Otteluraportti / 09.03.2017

Unitedin naiset nousivat voittoon ja etenivät finaaleihin: "Oli vaikeitakin hetkiä, mutta jaksettiin hyvin taistella"

image1

Espoo Unitedin naisten jääkiekkojoukkue tavoitteli finaalipaikkaa torstaina, kun joukkue kohtasi KalPan välieräsarjan viidennessä ja ratkaisevassa kamppailussa.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin vauhdikasta ja hyvätasoista kiekkoa molempien joukkueiden saadessa laatupaikkoja jatkuvasti hyökkäyspäissä. United joutui alivoimalle erän puolivälin jälkeen, kun Annina Rajahuhdalle tuomittiin kaksiminuuttinen huitomisesta. KalPa käyttikin ylivoimansa tylysti hyödyksi ja Matilda Nilsson vei kuopiolaiset 1-0-johtoon.

Toisessa erässä United pääsi ensimmäisellä kymmenminuuttisella kuskin paikalle ja hallitsi peliä vyöryttäen pitkiä hyökkäyksiä vierasjoukkueen päähän. Tästä palkintona United saikin ylivoiman, kun KalPan maalin tehnyt Nilsson passitettiin jäähylle huitomisesta. Ylivoimalla United ei onnistunut tekemään maalia ja tämän jälkeen ottelun hallinta siirtyi vierasjoukkueelle. United puolusti omaa maaliaan kuitenkin hyvin ja lukuiset KalPan hyökkäykset tyrehtyivät lopulta viimeistään maalivahti Jenna Silvoseen.

United sai kaipaamansa tasoitusmaalin vielä ennen erätaukoa, kun Linda Välimäki karkasi läpiajoon, harhautti KalPa-vahti Iina Kuuselan ulos tilanteesta ja viimeisteli kiekon varmasti vierasjoukkueen verkkoon.

Päätöserään United sai unelma-alun, kun vain reilun minuutin jälkeen Nea Katajamäki pääsi laukomaan kotijoukkueen 2-1-johtoon napakalla laukauksella b-pisteiden välistä. Oivallisen esityön Katajamäki sai osumaansa Nikola Gapovalta sekä Emmi Leinoselta.

United onnistui suojelemaan omaa maaliaan erinomaisesti erän loppuun saakka ja päätössummerin soidessa taululla komeilivat kotijoukkueen 2-1-voittolukemat, jotka toivat Unitedin naisille finaalipaikan.

Voittomaalin laukonut Katajamäki oli tyytyväinen Unitedin torstaiseen esitykseen.

"Oli meiltä kyllä hyvä peli tänään. Kyllähän siellä oli vähän vaikeitakin hetkiä, mutta jaksettiin hyvin taistella silloinkin. Meidän ensimmäinen maali tuli todella hyvään saumaan ja päästiin siinä painostuksen jälkeen iskemään vastaan. Saatiin siitä kyllä lisävirtaa meille."

Maalinsa Katajamäki pääsi laukomaan heti kolmannen erän toisella minuutilla. Maali maistui 20-vuotiaalle hyökkääjälle.

"Olihan se huikeeta! Sain nappisyötön siihen ja itselläni oli paljon vapaata tilaa. Kyllä siitä paikasta kelpasi tehdä maali!"

Voiton myötä United varmisti finaalipaikkansa ja finaaleissa vastaan asettuu Oulun Kärpät. Ensimmäiset kaksi finaalipeliä tulevat nopealla tahdilla, kun ensimmäinen kohtaaminen on lauantaina Oulussa ja toinen jo sunnuntaina Espoossa.

"Varmasti tulee tosi tiukka sarja. Tämähän on ollut koko kauden tosi tiukkaa ja välillä ottelut ovat kääntyneet ihan miten sattuu. Saa kyllä taistella ja antaa kaikkensa jokaisessa pelissä sekä tilanteessa. Innolla odotan, että mitä sieltä tulee."

"Se on ihan kiva, kun tällaisessa tahdissa pelataan. Siitä saa hyvän tuntuman peliin ja pelivire pysyy yllä. Itse ainakin tykkään, kun on mahdollisimman paljon pelejä."

Kuva: Sonja Herrala