelusarjan jälkeen.

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut United onnistui puristamaan tasaisessa sarjassa kolme kotivoittoa itselleen, jotka takasivat paikan finaaleista. Finaalisarjassa United kohtaa runkosarjan voittaneen Oulun Kärpät, joka kaatoi omassa välieräsarjassaan HPK:n otteluvoitoin 3-0.

Ottelusarjassa KalPaa vastaan Unitedin tehokkaimpina pelaajina toimivat runkosarjan pistepörssin voittanut Linda Välimäki sekä Annina Rajahuhta. Peräti viisi Unitedin naisista ylsi viidessä ottelussa vähintään neljään tehopisteeseen. Välimäki keräsi viidessä ottelussa kuusi tehopistettä, Rajahuhta viisi, Ella Viitasuo, Nikola Gapova sekä Mira Huhta merkkauttivat neljä pistettä naiseen KalPaa vastaan.

Unitedin puolustuksessa erinomaisen välieräsarjan pelannut Tea Villilä odottaa finaalisarjaa innolla ja luvassa on varmasti hyvää kiekkoviihdettä.

"Kärpät voitti runkosarjan ja he ovat todistaneet olevansa hyvä joukkue. Heillä on laaja materiaali ja vaikka he ennakkosuosikkina lähtevät sarjaan niin en usko, että yhtään takamatkalta itse lähdetään. Hyviä pelejä varmasti tiedossa finaaleissa!"

Välierissä KalPaa vastaan United onnistui kääntämään tiukat pelit itselleen hienosti, kunhan joukkue pitäytyi vain omassa pelityylissään.

"Itsekin pelannut, onko siitä nyt seitsemän vuotta, niin Espoossa ja tuli samanlaisia flashbackeja niiltä ajoilta, että ei väliä vaikka kaveri johtaisi maalilla tai kahdella niin kun tehdään omia hommia niin tullaan vielä tasoihin ja ohi. Tarpeeksi, kun tekee töitä niin kyllä ne pelit sieltä kääntyvät itselle. Pitää vain luottaa koko joukkueeseen."

25-vuotias puolustaja onnistui maalinteossa KalPa-sarjassa kertaalleen.

"Olen aina mieltänyt itseni puolustavaksi puolustajaksi ja siitä lähdetään, että omissa ei soi. Kaikki mikä tulee toiseen päähän on aina plussaa, mutta jatketaan siitä, että omissa ei soi. Tottakai onnistumiset lämmittävät, mutta pääasia on, että oma peli vie koko joukkuetta eteenpäin."

Unitedin joukkue matkustaa Ouluun perjantaina bussilla. Pitkien pelireissujen aikana korttipelit kelpaavat ajanvietteeksi.

"Yritin ehdottaa Matti-elokuvaa, mutta se ei tällä kertaa saanut suosiota, ehkä sitten torstain matkalla! Aika vähän ollaan elokuvia katseltu bussimatkoilla, mutta Uunoa ollaan pelattu ja autellaan täällä myös nuorempia pelaajia koulutehtävien kanssa."

Unitedin ja Kärppien välinen finaalisarja käynnistyy lauantaina Oulussa kello 13:00. Toinen finaali pelataan sunnuntaina Espoossa kello 18:20 alkaen.

Kuva: Sonja Herrala