Otteluennakko / 01.03.2017

Unitedin naiset aloittavat välieräsarjan KalPaa vastaan: "Pitää antaa ihan kaikkensa"

30964281995 72ed69da31 k

Espoo Unitedin naiset selvittivät tiensä suoraan naisten SM-sarjan välieriin, sillä joukkue sijoittui runkosarjassa toiseksi ja tämä tiesi Unitedin naisille suoraa välieräpaikkaa. Välierävastus selvisi eilen tiistaina, kun KalPa kaatoi Ilveksen otteluvoitoin 2-1 ja eteni lopulta välieriin saakka.

Runkosarjan aikana United kohtasi kuopiolaiset neljästi ja ottelut olivatkin poikkeuksellisen tasaisia sekä värikkäitä. Ensimmäisen kamppailun KalPa käänsi itselleen lukemin 3-2, mutta seuraavasta kohtaamisesta United nappasi kolme sarjapistettä maalivahti Jenna Silvosen 44 torjunnan nollapelin avustuksella.

Joukkueiden kolmas kohtaaminen tarjosi peräti 13 maalia ja lopulta espoolaiset olivat vahvempia jatkoajan jälkeen, kun Linda Välimäki pääsi laukomaan 7-6-osuman jatkoajalla. Viimeisin kohtaaminen pelattiin joulukuun puolivälissä ja tuolloin United nappasi kaksi sarjapistettä voittomaalikilpailun jälkeen Ella Viitasuon osumalla luvuin 3-2.

Unitedin varakapteeni Reetta Valkjärvi ennakoi tulevaa välieräsarjaa tiukaksi ja siitä kielivät myös tasaiset väännöt KalPaa vastaan runkosarjassa.

"Meillä on ollut tiukkoja pelejä KalPaa vastaan tällä kaudella ja varmasti tulee tasainen sarja. Pitää antaa ihan kaikkensa, että saadaan voittoja, joita tietysti lähdetään joukkueena tavoittelemaan."

20-vuotias hyökkääjä pitää KalPan yhtenä vahvuutena tiivistä joukkuepeliä.

"KalPalla on muutama todella taitava ja hyvä pelaaja. Aika nuorekas joukkue tulee vastaan ja he pelaavat todella hyvin joukkueena yhteen ja heillä on kyllä hyvät maalivahditkin.

Unitedin välierävastus selvisi vasta myöhään tiistai-iltana, mutta Valkjärven mukaan vastustajalla ei ole niin suurta merkitystä.

"Tavallaan ihan sama kuka sieltä tulee vastaan, mutta noista mahdollisista vastustajista toivoin ehkä eniten KalPaa. Pääsee joukkueen kanssa matkustamaan!"

Unitedin ja KalPan välinen välieräsarja käynnistyy Tapiolan Harjoitushallissa torstaina kello 17:15, kun edessä on ottelusarjan ensimmäinen kohtaaminen. Välierät pelataan paras viidestä -systeemillä, joten finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla.

Liput ovilta aikuisille 10 euroa ja lapsille 5 euroa.

Kuva: Mikko Rajala