Otteluraportti / 12.03.2017

Unitedin naiset kaatoivat Kärpät ja tasoittivat finaalisarjan: "Joukkueena saavutettiin flow-tila"

United Karpat 1.finaali 61 of 64

Espoo Unitedin naiset kaatoivat Oulun Kärpät finaalisarjan toisessa ottelussa Espoossa. Tasaisen ja viihdyttävän ottelun jälkeen tulostaululla komeilivat Unitedin 2-1-voittolukemat.

Kotijoukkue sai otteluun loistavan alun, kun vain hieman yli viiden minuutin pelin jälkeen Reetta Valkjärvi pääsi siirtämään irtokiekon maalinedustalta Kärppien verkkoon. Hienon esityön maaliin tarjosi Uche Udeh, jonka rystylaukauksen Kärppä-vahti Anni Keisala torjui vaivoin. Kaksi minuuttia myöhemmin Kärppien Ella Välikangas tasoitti ottelun 1-1:een ja näistä lukemista lähdettiin myös erätauolle.

Toisessa erässä nähtiin hyvää jääkiekkoa ja molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa. Seuraavaa maalia saatiin kuitenkin odottaa lähes toisen erän loppuun, kunnes United siirtyi takaisin kuskin paikalle. Linda Välimäki harhautti Kärppien puolustajan ulos tilanteesta, kiersi maalin taakse ja tarjosi kiekon b-pisteiden väliin hiipineelle Tea Villilälle, jonka tarkka laukaus vei Unitedin 2-1-johtoon.

Päätöserän jälkimmäisestä puolikkaasta muodostui katkonainen ja sitä värittivät myös rangaistukset. Ensiksi 2-1-maalin tehneelle Villilälle tuomittiin kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä ja United selvittikin alivoiman, joka päättyi Kärppien joukkuerangaistukseen. Hetkeä myöhemmin Villilä passitettiin jälleen jäähylle, mutta United kesti tämänkin alivoiman ja lopulta kotijoukkue puolusti johtoaan onnistuneesti aina päätössummeriin saakka.

Unitedin 20-vuotias hyökkääjä Reetta Valkjärvi oli tyytyväinen koko joukkueen sunnuntaiseen esitykseen.

"Oli todella vauhdikas peli. Tuntuu, että joukkueena saavutettiin sellainen flow-tila, jonka avulla sitten pelattiin koko peli ja saatiin ansaittu voitto."

Valkjärvi viimeisteli Unitedin 1-0-osuman ja onnistuminen pitkästä aikaa maistui hyökkääjälle.

"Ei ole oikein pitkään aikaan tullut onnistumisia hyökkäyssuuntaan itselle niin vapautti se maali kyllä aika paljon. Lähti niin sanotusti apina selästä."

Pudotuspeleissä United on onnistunut kääntämään tiukkoja pelejä voitoiksi ja varsinkin kotiyleisön edessä joukkueen peli on kulkenut hienosti.

"Kotiotteluissa, kun pelitapahtumat ovat intensiivisiä ja kun on pienempi halli ja katsomo on täynnä niin se tuo paljon itseluottamusta joukkueelle. Se on auttanut kääntämään pelejä itsellemme."

Finaalisarjan kolmas ottelu pelataan torstaina Oulussa, joten edessä on kolmen päivän huilitauko. Pitkät ottelumatkat hitsaavat myös joukkuetta yhteen.

"Tulee pieni tauko hyvään paikkaan. Saa hetkeksi ajatukset muualle, mutta samalla valmistautuu torstain peliin ja pääsee jälleen matkustamaan joukkueen kanssa. Se on mukava päästä reissaamaan eikä tässä nyt ole enää kauttakaan paljoa jäljellä."

Kolmas finaali käyntiin torstaina Oulussa kello 18:30.

Kuva: Sonja Herrala